trött trött..

Jag är så trött nu...så var det en som ringde sig sjuk till imorrn, å då fick jag frågan om jag ville jobba...å jag bara kände det att nej tack..6 dagar i sträck nu ju, å sen 3 dagar i helgen, det skulle i så fall bli 10 dagar i rad, med dementa...nej tack....det orkar jag bara inte. Imorrn ska jag ha en ordentlig sovmorron, fast vaknar säkert runt 8 ändå..men men, kan ju ligga kvar å slöa, eller gå upp å lägga mig i soffan framför en film å slöa...sånt är ju aldrig fel..
Jaha, valborg då...när vi åkte hem såg vi stora klungor med folk, va väl påväg till alla dessa eldar...det orkar vi inte gå å kolla på, det känns lite som det kvittar lixom, å nu när vi båda är trött oxå...ne, hellre hemma då. Får bli nått annat år. Mycket fylla idag oxå...många som blir fulla för första gången...tyvärr brukar det ju vara mkt våldtäkter oxå, hemskt ä är det.
Ne, nu ska jag ta kväll, lägga ner datorn å se när jag är allt för trött för att hålla mig vaken.
Kram på er.

om en timme

Ska man gå till bussen om en timme då...lite småjobbigt att börja 13 egentligen, hela dan är förstörd på så sätt...bättre att börja 15, då får man ut mer av dagen..men men, så är det..
Känns lite som om allergitebletten ger verkan iaf, det är skönt, känner mig inte alls så där förkyld längre.=)
Bara hoppas att det håller i sig så blir det säkert inte lika jobbigt att jobba som det varit nu de sista dagarna...å sen har jag ju en ledig dag att se fram emot oxå=) det är inte att klaga på ju..få sova ut imorrn=) längtar..=)
Kram

valborg då

Då var det valborg idag då...fast kommer inte märka så mkt av det för egen del, jobbar ikväll, å sen när man kommer hem lär jag va så trött så jag lär somna tidigt...min 6:e dag i rad att jobba nu, ledig imorrn å sen ska man vara igång igen...jaja, det går nog.
Igår kväll va johan å jag så trötta att vi somna redan innan 9, fast skönt var det. Dock är jag ändå trött, denna jäkla näsa aså...har iaf tage allsergitablett idag så får man hoppas på att må bättre.
Inte llika fint väder idag...får väl se om det kommer ngt regn, skulle på sätt å vis vara skönt, så allt pollen kunde lägga sig lite.
Ne, ska kolla lite bloggar nu, å sen blir det frukost.
Kram

tårtan klar

Då har jag fixat tårtan nu...blev lite fuskgöra dock...köpe bottnar å köpe marzipan...fyfy...men lite trötter ju...men tårtan blev bra ändå tycker jag.
Så, först botten då, sen hallonsyt, sen botten, sen vaniljkräm och grädde, sen botten, sen tunt tunt med grädde, marzipanlocket, fast bara på ovansidan, skar alltiså locket mindre, sen är det chokladgrädde runt om, haha...jag å choklad=) ne, mn tyckte det kunde se roligare ut än vanlig vit grädde, chokladgrädde även vid tack:et så klart då...
Så här kommer bilder på tårtan:

image6

jaha, så klart ser jag ju nu att jag fått grädde på kanten oxå...skit...jaja, kartongen är ihoptejpad, så jag får bjuda på det lilla misstaget...

image7

Så blev sidan på tårtan oxå.
Nytt för mig det där med att spritsa grädde..men gick väl skapligt iaf=)

Nu ska vi strax äta=)
Kram

hata rubrik

Då var klockan redan halv 5...johan lär snart komma innanför dörren, å jag kom hem nyss jag me...har vare förbi hos mamma å pappa en stund på eftermiddan, men åkte hem nu så jag kunde vara hemma när johan kommer.
Ikväll nu måste jag fixa tårta...blir nog en ganska enkel...men god får jag hoppas...=) Ska bara dra med mig johan ner till affären sen så vi kan köpa en tårbotten...fuskar, orkar inte baka en egen...
Nyser å snorar fortfarande, men när jag va hos mamma å pappa var jag helt plötsligt mkt bättre, så det måste vara allergi, för både på jobbet å här hemma är fönster å allt öppet hela tiden, så det kommer väl in en hel del pollen, hos ma å pa dock så är det inte öppet, så där finns det väl inte massa pollen innen heller... Så ska prova med att ta en allergitablett imorrn å se om jag mår bättre sen. Är ju dumt att gå å känna sig dålig i onödan.
Hörs senare.
Kram


