polisen

Den här kvällen har inte vare så bra...eller ja..jobbig kväll...först under tiden jag var på jobbet börja jag få ont precis över armbågen, det syns inget, men det känns dessto värre...jag rädd för en inåtgåeende propp eller nått..men mamma sa att det skulle synas om det var en propp, å det gör det inte...kanske fått nått slag, inget som jag känt, men nått lättare kanske, nerver som hamnat i klämm kanske...vilket fall så är det aldrig kul när det gör ont...
Jaja...sen kom Johan å hämta mig efter jobbet iaf, å vi åkte till minneslunden där Johans farmor ligger och satte upp ett ljus, gjorde det idag eftersom vi inte är hemma imorrn, eller vi kommer hem framåt eftermiddan/kvällen, men då är det ju så himla mkt folk där..jobbigt då...men iaf, pvg tillbaka till bilen så hör och ser vi att det är bråk mellan 3 ungdomar och en äldre man...Det var ett himla liv och vi såg även en av ungdomarna som slog den äldre mannen, feg som man är våga man ju inte gå emellan, men vi tog direkt och ringde polisen dock och höll ändå koll på de här människorna, inget mer hände mer än en massa liv, dock när vi gick för att möta upp polisen så gick de in i en port, vem vet vad som händer då lixom...polisen fick iaf ut alla på gatan och förhörde å så där...Det var väl inte så farligt sen ändå, dock kunde de inte lösa en konflikt, och de hade gått på varandra lite grann i den där trappuppgången. Hade vi inte ringt vet man ju ändå inte vad som hade hänt, om de inte kunde lösa konflikten lixom, å 3 ungdomar kan göra ganska mkt mot en äldre man lixom..Polisen var iaf tacksam över att vi hade ringt, jätte bra att man reagerar som de sa, för de sa som vi typ, man vet ju aldrig vad som händer. Vi fick lämna personnummer å namn å telefonnummer å så där ifall att nån av dom går vidare med anmälan, så finns ju vi som vittnen, men det verkade inte som om nån av dom skulle gå vidare med det.
Iaf så känns sånt här...å så tänker man, va det onödigt att ringa polisen, men tänk om det imorrn i tidningen hade stått äldre man misshandlad av 3 ungdomar, då skulle det inte kännas så kul...var det löjligt att inte gå emellan...ja kanske, men så mkt som händer så vågar inte jag gå emellan, å jag vill inte att Johan gör det heller..det händer ju så jäkla mkt...Vi gjorde vad vi kunde och vågade helt enkelt.
Ska snart försöka sova, men är inte längre så värst trött, men ska upp vid halv 6 imorrn, så måste snart i säng.
Sov gott kära ni.
Kram

det snöar

Va så lustigt väder igår..först regnade det, sen kom snön å det la sig en del, sen börja det regna igen och all snö smälte, hela morgonen nu har det regnat fram tills för ca 20 min sen som det börja snöa igen...usch usch...Men finns ju inte så mkt att göra...bara låta det falla lixom..
Idag är det jobb för min del mellan 14:30-20:45, inte så lång dag, men blir ju lite extra pengar iaf, inget att klaga på=)
Är trött idag, så trött att ögonen bara rinner, aså tårarna rinner, men det fatta ni säkert...sova skulle vara skönt, men jag tror inte att det hjälper att sova idag, sån trötthet som inte kommer vilja ge sig för nån timmes mer sömn känns det som.
Ska ta å ställa mig i duschen å se om det blir bättre.
Kram

skipper

Sitter å kollar på du är vad du äter med anna skipper... Tror att det kommer bli sängen efter för Johan ligger redan och sover...han som va så glad åt att han skulle kunna gå å lägga sig mkt senare än vanligt eftersom han jobbar kväll imorrn, men han somnar visst tidigare än han brukar...Jaja, en halvtimme kvar...Jag som trodde jag skulle piggna till nu på kvällen efter att sovit 2½ timme mitt på dan, men jag är oxå tröttare än vanligt...så sängen frestar=)
God natt kära ni.
Kram

inköp

Vi tog oss ner till stan...köpte mig kläder...=) Blev en klännig och ett linne på h&m, å en kofta på lindex...så nöjd...Nu vet jag vad jag ska ha på mig för kläder på lördag iaf...=)
Ätit har vi oxå gjort, kyckling och ris..mumma det med...mår lite smått illa..men åt kanske för mkt..får hoppas på att det inte är kycklingen...
Här snöar det..börjar bli vitt...undrar hur mkt det kommer att ligga imorrn bitti...precis vad man ville ha..snö...så klart, redan i oktober...usch..
Ska slänga mig ner i soffan nu.
Ha en bra kväll...
Kram

god morgon igen...

Ok, jag var trött...la mig å läste...somnade och vaknade 2½ timme senare...piggare nu? nja...men kommer väl ha svårt att somna ikväll sen...jaja...det får bli problemmet då...
Jobbia är jag nu inte gjort ngt av det jag hade tänkt...Å Johan lär väl komma hem snart...aja...skit samma...kan ju lika gärna göra allt när Johan är hemma, spelar roll lixom...
Undrar om snön kommer att komma idag...Det är fruktansvärt grått och bara ca 2 grader...så skulle inte förvåna om det kommer snö nu till eftermiddan/kvällen, som de sagt det kan bli...usch...tidigt vinter då ju...å tänk så lång den lär bli...hu...Vi kanske till å me kommer få ha elemnten igång om det blir en kall vinter...
Ska väl sätta lite fart nu.
Kram

Vilken natt

God morgon...
Ska vi säga äntligen morgon kanske...
Det börja med under natten att jag vakna av att Johan låg och sparka på min ena lilltå...det gjorde skitont, sparka på den med hälen, drog ju bort den så klart, men kunde inte röra den först, när jag gjorde det gjorde det så ont...låg å halvskrek, va ju tvungen att tänka lite på grannarna oxå.. Nåja, smärtan gick över och jag kom undefund med att han inte har sparkat sönder tån på mig...jäkla fasoner, undrar vad han drömde egentligen...
Nån timme efter vaknar jag av att jag har kramp i vaden...det gör ju så äckligt ont...låg å grät i en kvart ca...somnade till slut om...Vaknar igen efter ca en timme, kramp igen...Svar nej, inte skönt alls...h-vetes natt...har lite ont i benet nu...lixom stel...å jätte rädd för att få kramp igen ju...
Låg och drömde nått lustigt oxå, eller mer obehagligt, men kommer inte ihåg drömmen, bara vet att jag inte gillade den, vaknade typ en minut innan klockan ringde...Är egentligen jätte trött och det skulle vara skönt att få somna om, men samtidigt känns det som om det är lika bra att jag håller mig uppe nu..
Det var min natt det..
Kram

hemkommen

Då är man hemma igen då...dan gick så jäkla fort...skönt visserligen...relativt pigg känner jag mig oxå...är väl ganska utvilad egentligen, så blir inte alls så värst farligt att jobba nu...fast kändes lite segt att vara på jobbet 35 minuter innan jag började...bara för att jag fick skjutsa Johan till jobbet...men men, satt å babbla, så det gick ju det med.
Halt som as va det imorrse...å vi fick nästan hacka oss igenom isen på rutorna...men iväg kom vi å jag kom helskinnad till jobbet...bara typ precis när jag skulle parkera som bilen inte rikigt ville som jag...men det handla om att den gled kanske en dm eller nått, sen var det jag som bestämmde igen...=)
Sitter å funderar på vad vi ska äta idag...ovanligt va?=)


Får väl se vad vi kan koka ihop, tror Johan slutar nu, å han slutar med bussen som går hem så han lär väl vara hemma ganska snart...se om han har nån idé...kommer låta ungefär så här:
- Vad ska vi äta?
-Jag vet inte..
- Men kan inte du ge ngt förslag nån gång?
-Varför alltid jag?
- Men åå...ska vi skita i mat eller?
- Ja det är kanske lika bra..
Sen ställer sig nån av oss å rotar i frysen å då finns det ju alltid ngt att fixa till iaf..

Jag ska iaf ta å läsa lite bloggar nu...
Kram

....

