Då var det dax igen

Ännu en vecka har gått och vi har tappat varsitt kilo till :)
Imorrn tillåter vi oss att börja äta lite kolhydrater. Ska bli gott att få lägga till lite ris, pasta och potatis. Men allt i måttliga mängder och komma ihåg att absolut inte göra maten så fet som vi ätit den nu.
Nu är det dax att hitta en bra balans i livet där målet är att kunna äta allt, men det onyttiga i små mängder. Inte sitta och dela på en stor chipspåse eller köpa en gigantisk påse med lösgodis och bara skjuta problemet framför oss. Det är jätte svårt att hålla, det är så lätt att tänka att det inte gör något om jag äter ditten och datten. Men nu har vi varit ifrån det så länge och jag hoppas att inte det där extrema suget ska återkomma. Än så länge kommer vi iaf hålla hårt på godis och sånt. Känns bättre att vänta med sånt ett tag till. En sak i taget lixom. Ska bli gott att kunna äta lite frukt, det får bli vårt godis. Frukt doppad i smält mörk choklad :)


1 gång i veckan..

Det blir inte mkt mer uppdatering än vid just vägdagen..
Nåja, -1 kilo denna veckan. Känner att jag måste få in ordentlig träning snart. Vi kommer snart börja äta lite kolhydrater och då blir träning av nått slag ett måste, annars lär vågen stå still. Vi måste dessutom börja ha koll på kalorierna, nått som är skönt att slippa vid LCHF, men vi är trötta på maten..vi saknar att kunna äta pasta, ris och potatis.
Måste bara lära oss hitta balansen i kosten.
Utgifter och inkomster :)


Glömde igår

Igår var det ju vägdag igen.
Missade blogga om det, missade kanske för att jag inte hade nått roligt resultat. Vågen stod still, på samma som förra veckan..fast som jag skrivit tidigare så vet jag ju inte egentligen, då vi bara ser hela kilon, kan ju lixom gått ner 0,3 utan att jag ser det.. Skit samma..För Johan var det som vanligt ett toppen resultat. -2 kilo IGEN!! fattar inte hur han kan minska så i vikt. Haha, han får dra åt bältet hårdare och hårdare i byxorna och vissa tröjor som han nyss köpt är allt för stora för att han ska kunna ha dom.
Själv har jag ju redan innan gått i stora slappa kläder, så jag märker inte samma sak på kläderna.


Goooooodis..

Ännu en sån där grej att ta mig igenom.. Jag är sjuk,feber, host osv. Å vad förknippar jag inte det med då?? Jo, då måste man ju trösta sig med att äta godis.
Det är så sjukt många tillfällen jag hittar som jag förknippar med att äta godis. Har innan inte alls tänkt på att jag haft så många anledningar till att svulla.
Igår åt jag dock halstabletter..inte så bra egentligen, med en massa olika sötningsmedel i som egentligen inte alls är bra. Men vad ska man göra då?? Äckliga halstabletter var det iaf, så blir ju inte direkt sugen på att äta i onödan. Tycker att det är ok då.


Vägdag

Det är måndag och det var dax att väga sig igen.
Denna måndagen kändes det betydligt bättre än förra. -2 kilo :) Även -2 kilo för Johan.
Man blir så glad när man ser att vågen pekar neråt. Då är det värt att stå ut de där jobbiga dagarna när suget blir så stort. Värst tycker jag nog suget varit nu när jag haft min "vecka".. Den är lixom så förknippad med att frossa i choklad och lakritsbåtar. Men ärligt talat så sitter suget i några timmar och är sen borta. Låter jag bli att äta när suget är så där stort så har jag ju igen det på vikten sen.

Både jag och Johan kan känna att vi saknar en del kolhydrater ibland, så gott det vore att nån gång kunna äta lite ris till maten, eller lite pasta. Och vår tanke är att hitta en bra balans på det till slut. För JA, vi mår bra av LCHF, inte alls så där trött och orkeslös MEN, att behöva känna att maten är tråkig hela tiden kommer inte vara hållbart i längden. Oktober ut håller vi oss till LCHF är tanken, kanske längre, kanske inte, sen börjar vi så smått att lägga till lite kolhydrater, små små mängder till att börja med för att hitta en bra balans. Lite GI inspirerat.
Fast i slutändan kanske inte säga nej till något, men att äta allt i vettiga mängder och absolut inte tillåta oss att äta de där gigantiska måltiderna länge, hålla oss till mindre mängd, hålla magsäcken liten och inte förstora den.

Men, allt det där tar vi senare, än så länge är det LCHF som gäller så några fler kilon försvinner i den här farten, för så fprt vi sen lägger till kolhydrater lär det gå långsammare, även om det går neråt så klart, för det är ju det som är tanken.


Schnizel

Bestämde att vi skulle äta schnizel igår.. Hade läst att man kunde panera i pofibrer och att det smakade väldigt likt som när man panerar i ströbröd.
Allt såg toppen ut på vägen mot tallriken, men smaken..BLÄ!! Det blev verkligen inte gott... Så nästa gång blir det panering i parmesanost, den saken är så säker..
Krossade fläsksvålar ska oxå fungera enligt vissa, men vet inte om jag är så sugen att prova..känns bättre att köra på det vi vet blir bra.. :)


Lägger till träning

Ok, kosten fungerar bra och promenader kommer jag oftast ut på varje dag. Så nu fungerar de rutinerna tillräckligt bra för att lägga till en sak till.
Har dock inte jätte mycket egentid och kan inte ge mig iväg på kvällarna eftersom Johan oftast jobbar.. Är inte så värt sugen på att ge mig iväg på kvällarna heller om jag ska vara riktigt ärlig. MEN, vi har ju faktiskt vår träningscykel som så snällt står i vårt extrarum och bara väntar på att användas.
Så idag nu under kvällen när jag hade sövt Ludvig så satte jag mig och cyklade 5 kilometer. Det är inte mycket, jag cyklade ganska långsamt och det tog ändå bara ca 13 minuter, men att få in en rutin att varje dag cykla de där 5 kilometrarna är bra. Så det är nu mitt nästa mål, 5 kilometer om dagen på cykeln. Måste lixom lära mig att ta tiden till att sätta mig där. Och så är det ju egentligen med varje ny sak, man, eller iaf JAG måste lära mig att ta tid till att göra nått vettigt och inte bara sätta mig framför datorn eller tv:n när kvällen är kommen och Ludvig sover.
När rutinen cykel är invand så tar jag nästa grej eller så ökar jag distansen på cykeln eller vad det kan tänkas bli. Måste hitta saker som fungerar just för mig, sånt som jag inte bara gör i några dagar och sen har tröttnat.


5 veckor

Veckorna bara rullar iväg här..
Det var dax för vikt igen då...
För mig visade på samma som förra veckan.. Fast det hade jag förväntat mig, därför vägde jag mig i lördags och såg då på att vågen visade -1, men nu när den där jobbiga veckan är kommen så förstod jag att ett minus idag skulle vara mer eller mindre omöjligt. Även fast jag vet om det där minuset jag hade i lördags så är det dagens vikt som gäller, så därför blir viktnedgången 0. Dessutom så mätte jag magen, +1cm.. Men blir ju mer svullen, så inget lustigt alls.
För Johans del blev det -1 kilo.


RSS 2.0