God morgon

Tisdag...fortfarande genomförkyld, fast sovit bra, skönt...fast är ju fortfarande dötrött..jaja...
Kort dag idag iaf, slutar 13=) behövs känner jag.
Fint väder tycks det bli idag, det ser ut som om det kommer bli rikigt varmt,, skönt på ett sätt, fast mindre skönt när man går å snörvlar...
Nu ska jag fixa med mig nån macka som jag kan ha med till jobbet.
Ha en bra dag.
Kram

världens underbaraste=)

Jag har väldens underbaraste karl, jag somna, hade ställt klockan men stängde av den för att jag bara inte orka, Johan kom hem, å jag bara kände, visst ja, maten...men han sa till mig att ligga kvar å sova om jag ville, så sov en stund till å ha börja med maten, så gullig han är=)
Jag har verkligen ingen ork...inte till nått typ...helt tung i huvet...jaja...så även fast jag ingen feber har, känns inte så, så känner jag mig förbasat dålig...nåja, får slöa hemma, imorrn blir det upp igen, då ska dte jobbas...Om jag smittar ner de gamla? finns ju alltid en risk...dock är alla redan så förkylda, så gör nog ingen större skillnad...
Nu tror jag typ maten är klar=)
Kram kram

pju..

Äntligen är man hemma...hemska dag...jaja, nu har man ju hela kvällen hemma iaf, man får vara glad för det=)
Först har man ju förkylningen, å sen hur mkt som helst på jobbet, hade tid att sitta typ 5 min å slänga i mig en macka på förmiddan, å sen satt jag ju min halvtimme på rasten, annars har det vare full fart hela tiden...ngt som verkligen känns nu...eller som när jag gick hem från bussen, kände att jag bara ville lägga mig i gräset å sova en stund...men men, hem kom jag...å nu halvligger jag i soffan, ska läsa lite bloggar, sen ska jag lägga mig ner å glo på tv:n, somnar säkerligen...men det gör inget.
Kram

lite tidigt..

Började visst göra mig klar lite för tidigt...sitter helt färdigklädd, med skor å jacka på...sen kollade jag klockan...får allt vänta iaf 5 min till innan jag går...annars får jag stå å vänta på bussen så onädigt länge...Fast ska väl vara glad att jag är klar i tid, det är jag aldrig annars när jag ska åka buss, då är jag ute i sista stund å måste halvspringa till bussen.
Nu är iaf nässpray å näsdukar å värktabletter nerpackade i väskan oxå, så nu ska jag väl överleva denna dagen får jag hoppas=)
Tänkte jag bara kunde skriva en kortis här.
Ha det bra.
Kram

måndag igen..

Måndag morron...jag är helt jäkla slut, å behöver efter denna natten inte fundera ens på om det är förkylning eller allergi, det är helt klatr förkylning..så klart...legat med frossa i natt, fast ändå sovit ganska skapligt, det måste jag säga. Tog en temp nu på morronen, men då var det inget, men ska nog ta en värktablett ändå, för man vet aldrig när febern vill återkomma...Så jag är jättesugen på att jobba idag...7-14:30, så 7 timmars slit å 30 min rast..jaja...får som sagt vila när jag kommer hem, å får väl helt enkelt gå lite på halvfart idag, inte mer med det.
Nu har jag fått i mig en halv macka å ett glas juice, jag vet, det är inte mkt, men jag har så svårt att äta så här tidigt, men va faktiskt lite hungrig nu när jag vakna.
Känner att jag gick upp lite för tidigt...45 minuter kvar innan jag ska gå ca...kunde sovit en halvtimme till...men men...hinner jag kanske piggna till lite smått iaf.
Ha en bra dag alla.
Kram på er.

oj jäklar

Idag hade det helt plötsligt blive en massa läsare här...trevligt trevligt.
Hemma nu å ätit en macka, ska starx ta å sova nu...är dötrött...å ska ju upp tidigt imorrn sen, så kommer behöva några timmars sömn.
Idag har jag gått å nyst hela tiden, tror nästan på allergi, så imorrn ska jag göra ett försök med nån allergimedicin tänkte jag, se om det blir bättre, annars är det väl förkylning.
Nåja...god natt på er.
Kram