God morgon...
Tidigt idag...trött, men inte överdrivet, kom nämligen i säng vid kvart i 9 igår kväll, prata lite men somna iaf innan halv 10, så har fått ganska ok med sömn ändå...=)
Vi lär få skrapa rutor idag...0.0 grader ute...burr...är väl ganska stor risk att det är halt oxå, blött på vägarna...å jag ska köra..ojoj...tur att vinterdäcken är på...å så får man ju så klart ta det lugnt så ska det nog gå bra=)
Nu tömde jag visst skallen när jag gäspade, allt jag tänkte på försvann...jaja...återkommer i eftermiddag istället antar jag.
Kram

hemma

Är hemma nu...vare hos mamma å pappa...va lite barnvakt till ett av mammas dagbarn då hon va hos läkarn...syster yster var med oxå.
Trött är jag...vare borta typ hela dan, å så är det ju så mörkt ute så tidigt nu så man blir ju trött tidigare än man blive annars.
Imorrn är det iaf jobb som gäller...börjar 7 då till 13:30, så inte jätte lång dag...men lite lagom så där när man inte är så van vid att jobba...varje gång jag kommer dit så blir det som om man vore ny...Tur man känner till stället bra ändå, så man kommer in i det fort...
Ska snart slå mig ner i soffan, bara läsa lite bloggar först.
Kram

vilket väder

Först totalt ösregnade det, å nu skiner solen för fullt...lustigt att det kan bli så..
Kallt är det dock..=( ca 3 grader eller s¨å..inge mysigt alls.
Riktigt trött är jag idag...usch...skönt det skulle vara att sova MYCKET längre...men men...
Ska snart ta mig lite frukost nu.
Ha en bra förmiddag.
Kram

*suck*

Kan meddela att maten blev görgod=)
Lite recept för er som vill ha...allt på måfå..
fläskotletter som jag stekte med salt, svartpeppar, grillkrydda, paprikakrydda,curry och pizzamix.
När de är färdigstekta lägg dom i en ugnsfast form, diska ej ur stekpannan, för där i hällde jag i en förpackning matlagnigsgrädde och lite extra mjölk för mer sås, rör runt och häll över köttet. På med lite riven ädelost och in i ugnen tills det smällt ihop, jag hade det inne kanske 10 minuter i 200 grader. Åt detta med ris...det var sååå gott...=)

Nu till mitt suckande...jag hade verkligen ställt in mig på att jag skulle jobba imorrn, så var det ju bara, det har ju vare planerat sen länge å jag har vare helt inställd hela dan idag att imorrn ska jag upp tidigt...vi kollade till å med upp att jag skulle åka med Johan å allt... Å sen tänker jag efter...det är det 28:e imorrn ju...Det datumet känner jag ju inte igen...kollar almanackan...ne just det...den 29:e var det ju jag skulle jobba...alltså INTE imorrn utan på onsdag....Fast, tänk om jag hade åkt dit imorrn å varit där klockan 7...kul det hade varit då...Jag måste bli bättre på att kolla i almanackan...det är bara att inse, jag är gammal å glömsk, jag kan inte längre ha allt i huvet...


Tänk, tänk, tänk...=)

Jaja, nu behöver jag inte tänka på att komma i säng hur tidigt som helst...annars, för mig som inte är van att gå upp tidigt längre blir det ju skitjobbigt att gå upp vid halv 5 eller 5 nått sånt...Jag som i vanliga fall börjar skolan först halv 9 ju...om jag ens går i skolan, är man hemma å har självstudier så går jag ju upp runt 8-9 nån gång...borstskämd...Men vilket fall, ska jag upp så tidigt så måste jag ju i säng senast 21 ju..

Ikväll är det färjan igen att se...tycker det är rikigt bra, sånt där program jag ser fram emot hela veckan...har en del såna program..å på nått sätt när man går och väntar på de där programmen så brukar veckorna går så fort, å det gör verkligen inget...=)

Jul snart...eller...ja, ganska snart..är ju bara en månad kvar till första advent...snart får jag börja julpyssla...älskar att gör det...få upp en massa tomtar å göra pepparkakshus å allt=) åå...nu vill jag att det ska bli jul nu...=)


Ikväll är det kallt...ca 3 grader bara...undrar om Johan kommer att få skrapa rutor imorrn...finns väl en viss risk för det...fast det kan ju vända och lika gärna vara 8 grader imorrn bitti... Vilket fall så märks det att vintern är på väg..men det är ju snart november oxå, tur är det iaf att vinterdäcken är på på bilen, slipper vi sitta och åka på allt för slita sommardäck när första halkan kommer.

Hum...undrar hur jag ska lyckas övertala Johan om fotmassage ikväll...han brukar vara supergullig å ställa upp på att ge mig det, men alltid med små protester först...så det gäller ju att komma med ngt klyftigt...å det är ju tyvärr inte min starka sida...vet ju ni som känner mig...har ärft det från min lilla syster...=)
Men kan ju säga att det är såååå synd om mig som ju har DEN tiden i månaden, å säga att du skulle bara veta hur jobbigt det är...å det är det ju...då borde han ju inte kunna motstå...=) Hehe...tur att Johan typ aldrig är inne å kollar min blogg...han orkar inte läsa...fast vem gör det...=)
Nu har jag sutte här å bara flummat en massa jobbigt...sorry...men ibland blir det så, man kommer på en massa att skriva, sen att det är helt ointressant...då får det vara det, för som jag skrivit tidigare i nått inlägg så är det ju främst för min egen skull jag skriver...

Ha en bra kväll iaf kära ni.
Kram


mat

Håller på och lagar mat nu...vet inte till 100 när Johan kommer hem, men tror han slutar typ nu å borde komma hem relativt snart...
Blir iaf fläskkotletter idag...mat som jag kan tycka är ganska tråkig, ganska torrt kött egentligen...men gör ett försök att piffa upp det...steker det nu i lite olika kryddor, lägger köttet i ugnsfast form, rör i en föpackning matlagningsgrädde i stekpannan å häller över det över köttet å häller på lite ädelost, serverar med ris...får man väl hoppas att det blir gott...
Kram

ny vecka

God morgon..
Fråga inte varför jag redan är uppe...för det undrar jag själv oxå...vaknade till å kan ninte somna om...är trött men ändå pigg lixom...onödigt...jag kan ju sova idag...man kan ju hoppas att man är pigg imorrn den här tiden istället när jag ska jobba...men det lär jag väl inte vara, då lär jag vara dötrött...
Nåja, ska iaf lägga mig i sängen igen å läsa, så får jag se om jag somnar om eller inte...
Somnade ganska tidigt igår kväll, migränliknande huvudvärk, mysigt värre kan jag lova...orkade därför inte sätta mig här och uppdatera...
Nu sängen å en bok så får vi se när jag kommer upp igen.
Kram

God morgon

Här är vi uppe tidigt idag...har tvättstugan, så maskinerna är igång där nere nu.
Får väl säga att det är rätt skönt att det var den här helgen å ställa om klockan, för då känns det ju iaf som om klockan är 8 istället för 7.=) Men trött, det är man ju ändå så klart...
Sovit lite så där i natt, legat å lyssnat på regnet, haft ont i foten å lite...foten ja...varje jäkla kväll får jag ont i nån kroppsdel, det är så jag funderar på om nån sitter med en woododocka å gör mig illa varje kväll...varför skulle jag annars få ont lite här och var, olika ställen altid...lustigt detta...jobbigt oxå...
Däckbyte idag så fort vi är klara med tvätten, skönt att få på lagliga däck, å dessutom är det rätt skönt att få på vinterdäcken, man vet aldrig när halkan kommer, även om snön inte kommer än kanske så kan det ju bli bra halt..å snö kan dte ju för den delen komma när man minst annar det oxå.
Nu ska jag kolla lite bloggar å nyheter innan det är dax att gå ner till tvätten igen sen blir det frukost för vår del=)
Kram

kvällen

Det blev en liten promenad till förrut, har vare ganska skönt ute idag, soligt, tyvärr väldigt blåsigt.=(
Nu ska vi snart kolla på dansbandskampen och sen halv 10 är det äntligen dax för svensson svensson igen, något man väntar på hela lördagen ju...
Imorrn bitti blir det tvättstugan redan klockan 7...*suck* sen blir det hem te mamma å pappa å byta däck å efter det blir det hem till svärföräldrarna å äta mat, så imorrn har vi hela dagen planerad...
Nu ska jag gå å jäklas med Johan, gå å sätta mig framför honom så han inte ser tv:n..eller oxå snor jag åt mig tv dosan å stänger av tv:n...så han får panik...en tv som inte är igång...det går inte för Johan...
Ha en fortsatt bra kväll kära ni.
Kram

lördag

Då var det lördag...Har vare å tränat, skönt, nu har man hela dagen kvar att göra vad som helst=)
Kollade våra däck...de har slitits bra snett...kollade lufttrycket, det låg bra, så det är väl en kär framvagnsinställning att göra...blir att fixa med det där på måndag när alla verkstäder är öppna, blir iaf däckbyte imorrn så vi har lagliga däck att köra på.



Sådär skulle man kanske ha bilen...=) slippa däck å få motion istället..=)

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag...blir nog en lugn dag..hade först tänkt att åka ut till ikano, men känner att eftersom däcken inte är lagliga att köra med så låter vi den stå..poliser kan det ju stå ute en helg som denna lixom... Rädd nu först, har ju åkt på dom där länge...men men, nån gång ska man väl fatta nått...Svärfar tippa på en så där 1200 per däck i böter...kan man ju ha roligare för..
Blir iaf en tripp till systemet, köpa oss en flaska vin.=)



Glo på dumburken blir det väl oxå...Så kommer väl bli en ganska slapp å skön lördag...ta igen oss...=) kan man behöva ibland ju.

