Söndag

Vart tar helgerna vägen?? Johans 3 lediga helg idag, han har alltså redan varit ledig 2 dagar och bara idag återstår..tiden går för fort..
Igår kväll var Johans pappa, bröder och Eija här. Vi passade på att fira både Johan och Robert, då de båda snart fyller, Johan den 1:a och Robert den 3:e.
Jag ska ta mig in till stan en stund idag jag och se om jag kan hitta nått till min karl.. Vi brukar egentligen inget köpa till varandra, men Johan tittade surt på mig när jag sa det i år.. Så då är det väl bäst jag försöker hitta något då..
Tar iaf turen in till stan ensam, kan ju vara skönt :) Annars vet jag inte alls vad som händer idag, blir väl förmodligen en ganska lugn dag. Grått och trist ute är det ju, är väl inte så kallt, men lite sol hade inte skadat..aja..aldrig är man nöjd..:)

Kram


Idag går tankarna lite extra

Idag skulle svärmor ha fyllt 50 år.
Det känns jobbigt att hon inte ens fick uppleva den dagen. En dag hon hade sett fram emot, hon skulle ha öppet hus och en massa fest. Så blev det inte.
Eftersom begravningen inte varit än så kan vi ju inte åka till kyrkogården och tända nått ljus eller sätta upp några blommor, men vi tänder ett ljus här hemma ikväll. Låter tankarna gå lite extra och hoppas att hon har en underbar dag där hon är nu. ♥


Stakars syster

Stakars syster han inte jobba länge idag innan det var dax för henne att åka upp till akuten..
Ramlade på jobbet med huvet före och bröt av näsbenet. Kan bara med tanken på det känna hur ont det måste ha gjort...
Fast glad var hon att inget hände med tänderna iaf..å det är ju skönt. För även om nu näsan skulle bli något sned, så är det bra mycket värre att slå ut en massa tänder.

Tidigare idag var Madde och lilla Vincent här.
Hade varit skönt att komma ut en stund, men tyckte det var allt för kallt.. Nu börjar det blir lite mer behagligt ute, även fast det fortfarande är bra kallt.

Idag slutar Johan tidigt, eller han har redan slutat nu, men ska förbi sin pappa en stund, så än dröjer det väl ett par timmar innan han kommer hem, men vi får iaf kvällen tillsammans, det ska man inte klaga på :)

Ja, det var väl det jag hade att säga..
Kram


Det behålls som det är

För att alla ska veta.
Har fått fram att det är en som gett ut lösen, till en person som skulle fått det bara denna personen frågat.. Men men.. Annars är det nog som ni skriver, att man läser från olika datorer och det registrerar då fler.
Så det var inte riktigt så illa som jag trodde..
Men inget mer att ge ut lösen osv nu.. Fråga mig istället om ni får ge ut lösen så vet jag ju om vilka smo läser iaf.

Idag är det strålande väder :) Lillkillen ligger just nu och sover, men måste hinna med en promenad lite senare sen, får inte gå miste om denna underbara sol :) Om det bara vore varmare oxå så man kunde hoppas på vår.. Men men..det dröjer..

Nu är det bestämt när begravningen än, den 17:e mars blir det. Tanken var att det skulle bli tidigare egentligen, men det var tydligen ganska fullt och skulle vi ha på en lördag som först var tanken så hade vi fått vänta ända till april, känns lite för långt fram.

Nu ska jag ta och slöa lite, så får jag se vad som sker först sen, antingen blir tvätten klar först eller så vaknar lilleman...jag hoppas att lilleman sover ett tag dock, så han vaknar pigg och glad sen :)

Kram


ARG!!

Lösenordet har läckt ut!!
Jag satte lösenord eftersom jag vill ha koll på vilka som läser. Jag vill inte längre ha en massa okända som läser här, jag vill veta vilka ni är.
Man kan tydligen inte få ha en blogg där man kan få vara lite mer personlig.
Jag har inget emot att folk läser bloggen, jag behöver inte känna alla osv. Men jag vill veta vilka som läser.
Det var därför jag gav alla en chans innan jag satte lösenordet att säga vilka ni är för att få lösen. Just därför vet jag ju hur många jag gett ut lösen till och när besöksstatiken ökar mer än till de som jag gett lösen till, när antalet dessutom ökat med 50% mot vad jag gett ut till. Då blir jag både arg och besviken!!
Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra nu. Om jag ska låsa bloggen helt och bara ge lösen till mina allra närmsta, som jag garanterat vet att jag kan lita på. Eller om jag ska ge alla en ny chans, eller om jag ska ta bort lösenordet eftersom det ändå inte respekteras.