snart åka då

Snart dax att åka nu då..inget jag direkt känner för...men men...är trött oxå, sov dock en halvtimme förrut, det var skönt, det kan jag lova=) blev väl lite piggare, men fortfarande rikigt trött...får slumra till en halvtimme eller så imorrn när jag kommer hem...för inatt blir det väl inte jätte mkt sömn, hemma runt 21:20, men brukar inte kunna somna direkt, å nu när man ska igång å jobba, hinner man ju precis piggna till, å sen måste jag upp vid halv 5 kvart i 5 sådär imorrn...kul kul...eller kanske inte..men men, så är det. Slutar 14:30 hemma nån timme senare å sen kommer johan inte hem förrän 6 halv 7 eller så, så då kan jag ju ta mig en halvtimme innan jag får börja med maten...längtar redan..haha=)
Jobbkläderna är iaf färdigpackade nu, så kan slöa några minuter till. Skönt=)
Ha en bra kväll, återkommer när jag har ork å tid..
Kram

förkyld eller allergi

Antingen har jag blive förkyld eller oxå är det pollenallergi, för jag nyser mest hela tiden å snorar å har mig...bara hoppas på att slippa förkylning så man slipper bli sjuk lixom...vill inte få feber å sånt...
Nu ska kycklingen snart in i ugnen...så ja, blir kyckling idag, mums=) sen blir det jobbet, men det är ju först klockan 5...känns ganska skönt att har vare ledig hela dan, men oxå jobbigt att åka så pass sent, hade vare skönt att vara helt ledig lixom...men men...ger ju några kronor att jobba de där 4 timmarna iaf.
Sen blir det hem å sova för att upp tidigt imorrn igen. Slutar halv 3 imorrn, så det är ju helt ok ändå=)
Kram kram på er.

god morgon

Vi tog oss lite sovmorgon här idag, skönt, fast är fortfarande trött...jaja...vill ju inte sova bort hela dagen jul...å somnade tidigt igår, redan innan 9...så jag bör nog inte sova mer heller...
I natt var det ordentlig fest i lokalen här i huset...herre gu vikket liv, vakna till å från till det, hög musik, å då menar jag verkligen HÖG musis, dessutom en jäkla massa skrik å stojande...dock när jag vakna vi ett tiden så var det helt tyst, verkade lite lustigt, så undrar om nån hade ringt störningsjouren, eller om de började tänka till lite...jaja, inte vet jag,...
Idag är det sämre väder...ingen blå himel alls, de har pratat om att det ska bli regn, fast så pass grått är det inte just nu iaf att jag tror det blir regn...dock skulle det kanske behövas en dag med regn å sen kan det få bli fint igen=)
Nu det vanliga för min del.
Kram

äntligen...

Äntligen hemma...=) först va det ju jobb å sen storhandla...2200 fattigare, men 2 frysar å en kyl å skafferi å skåp fulla istället. Nu har vi mat för hela månaden igen, bara såna där saker som mjölk å som kommer behöva köpas till.
Så nu sitter vi här å är supertrötta båda två. Ska se om vi kan ge oss ut nått i solen kanske, bara sitta å njuta, vore skönt, promenad får det bli lite senare sen dock, tror ingen av oss orkar just nu.
Skönt att vara ledig fram till 17 imorrn nu.
Idag hade det vare gott att grilla, men orka lixom...det blir hemmagjord kebebrulle ikväll...så gott sånt där färdigkryddat färskt kebebkött=) nyttigt värre blir det väl..fast inte jätte farligt ändå, gör på tortillabröd, å så lite grönt å sånt där i oxå.får nog snart börja med maten, är skapligt hungrig..

Å syrran, till dig med, eftersom jag skriver om det mesta andra som hänt å så, så hoppas jag att du får en tjänst nu på bageriet här i lkpg...så du slipper nkpg, kan ju bli jobbigt att åka så tidigt. Fast först ska vi ju hoppas på jobb, men det får du ju säkert om han sa så=) jätte kul verkligen=) glad för din skull, å du får säkert fast jobb före mig nu...men jag är bara glad för din skull.
Så kul att ni fick den där lägenheten oxå=) måste kännas så skönt för er, nu när ni ju faktiskt har letat ganska länge.