Det där vanliga vi funderar på oxå..mat...vad ska man äta idag...tycker det är hopplöst att komma på olika maträtter...tips..ge oss en massa tips..=)

Kram på er.

pju

Nu har vi storhandlat å är lite mer än en tusenlapp fattigare..men med ett överfyllt kylskåp och proppfulla frysar..ska ska inte klaga.
Fixar med lite mat nu oxå..blir sån där nyttig mat..not...hemmagjord kebab...så pommes står i ugnen å köttet är så gott som klart. hungiga...japp, det är vi.
Imorrn bitti är det träning igen...får vi träna bort kebaben...vet inte hur bra det är för mig egentligen att träna, blir aldrig riktigt bra från förkylningen...snorigt på morronen å jobbigt med halsen, den där typ klumpen i halsen som känns lite då och då...träningen gör väl kanske att jag aldrig blir rikigt bra, men vill ändå inte hålla mig borta från den i evigheter...så tränar fast tar det lite lugnare istället.
Ska väl kolla till maten...
Kram

städat

Tog ett tag å gjorde städningen...luite slarvig idag kanske..men det är iag någorlunda undanplockat och damsugarn fick komma fram.



Johan har slutat nu oxå, så han är pvg hem...skulle bara förbi å hämta upp mina p-piller på apoteket som jag fick betställa.
Får se sen nu när han sluta så pass tidigt om vi inte åker å handlar redan idag å slipper det imorrn...får se vad Johan säger...kan vi ju köpa hem oss nån mat att kunna äta idag oxå...annars lär det få bli kycklinggryta idag...Fast är egentligen mer sugen på kött...en rejäl köttbit...=) Köttomanen Annica...
Det värsta med att åka å handla idag är väl att vi inte lär vara ensamma...vore man väl inte imorrn heller...men lär vara värre ikväll..får som sagt se...
Kram


God morgon

Trött, eller vad....
Sån där natt då jag drömt miljarder olika drömmar...vaknat mellan dom å så fort jag slagit igen ögonen igen så har jag börjat drömma ngt nytt...I en av drömmarna sa pappa  "Nu måste du ju skriva i din blogg hur fint det blev här" De hade ju fått golvet lagt igår, så nu är hela rummet klart, det blev jätte fint...

Det är sån här tid nu..då det ska firas, den 13:e var det ju vår bröllopsdag, idag är det istället vår års dag, 8 år har vi vare tillsammans idag...



Jag älskar dig Johan.

Animerade bilder hittar ni att hämta på: www.vicke.be

Händer inte så mkt idag, Johan är opå utbildning med jobbet till 4 ca, tänkte vi skulle iväg å köpa oss en flasa vin när han kommer hem, så ska jag tänka ut ngt att äta...får väl bli ngt enkelt..har inte så mkt hemma, å handla får det bli imorrn.

Va ju å träna igår..



Har sån träningsverk idag...inge skönt..men så slarvar jag oxå med strechingen...så får väl skylla mig själv..

Nu ska jag läsa lite bloggar å så där...sen får jag se vad som händer..
Kram



att göra

Det kommer bli en ganska lugn eftermiddag, tror jag...vi ska efter att vi ätit lite åka å hämta upp syster å sen åka till mamma å pappa en stund...de har fått nya golvet lagt, så ska bli spännande å se...=) Annars så händer det inget....
Sitter här och fryser...det är så jäkla kallt...hua...
Jaja...käktime...
Kram

träna

Ska iväg å träna snart nu...hade tänkt å komma iväg så vi var där till 8, men vi orkade inte gå upp...gör ju inte så mkt egentligen...vi hinner ändå..=) Är så förbaskat trött idag, vissa dagar är helt enkelt värre än andra.
Men nu ska vi väl iaf få i oss nån enkel frukost å sen åka iväg.
Kram

jobb=)

De ringde från jobbet idag...hade blive galet med min lön...får den inte utbetalad som den ska...får vänta en vecka extra...tack för den..nåja, handlar som tur är inte om så mkt pengar. Fick iaf lite jobb, 4 dagar har jag under praktikperioden än så länge..men det lär säkerligen bli mer..inget jag oroar mig över..ska nämligen inte göra praktiken jag...erfarneheten från äldreomsorgen jag har räcker...tack tack...kan jag passa på och tjäna lite pengar under 6 veckor istället=)
Meningslös dag i skolan idag oxå...en timme pratades om praktiken...eee..ja, det kändes dom det kvittade..men men...
Nu ska jag kolla runt lite..
Kram

ny dag

Jaha..onsdag redan...skola typ en timme idag...lagom sådär...ne, allt för lite tycker jag väl..men men...Blir stan eller nått med T idag iaf... Se om jag är duktig och håller mig ifrån shopping idag med..
Va så skönt, vi gick å la oss redan klockan 9 igår kväll, så känner mig relativt utsövd idag.=) lite trött pga förkylningen kanske, men bara det gått nån timme till så har det värsta lagt sig, så sen är jag nog piggelin...alltid skönt om man får känna sig lite pigg ibland..inte allt för vanligt..
Nu ska jag ta å läsa lite bloggar å sånt där.
Kram

kväller

Jaha, då var det kväll igen...
Blev ju då ikano med syster...hon hitta en del, jag inget...men så kan det vara.
Just nu håller jag på och steker hamburgare..hemmagjorda stora...va sugen på kött...egentligen typ karré eller schnizel eller så..men blev så dyrt, så dte fick vara...hamburgare är ju inte fel det heller=)
Är väl snart klart, så vi ska äta det å kolla på design simon och tomas, fick vi spela in igår...
Ha en bra kväll.
Kram

plugg klart

Då var jag klar med arbetet med intervjuer å skit...skönt=)
Så nu kan jag göra lite vad jag vill tills jag ska åka iväg å möta syster...blir till ikano...e ju så tråkigt väder, regnar för fullt..inte kul alls=(
Ska innan jag åker iväg iaf ta hand om disken som står, slipper man komma hem till den sen, å Johan slipper oxå komma hem till den...så tråkigt när det står ju...även om det bara står lite grann så är det fasen inte roligt att komma hem till.
Det där med å städa oxå då...men det får som jag skrv tidigare vänta...ingen lust alls till sånt.
Börjar bli lite hungrig, har som vanligt när jag är hemma inte ätit frukost..men måste ju ha i mig ngt innan jag åker iväg sen...tänkte först ta mig en macka, men är så himla sugen på pannkakor med glass..gott med glassen oxå till min onda hals...så det lutar åt att det blir det..tar ju inte så mkt tid å bara steka på sig några stycken.=)
Så om man kanske skulle ta tag i lite..snart...=) tiden brukar ju gå så fort när man ska iväg, så ska jag hinna med ngt är det väl bästa att jag inte sitter här hela dan...Skolarbetet var ju det som var viktigast...att sitta å skriva här är ju knappast ngt som är viktigt..
Kramis

tisdag morron

Blev väckt idag av mamma..10 min innan klockan skulle ringa..men det gör inget..va ju inte så tidigt ändå=) Va nog rätt skönt att vakna oxå...drömde om att vi, jag och några jag inte alls vet vilka hade öppnat restaurang...jag skulle servera och ta beställningar, själv, i en jätte stor restaurang, aldrig gjort tidigare..ja, det gick åt skogen...kunder som skällde för fullt å usch, inget roligt alls...så som sagt, va nog ganskla skönt att vakna ändå..
Ont i halsen idag..känner verkligen halsen idag..kan ju hoppas på att jag får ont istället för att det ska kännas som om jag kvävs...inatt har jag iaf legat å haft halstablett i mun hela tiden medans jag va vaken.
Skulle verkligen behöva städa här hemma..men känner att idag, ne..inte nu iaf..ska plugga så jag får klart på sista arbetet innan praktiken å sen sk jag träffa syster yster oxå, vi ska gå på stan eller nått sånt..se hur min kära syster ser ut oxå, blåslagna hon... usch usch..
Nu ska jag innan jag pluggar iaf kolla bloggar å allt sånt där skoj=)
Kram

sängen

Blir snart till å sova...Jag är väl så där halvtrött..men eftersom Johan börjar vid 5 imorrn så behöver ju han sova, å då kan jag lika gärna gå å lägga mig jag med. Läsa lite eller nått kanske...
Halsen (peppar, peppar) känns lite bättre..mest ont i halsen nu...har inte haft direkt ont innan..mest bara som en klump som sutte ivägen...lite rädd för struma eller så..men man får inte tänka det värsta...tror mest på förkylning..men man ska ju alltid ha i tanken om det håller på för länge att det kan vara ngt annat.
Sov gott kära ni. det ska jag.=)
Kram

blåst

Idag blåser det bra mkt ute...igen...usch...
Mår lite sådär idag...halsen känns så där igentäppt igen...svar nej det är inte skönt när det känns som om luft bara är ngt man får lite då och då...äen fast jag egentligen inte har några problem att andas så känns det som om jag har svårt...lustigt det där...men halsont kan väl sätta sig lite hur som antar jag...
Idag blev det en låååååång skoldag...eller inte..1 timmes film å sen hade vi reflektionsuppgift efter den...jojo...5 minuter så var den klar...så sen satte vi oss å tog en fika några fårn klassen innan jag mötte upp Johan. Känns som om kvällen redan är här, men klockan är ju inte så mkt än..skönt=)