Så tråkigt när man inte kan lita på folk!!!


Vila i frid älskade svärmor

Idag vid klockan 17 somnade min kära svärmor in.
Så lugn och rofylld och med sin man vid sin sida som höll hennes hand.
Det känns så enormt tomt på nått sätt.
Det känns skönt att hon inte längre behöver lida, men hade hellre sett att hon aldrig hade fått denna skitsjukdom.
Det är så orättvist, en vecka innan hon skulle fylla 50.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, ville mest bara få ner några ord.
Älskar dig Ewa och saknar dig.
♥♥♥♥♥


Grattis Pappa!!

Idag fyller min pappa 50 år!!
Ett STORT GRATTIS till dig pappa!!Är det något du du ska ha så är det en stor gräddtårta :)

Grattis, grattis, grattis


Nu är det snart över

Svärfar ringde i förmiddags och berättade att svärmor var mycket sämre.
2 st läkare från LAH hade varit där och meddelat att de inte längre kunde prata om veckor utan att det handlade om dagar.
Johan ringde jobbet och tog ut anhörigdag och så tog vi och åkte dit.
Hon är verkligen i slutet nu.
Vi tog en chansning och tog med Ludvig, hoppades att han skulle hålla sig lugn, och det gjorde han, han var helt fantastik hela dagen. Svärmor fick en liten piggare stund och kunde pussa lite på honom, men sen har det bara gått utför och man märker på henne hela tiden att hon blir sämre och sämre.
Hon gör kortare andningsuppehåll och är inte längre alls medveten om något. Bara sover och kan vakna upp en halvminut för att yra om något.
Vi får se nu om hon överlever natten, morgondagen tror vi inte att hon överlever.
Men det som känns skönt i det hela är att hon inte har ont.
Allt känns väldigt jobbigt nu och det får det väl göra oxå.
Vi ska försöka få oss lite sömn nu, Johan åker imorrn på förmiddagen till sin mamma och hämtar sen upp oss lite senare. Det är iaf så tanken är om hon fortfarande lever.

♥Älskade svärmor♥


Ingen mer skit nu tack!!

Snälla, snälla, snälla, ingen mer skit nu!!
Har fått mer än nog av all skit som varit och är.
Låt det nu inte vara nån skit med mamma oxå!!
Lämnar det där och hoppas och vill iaf tro på det bästa.

Alla hjärtans dag idag!
Kärlek och kramar till er!!


Så härligt med sol

Igår var jag och Ludvig hos mamma och pappa. Johan har jobbat hela helgen och hela dagarna. Skönt att inte bara sitta hemma, man sitter och tänker så mycket då.
Idag blev det en promenad med Madde. Har ju varit så underbart väder och så härligt att komma ut lite. Skönt oxå att slippa gå ensam :)
Om en halvtimme är de solsidan som gäller. Älskar det, lär bli en massa skratt. :) Vid halv 9 sen kommer Johan hem. Han jobbar tyvärr även imorrn, börjar 6 då.. så får väl bli tidigt ikväll.. Vilket kan behövas då jag är hur trött som helst.
Fick lilleman att somnaför en stund sen, skönt att få lite egen tid. Men vet att han kan vakna när som, han brukar ha en förmåga att göra det när han kommer i säng "tidigt". Det är matdax senför honom runt 21 tiden oxå.. sover han får vi väcka honom sen,har ingen lust att han ska vakna klockan 3 nämligen..:) Vi är inte allt för pigga då av nån lustig anledning :)
Imorrn är det alla hjärtans dag..Något jag inte ens tänkt på.. Inget vi firar heller för den delen, kärlek kan man visa när son helst och inte vara tvunget att göra något speciellet en viss dag bara för att affärerna ska tjäna en massa pengar på det.
Vår lilla kille blir 3 månader imorrn oxå. Tänk att han är så stor.

