3 cm..

Var tvungen att kolla nytt mått om magen...tycker magen ser mindre svullen ut, å så är det oxå, 3 cm på 2 dagar kan man väl tycka är helt ok. Nu ska jag ju egentligen inte gå och mäta mig så ofta, 1 gång i månaden är tanken. Men visst sporrar det lite när man ser en skillnad så fort :)

Igårkväll beställde vi hem lite sötningsmedel som är ok.. För helt klart finns ett enormt sug efter sötsaker. Sen finns det ju dock inte jätte mycket att baka utan mjöl, men har iaf ett recept på kladdkaka som ska bakas och frysas in i små portioner som kan tas upp vid behov. Men billigt är det inte med dessa produkter.. 65:- för ½ kilo!! Men men...är ju inte så att vi ska baka en massa eller använda en massa "socker" ändå, så det lär nog räcka ett tag.


Omställningsbesvär

De vanligaste omställningsbesvären är:

  • trötthet - orkeslöshet
  • svettas
  • svårt att tänka
  • dålig andedräkt
  • metallsmak i munnen
  • huvudvärk
  • hjärtklappning
  • förstoppning
  • kramper i benen

 Ja, det är ju ingen dans på rosor att vänja av kroppen från kolhydrater..
För mig finns det några punkter som stämmer.
Jag är trött så jag vet inte vad, dålig andedräkt kom redan igår å det smakar verkligen blä i munnen. Ont i huvet å hjärtklappning. Å så sura uppstötningar då..
Det är jobbigt..Men om några dagar lär det börja bli bättre..hoppas på det iaf.
Imorrn är iaf Johan ledig, 3:e dagen har jag hört ska vara den värsta, kan ju vara skönt att vi båda är hemma då.
Jag är såååå extremt godissugen, eller kladdkakesugen..jag vill ha sött!! Men jag vill ju samtidigt bli av med en massa kilon och då funkar det inte att äta onyttigt, så är det bara.


2:a dagen

Igår eftermiddag/kväll var jobbig. Trött, hungrig eller egentligen mer sugen, sura uppstötningar, ont i huvet... Idagg känns det dock bättre än så länge. Ludvig gav mig sovmorgon till 8:15 så känner att jag fått mycket sömn iaf. Vaknade dessutom inte hungrig, så än så länge har det inte blivit nån frukost.
Sen är det ju de där promenaderna man borde ta sig ut på. Igår blev det en när syster var här på besök. Idag regnar det ju en massa... Jag vet, det finns inget dåligt väder, bara dåliga ursäkter ;) Men att dra ut Ludvig i regnet känns inte så snällt..


Hjälp vad trött

Helt plötsligt nu för bara 10 minuter sen kom en extrem trötthet över mig. Hoppades på att slippa känna abstinens de första dagarna.
Men tyvärr har det nog inte varit så bra att trycka i sig en massa kolhyrater nu sista tiden för att nu idag helt sluta.
Känner mig hungrig, fast jag inte är det, å trött... Trött så jag vet inte vad. Ångrar att jag inte la mig och sov brevid Ludvig nu när han ändå sover, men ska väcka honom nu, så får allt orka ändå.. Får lägga mig brevid honom på golvet.
Hoppas att det går bättre för Johan, men han har ju iaf kaffet att ta till, jag dricker ju inte kaffe. Ta mig lite te sen, innehåller ju oxå lite koffein.. Fast vet inte hur det blir att dricka te utan socker, jag som annars de få gånger jag druckit te har i 4! sockerbitar..
Aja..Några dagar, sen är man säkert inne i det och mår bättre. Men visst vore det enkelt att ta en godisbit eller två för att känna sig på topp. Men nu är det vara slut med allt enkelt, ibland måste man kämpa lite, även fast det bara är första dagen på nya livet.


Måste tänka LCHF redan idag

Vi kom ju på att Johan måste ha med sig matlåda imorrn, å den ska ju vara LCHF.
Så idag får det bli grevékyckling som vi ser till att få över av till imorrn så både jag och Johan kan äta det imorrn. Idag med ris, imorrn får det bli med lite grönsaker.
Köpte hem lite lchf glass idag, nån glass utan socker, dock är det sötningsmedel i, men ändå någorlunda ok. Å kolhydrater är det bara ½ gram per 100 gram. Man ska ju helst undvika sötningsmedel så långt det går, men från att ha levt ett liv fullproppat med kolhydrater kan det vara svårt att ta bort ALLT, därför känner vi att det kan vara bra att ha nått hemma som ändå är ok kolhydratsmässigt så inte risken finns att vi tar nått som vi inte borde. För kolydrater finns det ju ändå hemma, Ludvig ska ju änd¨å äta det.
Ska ikväll förbereda bacon och korv, som vi till slut hittade med ok kolhydratvärde, så det redan är färdigt till frukost imorrn. Är lite osäker på hur sugen jag är att ställa mig och steka en massa tidigt på morgonen..