stakars grannar

Idag tycker jag synd om våra grannar som kanske ville sova längre...ställde klockan på 6..vaknade av att mobilen spelade så fruktansvärt hög volym, brukar ju hinna stänga av den innan den ens hunnit börja spela, brukar vakna av att vibratorn går på..nåja..kollar på klockan...5 över 6...alltså har mobilen legat där å spelat i 5 minuter...så som sagt, stakars grannar...Jag måste ha sovit jätte hårt.
Idag är det skolan som gäller för mig, å efter ska jag möta upp Johan, måste köpa nytt busskort på stan...har missat å göra det kom jag på igår kväll...får skicka efter en sms biljett nu på morronen så får det blir till å gå in till stan å fixa kort sen...typiskt..men tur iaf att det går att köpa biljett via sms..för att köpa kontant är ju inte så kul så dyrt som det är..Efter sen blir det hem å laga mat...vad? köttfärs blir det ngt med iaf...tror det blir en ganska lugn kväll...
Nu ska jag kolla runt på allt det vanliga innan jag börjar göra mig iårdning.
Ha en bra dag.
Kram

dagen

Jaha, då har den dagen gått då...gjort? jo, va te ikano å köpte oss varsin vinterjacka, så nu får vi hoppas att vi slipper frysa i vinter. Sen åkte vi hem te mamma å pappa, Johan hjälpte pappa lite å montera ihop lite nya möbler de köpt å så där...umgås oxå, aldrig fel.=)
Hemma nu...slöa kommer kvällen att bestå av...skönt=)


god morgon

Har precis gått upp..trött...somna först strax efter 12, fastnade framför film...Johan han sover fortfarande..å lär säkert göra det nån timme till eller så...
Inatt har det regnat hur mkt om helst...totalt ösregn...ganska mysigt att ligga å lyssna på och man kan vara glad att man slapp gå ut i det där ovädret.
Ska ta å lägga mig brevid Johan igen å läsa lite.
Kram

sitter man här igen

Sitter man här igen då...Inget bättre för mig...Johan la sig i badet å jag har precis slagit in första julklappen...mamma å pappa blev de första jag hitta ngt till...fast en putte sak bara...men alltid kul när man springer på saker, lika bra att handla på då...så kul iaf att få slå in paket=)
Men nu som sagt blir jag väl sittandes här en stund...
Lite fundersam, hade ett obesvarat samtal på min mobil, ett skyddat nummer, så vet ju inte vem det var...det har heller inte ringt upp å inte ringt hem, så är väl mycket möjligt nån teleförsäljare..men nyfiken blir man ju ändå...Men får väl fortsätta att vara det..
Johan stod å diska, helst plötsligt hör jag honom svära...å jag bara jaha..vad har hänt? Då hade en av våra ungsfasta formar gått i 2 delar, han hade bara stått där snällt å diskat när den delade på sig...mysko...nåja...ingen skada skedd, han blev ju inte skadad.
Sitter oxå å tänker på min kära syster, hur ont hon har å allt sån där...hemskt...men blåmärken och svullnader försvinner..dock kommer väl själva händelsen sitta i bra länge... Som för mig förra året när jag blev avmäjad vägen av en lastbil..inga större skador alls, förutom vår bil då som ju böev skroten av...men matriella ting är skit samma...men iaf, jag avskyr ju lastbilar fortfarande...vissa saker sätter sig tyvärr...men tiden läker väl såna sår oxå...
Ibland sitter man med många tankar...nu var ju det här inte så många, men allt jag tänker skriver jag ju så klart inte ner här..en del vill man hålla för sig själv.
Kram

lördag

Ja, då känns det som om lördagen snart har gått...hunne träna å lite...blev dock inte så lång träning idag, lite småförkyld å vill ju helst inte bli genomförkyld..roligare kan man ju ha...
Blir en lugn lördag...som valigt tar vi det ganska lugnt, men det är ju skönt ju..varför hålla på å fara en massa när man har möjlighet att slöa lixom=) Vädret var så fint förrut..tyvärr är solen i moln å inte att bli förvånad om det blir regn..som vanligt..kan ju inte vara soligt å fint en hel dag lixom...
Kram

lättnad

Det blev en stor lättnad igår kväll...Kan dra det lite snabbt, syster min blev igår påkörd av en bil, det vi väntade på igår va att hon skulle få komma hem från akuten för å se om ngt var brutet osv. Inget brutet, inga inre blödningar, bara väldigt mörbultad..men sån lättnad, för så illa som det kan bli.
Känner att jag inte sovit så värst bra i natt, säkert haft mardrömmar..ont i huvet idag..men det går att få bort med tabletter...


såå lessen

Det har hänt ngt idag som gör att jag inte mår så bra just nu...tänker inte skriva om det här eftersom jag känner att det inte rör nån annan...Men det där när man får åka till akuten å kanske sitta å vänta i evigheter å själv sitter man å inget vet å bara väntar på att få reda på saker....Men som sagt, skriva om andra ska jag inte göra, men att skriva om mina känslor kan jag. Man kan verkligen hamna i chocktillstånd så snabbt...även fast det inte
hänt en själv ngt, jag kan bli så förkrossad, svar nej, det handlar ej om liv eller död, men det kunde gjort, det är det som gör det ännu värre tror jag.
Brukar kolla på sjukhuset så här dax, men pallar inte rikigt det idag...kommer inte kunna sova inatt innan jag får reda på hur allt är, dte gör inget, ska ändå inte upp imorrn, inte jag iaf...jobbigt för de som ska upp å jobba imorrn...men ännu värre för den detta gäller.
Kanske avslöjar mer senare om detta...får se.
Kram

trött jag blir

Jaha, kommer ner...proverna visar inte på ngt, men han var rätt säker på hjärnhinneinflamation IGEN..fast mkt lindrigare än jag hade sist, han kunde om jag ville skriva remis upp till infektion, men är han så pass säker så känns det som det kvittar...om det dock blir värre eller aldrig riktigt vill bli bättre får jag höra av mig så får de skriva en remiss...men nu finns dte iaf förklarning till huvudvärken å febern å sån där...det med halsen skulle han tro beror på att förkylning å så där typ...svårt att förklara hela alltet här å känns som om jag inte riktigt behöver göra det heller...
Kram

läkartid

Syster sa till mig att jag var tvungen att söka läkare...detta med att jag nu har det lite jobbigt att andas..aldrig bra ju, ofta ont i huvet, feber titt som tätt...tog å ringde och räknade med att jag skulle få vänta en vecka typ innan jag skulle få träffa en läkare...men fick tid redan nu i eftermiddag, halv 3 ska jag vara där...så blir väl relativt snart att gå dit, ska ju gärna vara lite innan så man hinner anmäla sig å så där.
Fast man ör ju lite nervös nu över vad det kan vara...men känns ju inte bra att det känns som en klump som sitter emot luftstrupen...Värsta är väl om de ger mig remiss upp te sjukhuset...orka åka upp dit lixom...men det är ju inte alls säkert att jag ska behöva göra..man får hoppas på det bästa helt enkelt...


kort dag

Hade som vanligt en kort dag..men ännu kortare än jag brukar...Nåja, hinner jag plugga, dte är ju alltid bra.=)
Hade i min tanke att jag skulle åka hem te mamma å pappa, men det blir svårt eftersom de inte är hemma..får bli en annan gång...så är det.
Så nu har jag hela eftermiddan hemma, själv, kan jag ju passa på att ligga å läsa å bara ha det skönt...å lite plugg då...får inte glömma det...lämna iaf in lite arbeten idag, det är ju så skönt när man får lämna in å känna att man är klar=)
Ska kolla lite bloggar å så där, sen blir det nog boken en stund.=)
Kram

vilken natt

Har inte vare nån bra natt...det tog lång tid innan jag börja känna mig bättre å fick luft ordentligt...nu är det tillbaka igen...fattar inte...fast kanske är så pass enkelt att jag håller på att få ont i halsen å att det börjar sätta sig nån infektion i halsen eller nått...får se sen när jag kommer ut å får lite frisk luft..Är iaf jätte trött å huvet bankar å fy..dessutom öser regnet ner...verkligen en sån där dag då man bara vill ligga kvar i sängen..men det går inte, måste till skolan.
Ska prova ngt nytt...eller ja...tar med mig frukostmacka till skolan å sätter mig å äter där innan vi börjar, jag kommer ändå alltid ca 25 minuter innan vi börjar...brukar alltid bli så hungrig framåt halv 12, å vi slutar 12, å innan man är hemma så är man jätte hungrig..men äter jag lite senare så klarar man sig ju kanske lite längre..Provar å ser...är ju ändå aldrig så värst hungrig så här på morronen när jag precis gått upp.
Dax att börja göra mig iårdning nu.
Kram