Ang. svärmor är det väl inget nytt.. hon blir ju sämre och sämre, men inga drastiska förändringar.

Det var väl allt för denna gången.
Kram


Rubrik?

Svärfar ringde imorse och undrade om Johan kunde komma och vara där idag. Han får inget sova om nätterna stakaren. Inte lätt för honom att ta hand om sin fru när han själv inte får sova.
Idag blev det iaf lite vila för honom medans Johan tog hand om sin mamma.
Hon är verkligen inte bra.
Morfinpumpen är insatt, men hjälper inget alls. Det är väl för svag dos insatt.
Hon har börjat hallicunera och gå tillbaka i tiden och pratar om saker som ingen vet vad hon pratar om, pratar om saker som hänt förr osv.
Stakars, stakars älskade svärmor. ♥


Morfinpump

Svärmor har nu så mycket smärta att hon ska få en morfinpump. Hoppas att den blir bra inställd på en gång så hon slipper ha ont.
En morfinpump fungerar som så att den pumpar in morfin med jämna mellanrum (som ställs in efter vad personen behöver) för att slippa få toppar med smärta. Vid behov kan man även trycka på en knappt för extra morfin. Problemet kan dock vara att få dom bra inställda. Blir det för myclet morfin mot hur smärtan än så blir man heldrogad av allt morfin och sover typ hela tiden, blir den inställd på för låg dos så kommer ändå smärtan att nå toppar.
På måndag kommer hon börja få hjälp av hemtjänsten.

Uppdaterar bara lite kort om vad som händer.
Imorrn är tanken att vi åker till henne en stund igen, för sen jobbar Johan hela helgen och det blir svårt för honom att få tid att åka dit.
Hoppas bara inte att min småförkylning bryter ut, börjar känns lite i halsen. Vore inte allt för snällt att smitta ner henne med förkylningar nu oxå.


Varför??

Var hos svärmor idag igen. Märker på bara dessa dagar att hon blir sämre och sämre.
All vaken tid hon har bara gråter hon. Hon har dessutom mycket mer smärta nu. Drömmer mardrömmar om döden, vaknar flera gånger per natt och bara gråtert. Varför varför varför??
Det är så orättvist alltihop.
Svärfar orkar inte riktigt, men han vill ha henne hemma, så det blir hjälp av hemtjänsten.
Det är så fruktansvärt att se henne lida.

Älskade svärmor ♥


Önskar att det bara vore en mardröm

Var hos svärmor igår.
Inte roligt att se henne, hon är så dålig nu. Hon är knappt vaken något längre, 5-10 minuter för att sen somna igen. Hon är helt orkeslös.
Troligtvis kommer det inte sättas in några cellgifter då hon är så svag.
Hon har själv tappat hoppet och ingen livsglädje finns kvar. Cancern växer i en enorm fart, den är otroligt aggressiv, på bara en vecka kunde läkaren genom att känna på magen, känna hur det växt.
Hon fyller 50 år den 24:e februari nu,men det är tveksamt om hon ens lever till dess.
Det är så hemskt att se en människa som innan sprudlat av liv, nu vara helt utslagen av den här JÄVLA cancern.
Önskar så att detta bara vore en mardröm,det är dax att vakna upp nu, vill inte att detta ska vara på riktigt.
Tyvärr är det inte mkt annat att göra än att inse att det är så här det är och vi fåt vara glada att hon inte har ont, än. Hon får bra med smärtlindrig och även om hon tillfälligt får ont så hjälper smärtlindringen fort.