Nu blir det att skriva matlista!


Var och handlade idag

Idag blev det en tur för att handla hem mat till nästa vecka.
Så nu är kyl och frys fyllda med diverse sortes kött, kyckling, broccoli, sockerärtor, korv, bacon, grädde, creme fraice, diverse såser mm, mm.. Skulle tro att vi har så vi klarar oss några veckor iaf. Men vet ju ännu inte hur mycket som går åt av allt när vi väl börjat äta.
Är såå taggad inför detta och hoppas verkligen att detta kan vara något för oss så vi för en gångs skull kan få en förändring.
Läst om folk som gått ner över 30 kilo på 5 månader.. Fast det är nästan svårt att tro med allt fett man ska äta.. Jag hoppas iaf att vi ser på vågen att kilon försvinner, på kläder att de blir för stora, i spegeln en gladare sundare Annica, å jag hoppas på att få känna mig piggare.

Några dagar har vi dock kvar att få äta vad vi vill på... Vi passar på att äta pasta och ris och potatis. Måste hinna prova chockladpastan vi fick från syster och Anders oxå, som de köpte när de var i Rom, låter lite mysko, men ändå gott. Frågan är bara vad man ska ha till, en ostsås kanske kunde passa, så man känner chokladsmaken oxå :)


Vi laddar

Är så taggad inför att börja med LCHF, känns bra att planerat att äta efter det så här pass lång tid innan vi faktiskt börjar, för då har vi hunnit sätta oss in i det ordentligt och jag känner att iaf jag skaffat tillräckligt med information för att kunna klara detta.
På måndag kör vi igång, så länge äter vi gott och struntar i allt vad vikten heter. På så kort tid hinner ändå inte särskillt mycket hända.


Sorry

Det händer inte mkt här...Men blir inget speciellt lagat eller bakat alls.. Å bloggen får sen istället handla om min resa med LCHF och om jag ska lyckas med det och om några kilon vill försvinna.. Men Johans semester tar vi först, måste få köpa oss lite glass och unna oss saker nu i lite mer än 2 veckor till. Sen kör vi stenhårt. Inga mer kolhydrater, eller iaf så få som möjligt.
Jag spenderar en del tid nu innan vi sätter igång med att läsa på om LCHF och letar recept osv. Vi är väl medvetna om att det så klart kommer att bli tufft till en början, men bara kroppen vänjer sig av med kolhydraterna så tror jag nog det ska gå bra, man får ju trots allt äta en massa gott ändå :) Hoppas verkligen att detta är något för oss och att vi kan leva på kolhydratsfattig kost sen. Detta kommer dock INTE att påverka Ludvig, han är så klart i behov av kolhydrater och vi kommer absolut inte plocka bort dom för honom. När han sen äter samma som oss så får vi ju helt enkelt ha kolhydrater till maten till honom. Men först, innan vi funderar för mkt på det så ska vi detta vara något för oss.
Gissar på att det blir tomt här i bloggen fram tills vi sätter fart, sen får ni följa mig/oss på denna resan. Jag vill verkligen lyckas med detta och kommer därför att skriva öppet om det.


Det gick åt skogen..

Det blev inget surdegsbröd..
Surdegen har hållt sig vid liv hela tiden. Började baka på det idag, men den jäste inte det minsta utan bara låg där som ett dött bröd.. Antar att surdegen inte var så levande som jag trodde, även fast den bubblat och luktat som jag tror den ska..
Nåja..Det var värt ett försök att prova iaf :)
Får väl se vad nästa projekt får bli..
Efter Johans semester sen är det LCHF som gäller, båda måste gå ner i vikt och allt vi provat men aldrig lyckas, så nu ska vi prova på LCHF och se om det kan passa oss. Måste ju hitta nått som funkar nån gång. Men som sagt, vi kör semestern först, för vill allt kunna köpa en glass vid fint väder osv. Så om 3 veckor kör vi igång. Så jag letar information och recept för fullt.


Levande

Matade degen igår, var faktiskt lite tveksam då den lixom börjat bli vattnig på översidan och det fasta låg i botten, men matade den med mjöl och vatten och den började bubbla och ha sig, så den lever :)
Idag ska den matas igen och imorrn går det börja baka på den, vet dock inte om jag gör det då eller på fredag. Spännande är det iaf att se om jag ska lyckas denna gången :)


Mata degen

Idag är det dax att mata degen. Se om den vill ta åt sig av det nya och fortsätta leva sen :)
Hoppas på det iaf.
Den luktar iaf riktigt sur, men ändå deg lixom. Johan tyckte att det luktade jätte illa och undrade om jag verkligen skulle ha det där i bröd sen..haha..:) Ja det är ju iaf min tanke om jag får den att leva tills på torsdag.


RSS 2.0