att andas

Att andas ska ju kännas så naturligt..men de sista dagarna har jag haft det lite jobbigt med andningen...svårt att ta djupa andetag...puffar i mig bricanyl..men det är ju inte så kul det...skulle kunna gissa på att det är pga av alla fuktiga löv som ligger ute...Men jätte jobbigt är det...skulle behöva ta mig iväg till läkare...men så är det ju jag...går aldrig till läkarn...då ska det gå långt...måste sluta vara så envis...Som just nu känner jag mig smått yr pga av att jag ej får tillräkligt med luft, det täpper abslout inte till helt, men endå att man känner att det inte är fullt ut...Fått i mig lite medicin, så känner mig säkert snart mkt bättre.
Kollar just nu på roomservice..men så är det ju all denna reklam som jag verkligen inte gillar...Johan ropar dock att det börjar igen..så ska väl gå å kolla...
Kram

lite nytta

Satte mig å gjort klart ett av arbetena nu...började läsa i boken,men kunde inte sitta still, kände att jag var tvungen att göra ngt som hade med skolan att göra, så det fick bli ett av arbeten, skrev även ut ett annat arbete som ska in innan praktiken, tänkte nu när jag ändå hade skrivarn igång att jag lika gärna kunde dra ut båda så kan jag lämna in imorrn...ett arbete kvar...lite knivigare...inte svårt i sig, men ska komma på några vettiga typ intervjufrågor å sen oxå komma underfund med vilka jag ska plåga med detta..hehe...Nån som är villig av er mina närmsta? =)
Det är lätt att skjuta på skolarbeten ,men det är ju så skönt när man har det klart oxå, förr, typ på gymnasiet, då drog man alltid på allt in i det sista, jag har skött mig ganska bra med det sen jag börja på Moa, får hoppas att det fortsätter så, är ju inte så kul att sitta sista dan å få panik...gör man det innan å man stöter på problem kan man ju alltid fråga läraren...
Kram.


idag då

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu...plugga vore väl bra, så det ska jag sätta mig med en stund, men först tror jag att jag ska lägga mig å läsa lite...känner för å koppla bort skallen en stund.
Å där försvann oxå mina tankar om vad jag skulle skriva..så jag struntar i det nu. Återkommer när hjärnan är mer kapabel till å användas.
Kram

redan onsdag

God morgon!
Onsdag redan...vad fort tiden går..
Sitter å får i mig lite frukost nu...Hade ingen lust att gå upp idag...sån där dag i skolan som man lika gärna kunde missa oxå...inga lektioner utan bara gå runt i skolan få få diskutera hur vi vill ha det eller nått i den stilen. Men men, kan ju vara skönt med full närvaro, så det är bara till å gå och se glad ut...
Ha en bra dag.

hemma

Då var man hemma...en inte allt för jobbig dag i skolan, redovisningar och genomgång av praktikplatser..men jag behövde ju inte ens lyssna då eftersom jag ingen praktik kommer att göra den här terminen.
Tusenfotningen lever än...jag trodde den skulle vara död vid det här laget...egentligen är jag ju världens djurplågare just nu...kväva en stakare till döds, den kan ju inte försvara sig på ngt sätt...det kommer en jätte å sätter ett glas över den...kul död...Men jag klarar ju inte göra på annat sätt...är man rädd för kryp så är man...även om man blir världens elakaste...
Ska kolla lite bloggar å så nu..dagens höjdpunkt...=) arbeten fick vi idag oxå, så borde väl plugga, men känner av huvet lite idag, å så ska jag ju lyckas at mig iväg till jobbet sen oxå, så jag väntar lite med pluggandet, det ska ändå inte vara inlämnat förrän nästa fredag, så jag hinner lätt...det är väl mest det att det är skönt att ha det gjort...men vänta en dag eller 2 är inte hela världen.


GAAHHHHHHH!!!!

Jag höll på att skrika som f*n när jag gick upp...ska traska iväg till toan å ser nått långt som kryper på golvet...En stor äckligt tusenfoting...Skriket var så nära så det går inte att beskriva, men att skrika för full halt kvart över 6 på morronen tror jag inte skulle uppskattas av grannarna...så jag lyckades sansa mig...Nu är ju bara frågan hur fasen den där har komme hit...Och svar nej, jag har inte dödat eller slängt ut den...aldrig i hela mitt liv att jag typ rör den där...ställde ett glas över den så får Johan ta hand om den när han kommer hem...fast syret lär väl vara slut då så den är säkert död...men den får skylla sig själv när den tar sig in här...Det värsta nu är väl att det känns som om det kryper över hela mig...klarar inte sånt där...usch..
Idag nu blir det skolan till 12, hem å få i mig lite å äta för att sen vara på jobbet klockan 17, möte till 18:30...kul? nja, går väl kanske att diskutera, men det kan ju alltid vara bra att veta vad som händer å så där...å det är ju bara 1½ timme, så är ju inte så farligt.
Ha en bra dag.
Kran

potatisgratäng

Känns som det blive mkt onyttigt nu, i matväg...tacos i fredags å idag potatisgratäng och fläskfilé..fast idag känns ju som en sån dag då man vill äta lite gott...å eftersom vi båda älskar just potatisgratäng å fläskfilé så fick det bli det...var ju det vi åt för ett år sedan med...fast då var fläskfilén ädelostgratinerad å vi hade sherrygräddsås till...det va skitgott=) riktigt så lyxigt blir det inte idag..men gott ändå=)
Johan slutar om 10 min..hemma om ca 30, då är maten snart klar...är hungrig nu så kommer smaka ännu bättre..=)
Kram

höstbild



Ungefär så här ser det ut utanför oss nu..det är ju så fint...den här bilden är tagen förra året ungefär samma tid...vet att det står 2005 på bilden...men det stämmer inte...1:a januari oxå...jag som är lite slarvig med att ställa in datum när jag tage ut batterierna...
Man kan ju iaf inget annat säga än att hösten är otroligt vacker, framför allt när solen skiner..det gör den tyvärr inte idag...så inte lika vackert ute idag som när den där bilden togs...


höstfrächt

Hade tänkt å hoppa över att sätta upp höstgardinerna den här hösten...men idag bara kände jag att jag ville fixa med det...så det fick bli våra mörkblå rutiga gardiner i köksfönstret, å så en ny blå löpare till bordet.
Tog bilder å tänkte lägga upp här..men datorn ville inte ens öppna upp kameran..möjligt det är för dåligt med batteri i kameran...nåja...blev iaf frächt med lite nytt i fönstret.=) kul att göra lite förändringar.
Om 1½ månad blir det ju dock nya gardiner igen..då ska ju julgardinerna upp...Ja..lite gammalmodig är jag väl som håller på och byter gardiner efter årstidena...men riktigt så farligt är det inte...det är till hösten, till julen och sen till våren å de får hänga över sommarn oxå...håller ju knappats på å byter till påsk å så där...orka lixom...blir ju alltid lite jobb, så å stryka å klättra å ha sig...riskera att ramla...hehe..va jätte nära att göra det idag..mysigt att slå huvet i spisen...risk att man ligger här då när Johan kommer hem...usch..hemska tanke..
Kram

bröllopsdag

Vi har bröllopsdag idag, ett år har vi vare gifta. Förra året var 13:e oktober en lördag.
Svår att fatta att det redan har gått ett år..Men tiden går ju så fort.
Jag har för mig den här tiden att vi typ precis var klara hos frissan, skulle till fotografen...Vigseln var 14:00.






Hehe...vadå trötta=)

Tråkiga är idag att Joha jobbar hela dagen...kul sätt att fira vår dag på...Han kommer hem snart, jobbar dela, men ska ju iväg sen igen...trist..men så är det...Hade vare lika bra jag var i skolan oxå, slippa sitta ensam å tänka tillbaka..
Nåja, får va glad han kommer nu snart.=)


ny vecka

Måndag morron...
Envisa jag bestämde mig för att gå upp nu...men jag är ju så jäkla trött är det värsta...
Vaknade klockan 3 i natt, då var jag jätte pigg, va så jag fundera på om jag skulle gå upp då..men kändes ändå som allt för tidigt...
Jaja, ska lägga mig å läsa  ett tag, återkommer sen med ett inlägg...1 år idag..resten får ni veta sen.
Kram

dagen

Ja vad har vi gjort idag..inte mkt alls...det har vare mkt tv-tittande, en långpromenad å så hade vi tvättstugan...men över lag en väääldigt lugn å härlig dag. Man behöver såna ibland...Johan kanske mer än jag behövde..fast han har inte vare så bakis som jag trodde han skulle vara...han hade väl lite huvudvärk å trött men inte så jätte farligt...
Nu kollar jag på ensam mamma söker..men så är det ju på 3:an, så det är ju reklam hela tiden...men tror det börjar snart igen..
Kram

god morgon

God morgon...
Trött idag...Johan kom hem vid halv 1 ca...såååå full...jag lyckades inte somna efter att pratat med honom vid 11 tiden, för så jäkla full som han va då var jag lite orolig att han ens skulle hitta hem...nåja..han gjorde det iaf...
Själv åkte jag hem från mamma å pappa vid 9 igår kväll, så va inte kvar så jätte sent, men skönt att slippa sitta hela kvällen själv ju.=)
Idag blir det tvätten som vi har...så kul...eller inte...måste väl ta å städa undan lite oxå...å gå upp med soppåsen känner jag..luktar inge vidare...fast å andra sidan är det ju inge jobb att gå ut med påsen i trapphuset å slänga ner påsen i hålet i väggen...ska va glad att vi har de där sopnedkasten kvar, inte många som har det..