Nu blir det slöa en liten stund till.
Kram kram

lördag

God morgon. Då var det lördag, börjar jobba om en timme. Idag är jag rikigt trött..som vanligt...men somna inte jätte tidigt igår, nåja, slutar iaf 13 idag, men då ska vi direkt efter det åka å storhandla, så vila det blir det då inte...jaja, får sova imorrn...=)
Igår kom man försent till jobbet...bussen var typ 22-23 minuter sen....den typ hoppade fram i ett par kilometer i timmen...hade egentligen tjänat på att gå av å ta nästa buss, hade tjänat de där 2-3 minutrarna..men skit samma...var bara ringa till jobbet å säga att jag skulle bli sen...det är ju lixom inte hela världen, men känns så jobbigt att behöva komma försent. Men men, det är ju inget man kan rå för när bussen är sen. Fast gilla inte chauffören, han satt å svor å levde där framme för att driften inte svara honom, fullt förståligt iåför sig, för hur kul är det att köra med en sån buss...men sen när han va så sen så stod ju passagerare för 2 bussar på alla hållplatser, å han tryckte på alla å skrek allt vad han kunde i micken att folk skulle gå längre bak i bussen, å är ni dumma eller, ser ni inte att det kommer folk, ni måste gå längre bak...ja det är ju lätt att göra när alla står som packade sillar precis i hela bussen, det fanns ingen som kunde gå längre bak...så sånt gillas ju då inte...många satt å skrek åt honom att inte ta på mer folk, herr gu, de kunde väl ta nästa buss som skulle komma om ett par minuter lixom. men nej nej, han bara tryckte på mer å mer...fullsatt finns det ju något som heter...
Jaja, nu ska jag iaf göra mig i årdning.
Ha en bra dag.
Kram kram

då var det dax

Dax att gå till bussen strax. Ser lite fram emot att jobba nu, blir ju de sista 6 dagarna på "min" avdelning nu, sen kommer jag vara på annan ju...så får njuta av de sista dagarna=)
Njuta av att gå till bussen ska jag oxå, är ca 15 min att gå till bussen, finnss närmare bussar, men tar jag de där 15 minuterna så slipper jag byta buss, å det är värt mkt det. Å att gå i detta väder, det gör ju inget om man säger så...=)
Får se om jag orkar skriva ngt ikväll sen när jag kommer hem, annars återkommer jag imorrn eftemiddag/kväll nån gång.
Kram på er.

jobb å finne

De ringde från jobbet å fråga om jag kan jobba de 3 dagarna det är kvar på månaden innan nästa företag tar över, klart att jag kan sa jag. Så blir 6 dagars jobb nästa vecka, å nu blir det 6 dagar i rad, fast de här dagarna i helgen är ju inte så mkt att prata om...iaf inte på söndag, 4 timmar lixom.
Den här tiden på månaden får jag alltid så mkt finnar, har fått en på läppen nu, eller strax bervi läppen...å jag som har så svårt att hålla mig ifrån att klämma dessa jäklar..men att klämma vid läppen så, då ser det ju så lätt ut som stort munsår sen...så blir ju bra mkt värre av att klämma...måste måste klara av att stå emot...borde stå emot alla andra finnar oxå, för fy så man ser ut när man råkat klämma för mkt.
Om ca 2 timmar är det dax för mig att göra mig iårdning för att åka iväg, blir bussen eftersom johan har bilen, men det gör inte så mkt. Börjar tycka det är helt ok att åka buss, visst tar det en hel del extra tid, men änd är det rätt skönt att bara sitta där å slippa tänka ens, eller rättare sagt, tänka på det man vill å inte behöva bry sig om trafiken...slippa känna oro så fort en lastbil kommer å så där...
Kram kram

förkylning

Har åkt på lite förkylning...lite snorigt å ont i halsen, skulle tro att det är e kombination av att vi sover med fönstret lite öppet om nätterna, är ju så pass kallt om nätterna, å sen att det är så mkt pollen ute...Prata med Johan nyss, han tyckte jag lät genomförkyld...men det är jag då inte, men kanske har det satt sig lite på stämbanden så det låter värre än det är...jaja...bara det gåt över snart...för skulle inte tro att det ä för att jag haft för lite kläder på, igår hade jag ändå både linne å sen tjockare tröja över, visserligen drog jag upp ärmarna, men snälla nån, det var ju varmt så man svettades..så ne, tror på dte öppna fönstret...men det är ju så skönt att ha det öppet, blir lite mer behaglig värme i rummet, jag är ju så varm när jag sover, svettas som en gris typ...
kramis


då var det fredag

Fredag morron börjar lika solig den med=)
Idag är det dax att jobba igen då, men börjar först klockan 3, så är ju lååång tid kvar=)
Lite trött å här på morronen känner jag mig, kände mig sp pigg när jag slog upp ögonen, men nu är det kört...kommer jag vara trött hela dan igen...Nåja, får väl vara himla glad att detta är en sån där kortis helg...då går det ju, trots att man ä trött.
Har inte så mkt att skriva denna morgon, så tar å kollar runt lite istället,
Kram