♥♥♥♥♥


Regnig lördag

Tråkväder... Regn!! fast å andra sidan, hellre regn än snö. Även om de nu sagt att det skulle vara SOL idag...
Mamma och pappar var förbi en liten stund nu på eftermiddagen.
Under förmiddagen satte jag upp lite nya gardiner i sovrummet och i lillkillens rum. I hans rum sitter bara tillfälliga gardiner dock.
Ska tapetseras om hos honom sen och så ska min mamma sy gardiner åt honom med nalle puh tyg som vi köpt.
Men några gardiner måste det ju sitta uppe så länge iaf :)

Johan slutar på 20 minuter och är väl hemma om 40 kanske. Lilleman ligger och sover, men vaknar nog snart för mat.
Jag passar på att sitta en liten stund, även fast jag egentligen borde sätta mig på träningscykeln.. Gjorde ett försök förrut, fick cykla 2 minuter innan lilleman vaknade..Haha...inte mkt att hurra för..:)

Ska bli skönt att Johan är ledig 2 dagar nu, även om vi har en del att göra. Ska även hälsa på svärmor, om hon orkar. Hon är ganska trött och sover mkt, skulle tro att det beror mkt på morfinet hon får. Men vi skulle höra av oss imorrn så får vi se. Annars får vi hoppas på måndag.

Har även sagt att vi MÅSTE börja få ordning på extrarummet och klädkammaren, och gärna lite bättre ordnig på tvättstugan oxå... Trots att vi rensade en massa när vi flyttade och trots att vi har en mycket större lägenhet så har vi ändå så mkt skit att vi inte vet vart vi ska göra av allt... Hur är det ens möjligt??
Nåväl, sysselsatta kan vi ju alltid hålla oss iaf..:)

Nehe, låter som lillemannen börjar vakna, så ska väl göra iårdning en flarra ersättning åt honom och gå upp.

Kram kram


Blä...

Satte lösenordet ikväll lika gärna som att sätta det imorrn. Spelar roll...

Mår inget bra ikväll nu.. Så otroligt ont i magen.. 11½ vecka tog det, sen var mensen tillbaka.. Fast värken är den värsta... Hade glömt hur det var att ha skiten..är ju ca 1 år sen man hade skiten sist.
Nåväl, man ska väl vara glad att kroppen funkar som den ska.
Synd bara att tålamodet inte riktigt är lika stort som annars och att jag inte längre kan lägga mig i fosterställning och gråta.. Finns lixom inte tid och utrymme för sånt när man har lilleman att tänka på.

Imorrn bär det av till mamma och pappa igen.. Johan jobbar och det är ju såå trist att sitta hemma bara.
Johan jobbar även lördag, men är sen ledig söndag och måndag.
Hoppas på att Ludvig blir av med sin hosta och slutar nysa så, så vikan åka och hälsa på svärmor på söndag, ev. måndag. Vill inte åka dit och riskera att lilleman smittar ner henne.

Nehe, ska väl försöka sova nu kanske när Ludvíg äntligen sover.

Kram


Mår sådär

Förkylningen sätter sig..lite småfebrig idag.
Men det brukar vara så skönt med lilleman på förmiddagarna, han vaknar mellan 7-8 för att äta och somnar sen om och sover 2-3 timmar till.
Idag vaknade han 7 och jag visste då att innan 8 sover han och även jag får sova... Så blev det inte idag, han somnade nu först..2 timmar tog det alltså..
Jag har ju då hunnit piggna till lite, är fortfarande trött å så, men nu är det ju så sent in på förmiddagen så det känns som om jag inte kan sova nu... Hade lixom tänkt att sova till 9... Men men, det blir inte alltid som man planerar, å det blir det framförallt inte när man har en liten lilleman som bestämmer..haha :) Älskade lilla ungen.

Imorrn sätter jag lösen på bloggen, så börjar bli sista chansen för er som vill fortsätta läsa att tillkännage vilka ni är.
Ni är BRA MÅNGA FLER som läser än som bett om lösen.
Jag skickar ut lösen till er som sagt till så fort jag satt det på bloggen imorrn.

Idag kommer det bli en luuuugn dag... En dag framför tv:n har ju aldrig skadat, å så en massa mys med lilleman, å lite lek så klart, även om man inte mår som man ska måste man ju ändå ta sig orken till honom iaf.

Igår möte jag och Ludvig upp mamma/mormor på stan och sen följde vi med hem dit till Johan kom och hämtade oss på kvällen.

Idag slutar Johan lite tidigare iaf, runt 16 tror jag och han är väl då hemma runt 17. Skönt när man får några timmar tillsammans än som igår då det nästintill bara är till å lägga sig och sova på en gång.

Hoppas ni får en bra dag.
Kram


RSS 2.0