kväll

Sitter hemma hos mamma å pappa nu...skönt att slippa sitta ensma hemma hela kvällen, fast ska väl snart ta å ge mig hemåt...ta mig en cider å sen sova..När Johan nu kommer hem sen, det vet jag inte...bara han inte kommer hem jätte full å väcker mig å har sig..man vet aldrig.
Den här dan har ju gått så jäkla fort, som alltid när man är ledig...lustigt det där...Men men, jag är ju ledig 2 dagar till så ska inte klaga...har det så skönt så=)
Kram på er.


lördag

Redan lördag lunchtid...nej då, tiden går inte alls fort...
Har iaf hunnit å träna idag, å så har vi hunnit å slöa oxå=) ont i huvet idag...jobbigt...sån där som mest ligger å stör lixom, inte nån dunderuvudvärk men ack så jobbig ändå.
Ikväll ska Johan på personalfest...jag blir ensam, så åker hem te mamma å pappa en stund sen, kan jag komma hem lite senare ikväll, har ju bilen så kommer ju lätt hem precis när jag vill.
Nu blir det fortsatt slöa en stund...
Kramis

tacos

Vad är väl en fredag utan tacos...hehe...så är det för många iaf, tacos är vad som gäller på fredags kvällen...för oss är det inte så, men helt klart är det ju gott nån gång ibland å idag blir det tacos, inte för att det är fredag utan för att vi vill äta just det idag...jaja...ska snart börja fixa med lite mat iaf, vi är väl båda ganska hungriga...
Ser ut att komma regn snart...usch...tycker att det räcker med allt regn somn kommit..mkt härligare med soliga dagar...då är hösten så jäkla fin ju=)
Kram

hata att diska

Ok, då har man åter igen diskat å skållat sig...att diska är ju aldrig skoj..men att dessutom varje gång man ska göra det skålla sig är ännu mindre kul... antingen får man välja att diska i kallvatten eller nästan kokhet vatten...mätgte upp det idag igen..tyckte det var ännu värre än sist...85 grader denna gången...vi behöver snart inte koka upp vårt vatten när vi ska laga mat...det är bara dra på kranen så har vi kokande vatten där...Felanmälan skiter dock i detta...stora funderingar att dra in hyresgästföreningen...för även fast man må va vuxen å fattar att vattnet blir varmt, så är det s¨att man stgår där å drar på mer å mer varmvatten för att få lite värme å inte bara kallvatten, å helt plötsligt så är det så där extremt varmt att man skållar sig...allt det här borde ju redan finnas hos hyrsegästföreningen kan man ju tycka, även fast det inte finns jäte många barnfamiljer i dessa husen så finns det ju iaf några, för ett barn som börjar tvätta händerna i 85 gradigt vatten kan ju följderna blir riktigt otäcka. Barn i detta huset, det ska vi inte sätta, flytta är ett absolut måste när vi ska skaffa barn sen, aldrig att jag bor kvar här när de skiter i nått som faktiskt är viktigt.
Nu har jag fått klaga av mig lite.=)
Kram

fredag

Skönt att det är fredag=)
Johan jobbar idag men är ledig hela helgen, dock ska han iväg imorrn kväll på personalfest, så komemr få sitta själv ändå, men iaf så har vi ju hela dan tillsammans, aldrig fel=)
Jag är så trött idag...sov tills jag vakna, å det var nu för ca en kvart sedan, fattar inte varför jag vaknar å inte kan sova mer när jag ändå är så trött...borde kanske proppa i mig lite c vitaminer å så där...kanske blir man piggare då...
Tom i skallen så jag återkommer senare.

hemma

Inte mkt hemma idag..efter skolan åkte jag till syster för att vänta in att hon skulle äta,sen gick vi in mot stan, blev ett par nya jeans, en vattenflaska å lite cider...Sen hem till syster å sitta å snacka lite skit tills Johan kom å hämta upp mig, å nu ska vi bara ta oss lite grann å äta för att sen åka å träna...sen är det bara hem å slänga sig i soffan å glo på tv:n tills det är dax att lägga sig å nanna...Intensiv dag...Men kul när det händer lite å man slipper sitta hemma å bara tråka...



regn

Vill nog inte ge mig ut idag...det regnar...riktigt hör hur det slår mot rutan...usch..Vill jag inte ut i..men måste ju tyvärr...
Idag efter skolan blir det stan med syster...va ett tag sedan...ska bara komma ihåg att få med mig presentkorten från lindex...se om man hi9ttar sig ngt kul..=) sen ska jag försöka hinna hem så vi kan äta lite innan det är dax att åka och träna. Så idag händer det lite, skönt när det är så=)
Ses när vi ses.
Kram

hemma

Då var jag hemma..trodde jag skulle komma hem msenare än så här..men blev klara med arbetet, så ingen idé att sitta kvar i skolan då inte...
Idag är jag bra mkt piggare, ingen huvudvärk, än iaf, ingen feber, dock lite smått illamående, men det går att leva med...Idag gick det så jäkla fort i skolan...hade en annan lärare, kanske därför det känns som det gick så fort, det hände ngt nytt lixom..skönt iaf, sen var det bara äta lite å sätta oss med arbetet...
Nu ska jag inte gör så mkt alls..ska lägga mig å läsa lite tänkte jag, orka ju inte rikigt igår när jag mådde så där...men idag så...=)



ny dag

Onsdag...veckorna går verkligen fort..den här dagen är ju snarft över...=)
Huvudvärken försvann sen igårkväll till slut...känner en liten början idag..men tablett är redan tagen, å så ett par koffeintabletter så jag håller mig pigg oxå...att vara trött kan ju ge huvudvärk, fast bör ju inte ge feber tycker jag inte, men kan ju ha liten infektion i kroppen, jag har väldigt lätt att få feber..
Ännu kallare n igår...först när jag kolla stod det 0,3..nu är det 1,5 grader ca...vinterjacka ska inskaffas...fast ändå känns det som att mitt på dan blir det ju en så där 12-15 grader å då är det ju alldeles för varmt att gå med vinterjacka...mamma har alltis sagt att man ska frysa in hösten å svettas in våren..så gör väl det då...ne vars, fryser gör jag inte så mkt, pälsar på mig fullt med tröjor...som idag blir det linne, tunnar långärmad och 2 tjocka långärmade..skulle tro att det är ganska tillräkligt...men det är svårt med kläderna nu..
Ha en bra dag.
Kram

tablett

Tog mig en naproxen å la mig å sov till Johan kom hem...huvet började kännas lättare och febern var ej kvar...Tänkte då jag skulle följa med Johan å träna, men börja känna hur det böja hetta igen...återigen lite feber...f*n vad trött jag blir på detta... tog en tablett till...borde inte...men maxgränsen som läkarn sa var 5 om dagen, på förpackningen står det max 2 om dagen...men det var löjligt låg dos sa läkarn, så att jag tog 2 på en gång närstan är säkert ingen fara, i somras när jag va dålig skulle jag ju ta 2 i taget 2 gånger om dagen ju...ska det blir hjärnhinneinflamation igen...har ju inte den extrema huvudvärken, men kanske är den lindrigare...tänker eftersom jag har feber...vet inte...orkar inte, har ändå inte tid att ligga hemma...eller jo..om ett tag...bara 2 dagar kvar i skolan, imorrn är viktig dag så då är det ett måste att komma iväg, torsdag är ju så klart viktig den med, men troligtvis inte på samma sätt...men är sen ledig 4 dagar igen...om jag inte minns fel..kanske kan behöva det..bara få slöa å ta det lugnt...Gör jag ju mest hela tiden, men när man inte är rikigt bra så kan det ju vara skönt...fast borde kanske för söka ta mig ner till läkarn på fredag om det inte känns bättre...man ska inte behöva må så här...huvudvärk hela tiden...
Johan är iväg, jag ska slänga mig på soffan snart, ska dock lite snabbt kolla igenom favvobloggarna, kommer efter så mkt annars...å kan jag hålla på i skolan å vara "piggelin" så ska jag väl kunna klara 20 min framför datorn...
Kram

lite orolig

Börjar bli lite orolig för mig själv...ont i huvet igen...feber...ingen hög feber, men ändå, å det är ofta jag har det nu...känns som att blir det inte bättre snart måste jag uppsöka läkare, fredag kanske man skulle försöka få en tid, då jag ändå är ledig. Vet ju att det inte är bra att gå så här...
Solen skiner ute, men jag orkar inte, ska lägga mig en stund å försöka somna.
Kram

skola igen då

Efter att ha varit ledig i 4 dagar är det nu dax att bege sig till skolan igen då...
Är så trött...jobbigt att gå upp tidigt ju...men men...piggnar nog till när jag kommer ut...det är bara 3½ grad ute, kommer väl kanske upp till 4-5 innan jag ska gå om jag har tur.. Så varma kläder blir det, men det har jag typ jämt, varför frysa när man kan klä sig varmt lixom...det är bara jacka som är problemet...det får lösa sig.
Det är fortfarade kolsvart ute, å jag ska iväg om 45 min..undrar om det hinner ljusna...kommer nog snart vara dax att ta på reflex när jag ska iväg även den här tiden...trodde jag skulle slippa det..
Nu ska jag kolla runt lite snabbt å sen är det dax att göra sig iårdning.
Ha en bra dag.
Kram

mat

Lasagnen står i ugnen, Johan är hemma...mat om ca 20 min...är såååå hungrig...Men som sagt, 20 min, det ska jag klara...=)
Johan kom hem tidigare än jag räknat med, men det gör ju inget, sällskap tidigare bara, klagara abslout inte...tråkigt att gå omkring här hemma själv ju..Men boken är bra iaf=) den läses och läses...fast det är fruktansvärt liten text, så tar sin tid att läsa...men då har man den kvar längre, så det gör inget=)
Kram

inne

Blev en promenad på ca en timme....va rätt skönt ute måste jag säga...har även legat å läst i boken...nu börjar det klarna, nu är den inte så rörig längre.. Låt den rätte komma in, heter det..skriven av John Ajvide Lindqvist. Har kommit en fjärdedel av boken ca...å den är verkligen sån där så man inte rikigt kan sluta läsa...Får väl se om den är att rekomendera när jag läst färdigt den.
Tiden har gått så fort idag, nu är det ju inte så många timmar kvar tills Johan kommer hem...betyder ju att jag måste fixa med maten om en stund...eller, kan ju vänta ett bra tag till, men sätter jag mig med boken en stund till kommer det att kännas som om det snart är dax..=) Gott, börjar bli hungrig.

höst promenad

Ska starx ge mig ut på en härlig höstpromenad..som sagt, solen skiner å det är ca 12 grader ute, helt ok varmt=)
Hade först velat in till stan, men hitta ingen som ville med in, så jag struntar i det...kul att gå å kolla kläder själv lixom...Men det gör inte så mkt, då kan jag ju ut på promenad, fortsätta läsa i nya boken, som är lite rörig nu i början, men tror den kommer att komma igång snart, sen kan jag ju dessutom kolla liye på på grupparbetet i skolan, sånt som är bra om det är gjort då vi ska sätta oss imorrn efter skolan hela gruppen å fixa med arbetet..kan ju kännas skönt om man har lite kött på benen då...när man nu faktiskt varit ledig i hela 4 dagar...
Johan kommer hem sent idag...eller sent å sent, men han är väl hemma vid 4 halv 5 nån gång å då med tanke på att han åkte hemifrån strax efter 5 imorse...Så när han kommer hem blir det mat..funderar på lasagne eller om det blir pasta å köttfärssås...Hade det blive stan hade det blive pasta å köttfärssås..men nu när jag ska vara hemma så är jag bra sugen på lasagne...det är ju så gott=) Va ett tag sedan vi åt det oxå...ett tag var det så där 1-2 gånger i veckan..nu blir det kanske nån gång i månaden om ens det...det är ju varken jobbigt eller svårt att göra, är väl mest att det tar sån tid i ugnen...
Är sugen på potatismos oxå...får bli en annan dag...imorrn kanske..
Idag har vi tvättstugan...usch vad det är tråkigt att tvätta, eller tvattandet i sig är inte så farligt, är väl mest att vika ihop all tvätt som är det jobbiga..men det jobbigaste här tycker jag är att man måste passa tiderna, efter 40 min är maskinerna klara, då måste man vara där nere för att slänga in nästa tvätt...väntar man för länge, alltså längre än de där 40 minuterna, då blir det svårt att hinna med...Som jag sagt så många gånger, egen tvättmaskin blir jätte viktig i nästa lägenhet...så skönt att bara kunna slänga in en maskin när det behövs...eller när man som jag ofta gär grisar ner sig så kan man tvätta på en gång...som det är nu för att få bort fläkarna så är det bara fylla en hink med vatten å tvättmedel å i med klädesplagget eller vad det nu kan tänkas vara, där får det sen ligga tills vi har tvättstugan nästa gång, har man otur får det ligga där i nästan 2 veckor...fast det händer som tur är inte så värst ofta...men att kunna slänga det i tvätten på en gång istället vore så mkt skönare.
Nu känner jag att jag sitter här å bara "babblar" på..Inga bilder, bara en massa jobbig text...sorry..vet att det blir jobbigt att läsa då och att man hoppar över text, det gör ju jag med när jag läser sån inlägg...måste verkligen bättra mig på det där...
Kram kram

solig måndag

Idag skiner solen och det är så fint väder..har dock inte kollat hur många grader det är...säkert kallt...
Vet som vanligt inte alls vad som händer idag, promenad är självklart med sen vet jag inte alls...
Trött är jag idag, vet att jag hade ställt klockan på 8, men vaknade kvart i 9 och kommer inte alls ihåg att jag stängt av klockan...då är man trött...


då var den dagen över

Det va den dagen det...för ca en timme sen åkte de hem.
Maten, jag tyckte den blev bra..men våra kära familjer tyckte nog smaken var lite väl klen...det östes på med salt å peppar...hum...Johan å jag är så vana vid att knappt använda salt så när andra kommer är det väl helt enkelt för lite...får hoppas att de inte tyckte att det smakade illa bara..man vet ju aldrig...aja..de fick mat i magen iaf.
Sen öpnna jag presenter...=) fick så bra så, presentkort på lindex som jag önskat mig, så har nu 950 kr att spendera där..*lycka* ett par stövlar, eller mja..inte rikigt lika höga som stövlar kanske...men vad det heter det vet jag inte...men iaf hade jag kollat på dom å va så sugen på att köpa, men så kände jag det där med ekonomin...men så fick jag dom ju=) fick en bok, lite hygienartiklar, ögonfransböjare, lypsyl..hehe, jag å mitt beroende..=) en gummiklubba fick jag, önskade jag mig oxå, för när man ska slå ihop möbler å ingen har är det så lätt att slå sönder möblerna istället, lotter oxå, men inte mkt til vinst...10 kr..så kan det bli...å så blev det blommor oxå, så nöjd och glad=)
Sen blev det ju lite fika då...systers 7 sortes kakor som hon krävde...hon våga inget annat än å äta av alla...stakare..=) gjorde ingen tårta utan hade cupakes istället, fast blev missnöjd med dom, de blev inte vackra å inte så värst god heller...men men, det fick gå ner ändå...
Nu har det ätits en himla massa och onyttigt den här helgen så nu får vi svälta i en månad eller så..=)
Kram

söndag

Usch säger jag bara...igår kväll börja det med att jag fick så jäkla ont i ländryggen å det gick ner mot benen att jag bara grät...då var orudis väääldigt bra att ha hemma, värken försvann å jag kunde somna..fast sova å sova, Johan har snarkat hela natten å fy fabian vad det har blåst, har legat å kollat på träden och funderat på om vi skulle få in ett eller inte...
Morgon då..vaknar å allt är helt ok...sätter igång å skalar all denna potatis som jag nu hoppas räcker..annars får vi klara oss ändå, då sätter det igång å flimrar som bara den, jaha...ta tabletter å lägger mig en stund, flimret försvann å den värsta migränliknande huvudvärken försvann..dock har jag bra ont i huvet fortfarande..inte kul när man ska ha massa gäster, men det får gå, ska det komma nån gång så ska skallen krångla vid helt fel tillfällen...men vi har inte mkt kvar att göra här nu, så kan säkert lägga mig en stund till å kanske bli av med lite mer av huvudvärken...=)
Ska ta å fixa cupcakesen nu tänkte jag, sköt att ha så mkt klart som möjligt å slippa stå å fixa en massa när alla är här, hade vi större vore det en sak, men nu när vi har så trångt är det skönt att som sagt göra klart så mkt som möjligt innan.
Ha en bra dag kära ni.
Kram

dagen

Ja, då har dagen gått...
Först ut var det ju träning, sen hem å fixa med älgsteken..får väl hoppas att den blev bra...det visar sig imorrn...sen bar det iväg till Kisa för å fira min morbror...hade väl inte så jätte stor lust att åka egentligen..men dte blev så bra ändå, god mat å en massa dryck..hehe...å en lite småputt Johan för att han skulle köra...=)
Sen bar det hem å kolla på svensson svensson, fixade inlagd gurka..hoppas att den blev bra..men kan inget lova...tog oxå å drog ut bordet å la på duk å ny duk i vardagsrummet å lite sånt...skönt att ha lite förberätt så man slipper imorrn...
Imorrn innan alla kommer ska vi: dammsuga, torka av golven, städa av toaletten, skala en jäkla massa potatis, vispa upp fluffen till cupcakesen, å så börjar göra maten så klart...sen tror jag inte det är ngt mer...fast kommer säkert på massor imorrn...så där lagom typiskt lixom...Tar iaf å sover till 8 imorrn, känner att lite sömn behövs...
Blir väl snart å gå å lägga oss oxå, tiden tickar iväg...
God natt.

träning

Vi ska snart iväg å träna en stund..sen blir det hem å börja med älgsteken å städa lite å så där...sen bär det iväg till Kisa på 40 års kalas...Ska dock se till att vi kommer hem ganska tidigt...orkar inte vara iväg för länge, dessutom vill vi inte riskera att missa svensson svensson ju...=)
Blir kortisinlägg bara, ska fixa iårdning mig nu så vi kommer iväg nån timme sen.
Kram kram

tänker

Sitter här och tänker...Tänk när man va liten å skulle fylla år..man gick i flera veckor och bara längtade...Kvällen innan kunde man inte alls sova, man låg vaken näst intill hela natten, man vaknade jäte tidigt på morgon och bara väntade och väntade på att de skulle komma in och sjunga för en och man skulle få sina efterlängtade presenter...Härligt det var, å hela dagen var ens egen, man fick välja mat, å tårta å allt sånt...myspys var det..Eftersom jag fyller den här tiden så gick man ju alltid i skolan oxå på sin dag, om det inte var helg så klart...men det där med att hela klassen skulle sjunga för en och man fick berätta vad man fått för presenter...det var jätte pinsamt samtidigt som det var roligt att få känna att det var bara min dag.
Fast tänker man efter är det ju inte så värst pedagogiskt av lärare/förskolepersonal och liknande att fråga vad man fått i present på morgonen...det lär ju alltid finnas barn som tyvärr inte blir firade...ta bara dessa barn som är med i jehovas vitten (har de i tanken nu när jag läser om det i skolan på etiken) de firar ju inte födelsedagar, då när pedagogen frågar vad man fått å allt kan det ju säkert kännas jätte jobbigt för dessa barn...Svårt det där...
Undrar den dagen vi får barn med den där känslan att fylla år, om man känner den för sina barn, eller har man helt glömt bort hur det kändes å bara firar barnen på bästa mäjliga sätt men ändå inte själv känner hur barnet känner...det återstår att se...


Jag fyller

Den 3:e oktober för 24 år sedan föddes jag...
Jag fyller alltså år idag...glad för det...nja...börjar ju kännas lite jobbigt att bara bli äldre å äldre...men det är ju livets gång...
Johan sjöng för mig klockan 4 imorse...=) jag sa att jag ville han skulle göra det å det gjorde han oxå, fick en tröja som jag hade hoppats på å så en miranda nalle..å sen hade jag fått kort från farmor å hennes man, men presentkort från lindex, precis vad jag önskat mig...Mer det blir det på söndag då vi har hem mina föräldrar å Johans föräldrar...å syskon så klart=)


usch vilken dag

Det har verkligen inte varit nån bra dag idag..huvudvärk hela dan aså, å värktabletter har inte hjälpt ngt alls..men den kan bero på att det är pvg oväder...kolsvart en bit bort som säkert kommer över här, om inte annat så lär det väl vara spänningar i luften så det är det som gjort huvudvärken...Hoppas på att jag vaknar upp lite piggare imorrn...
Min gulliga karl ställde sig å bakade idag medans jag låg å sov...=)



Det blev en rulltårta med vääääldigt mycket sylt...men gillar man bara mkt sylt så är den säkert god...dvs inget för mig...Men snällt av honom att hjälpa mig komma upp i dessa 7 sorter som ju syster yster KRÄVDE...hehe=)
Ikväll sen klockan 8 blir det att kolla på du är vad du äter med skipper...se hur elak hon är idag...Sen tror jag det blir tidigt i säng, Johan ska ju upp tidigt och jobba, dessutom ska han sjunga för mig typ kvart över 4 eller så, jag fyller ju imorrn, å han måste ju sjunga för mig på morronen...annat går ju inte...och mig gör det inget om han väcker mig, för jag somnar så lätt om sen ändå, oftast iaf...=)


mår piss

Har en sån fruktansvärd huvudvärk...den har aldrig gett med sig...så tänker nu gå å lägga mig å sova en stund..känner att jag behöver det...det värsta är väl att jag är hungrig oxå..men Johan är bara på stan nu å ska köpa present till mig=) så sen när han kommer hem får nog han fixa nån mat..jag orkar helt enkelt inte nu...


god morgon

Idag vakna jag med sån extrem huvudvärk...vill bara gå å lägga mig å sova igen, men det går ju inte, måste ju till skolan...ska ju börja med grupparbete idag oxå, vill jag inte missa första dan... Så huvudvärkstablett är tagen, så bara hoppas att den släpper...blä...
Sitter å käkar lite frukost här nu...börjar tycka det är ganska gott att äta frukost på morronen nu...ett tag kunde jag inte äta på morronen, mådde bara illa då, å sen har det vare så att jag inte varit sugen, men nu börjar jag ändra mig...det kanske är åldern...=)
Nu när jag är uppe i tid för en gångs skull ska jag ta mig liiite mer tid att kolla bloggar.
Kram

färdigbakat

Nu får det vara färdigbakat för idag...gjorde cupcakes muffinsarna oxå...smak, det avslöjar jag inte..måste ju bli nån överaskning för de som kommer ju..=)
Imorrn efter skolan får jag se om det blir ngt bakande igen...gör inget annat än å baka känns det som...fast det är bra kul att baka å se hur frysen fylls upp=) Då är jobbet värt det...eller just att baka är ju inte det som är det jobbiga, inte det mesta man gör iaf, men all disk man får efter, den är jobbig..vore så skönt att ha diskmaskin..men har ju inte det, så får snällt stå där å diska för hand...tråkigt är det...Diskmaskin vore inte fel att ha i nästa lägenhet sen..men man vet ju aldrig...
Johan är hemma om ca 1½ timme å jag känner mig ganska uttårkad..vore så skönt att komma ut på en promenad..men fasen, det regnar ju så mkt, så på så sätt är det ju verkligen inte skönt...det får nog vara..tyvärr...


mina crossianter

Då var dom färdiga...eller det var dom för ett tag sedan...men satte mig här nu först när Johan åkte iväg igen.



Här är dom då...ser ju inte så roliga ut kanske...sen va man ju tvungen att smaka en...om man lixom ska kunna bjuda på dom...


Bilden blev väldigt suddig..men så där ser de iaf ut invändigt...choklad så klart=)
Jag frågade Johan om de dör så jag kan bjuda på dom...å han svarar nja..det är ju för lite fyllning i...För det fördta kunde jag inte ha i mer fyllning...att de jäser upp när man gjort dom klara kan ju jag inte göra ngt åt...fick ju knappt plats med den chokladen jag har...å sen kändes det så elakt när han sa så där...Hade lust att slänga alla...men gjorde inte det...de ligger nu i frysen istället för soporna...Jag tycker iaf att de var helt ok...kunde varit lite socker i degen, men jag följde ju bara receptet, dessutom ska de pudras med florsocker sen, så då blir de ju lite sötare...
Ja, det var dagens bakverk...eller, ska bara cupcakes muffins oxå, men det kräver inte så mkt av en...

Se om jag lyckas resa på mig nu snart...det knaka till i knät...mysigt värre...jätte ont när jag skulle gå...orkar inte med några besvär...å hoppas verkligen att det blir bättre snart, gärna nu...för har jag ont när jag går imorrn är det kört med skolan imorrn...kommer ju knappast upp och ner för trapporna om jag har problem med knät...men om det hoppa lite ur led eller så blir det nog snart bättre...=) Man får alltid hoppas på det bästa=)
Kram



äntligen

Äntligen funkar bloggen...har försökt hela morronen att komma in..men det har legat nere...
Håller just nu på att baka...crossianer...tur jag inte behöver uttala det här, då hade ni garvat...men iaf, vilket jobba...kavla, smöra, vika, kylen 30 min..om och om igen..men nu ligger den inne för sista gången, så ska snart baka ut den, fylla, vika ihop, jäsa i 40 min...sen först får jag kära in dom i ugnen...hoppas nu att de blir rikigt bra..annars kommer jag bli skogstokig...började klockan 8 med dom nämligen...3 timmar bara nu...4½ eller nått innan de är klara...
Johan kommer hem om nån timme eller nått oxå, så ska hinna fixa mat..men har inte rikigt orka tänka på det än...men det hinns väl det med..eftermiddan sen vet jag inte vad jag ska hitta på...baka kanske...hehe...har jag ju inte gjort något sista tiden...Pluggat har jag iaf hunnit göra mellan vikningarna...det känns bra...förena nytta med nöje.
Ne, om jag skulle ta tag i det där utbaket nu så jag blir klar nån gång..


RSS 2.0