en bra dag

Idag har vare en bra dag. Syster å hennes kille fick lägenheten de vare å kollat på, jätte roligt nu efter alla de vare å kollat på=)
Fick reda på lönerna idag, Johans var helt underbar, äntligen kan vi börja spara pengar igen=)
Det är soligt och har vare riktigt varmt, var hemma hos mamma å pappa å var ute å gick 1½ timme ca med pappa...jätte skönt, men nästan så det blev för varmt...vill ju inte klä av mig för mkt kläder än..man blir ju så lätt sjuk då.
Mer då...Johan å jag vare tesammans 7½ år idag.
Jag fick en extra dag att jobba sen när vikariatet satt igång, fördel eller nackdel...fördel så klart..skulle blive 4 ledig där egentligen, nu blir det dock "bara" 3 ledig, men spelar roll lixom...ger några extra hundralappar på lönen sen iaf, sånt skadar ju aldrig.
Sen tror jag inte det vare så mkt mer idag, men det räcker...det är ju dock bra program på tv:n idag oxå...lyxfällan å spårlöst, båda samtidigt, så vi ser på lyxfällan å spelar in spårlöst, så får vi se om jag ser på det efter lyxfällan eller om jag ser på det imorrn sen.
Nu ska jag kolla runt lite innan klockan är 8...
Kram kram

duvor

Bland det bästa med våren är ju att få höra fåglarna kvittra å så där...dock inte här...jo visst, det är jätte mysigt att höra småfåglarna kvittra, tro inget annat, men vi har fullt med duvor här omkrig oxå..å det är nackdelen med att våren är här...nu hörs ju dom för fullt...å det är inget roligt ljud att höra hela dagarna...Sen finns det andra ljud som blir ganska jobbiga att lyssna på...alla mopedister so måste vara ute å åka hela dagarna och hela nätterna...om de iaf kunde låta de där stå om nätterna..men nej nej, det ska åkas varv efter varv, allt fö att störa så mkt som möjligt...
Sen tror jag inte att det finns så mkt mer ljud som jag stör mig på som uppkommer med våren, resten är nog ganska ljuvliga ljud=) som man bara njuter av.
Tar å väntar ca 1½ timme till, sen ka jag ut å gå i solen, har nog hunne bli lite varmare då, kanske kanske sätter jag mig på nån bänk en stund å njuter av solen...om det finns nån ledig och som dessutom ser fräsch ut...Hoppas=)
Kram

Torsdag morron

God morgon på er.
Då var det torsdag redan...helg snart..å dax att jobba igen...fast gör inte så mkt, korta dagar den här helgen.
Är trött idag, orkade inte gå upp när johan skulle åka, men han kom in å gav mig puss å sa hej då, efter det sen kunde jag inte somna om, så gav upp å gick upp istället, behöver ju inte sova bort hela dagen lixom.
Är idag svullen under ena ögat, undrar vad jag har gjort under natten..eller vad Johan har gjort...jag kanske har pratat för mkt i sömnen..haha...nåja, det försvinner väl=)
Kram

luktar såå gott=)

Lasagnen står i ugnen å är färdig om nån minut eller så...det luktar sååå gott=) Blir sen mat idag, men så är det...tar ju lite tid med lasagne så..
Rent hus blir det nu klockan 8..ganska bra, fast oxå ganska snuskigt, så det är tur man inte är kvackelmage, eftersom vi ju ska äta samtidigt...
Ne, ska väl kolla till maten nu.
Kram

illamående

Stoppade i mig en macka nyss, å direkt efter börja jag må illa, känns inge vidare alls nu...det kan ju fasen inte vara mackan eller pålägget som var försört, då skulle det väl inte märkas så snabbt lixom...lustigt...jaja, bara hoppas att det lägger sig...vill ju kunna äta ikväll, lasagne ska vi ha=) Lite brist på mat här hemma nu, det finns lite köttfärs och en bit falukorv i frysen typ, ett paket bacon oxå...men känns ingen idé att handla nu för vi ska ändå åka å storhandla på lördag, så tar å äter upp det vi har hemma istället. Å lasagne, det tackar jag ju aldrig nej till=) kan jag ju äta 7 dagar i veckan, 4 veckor i månaden, 12 månader om året osv...fast kanske iåf skulle tröttna efter ett tag...
Men, nu är det bara hoppas att illmåendet lägger sig.
Kram

mitt schema

Fick hem mitt schema idag, först när jag kolla igen det kändes det som det var så mkt kvällar...men sen när jag satte mig å räkna var det inte så farligt längre...på 6 veckor 42 dagar, så är jag ledig 15, jobbar 13 kvällar å 14 dagar...så tycker att det är helt ok=) Jobbar 75 %, så blir ju en del ledigt, vissa dagar långa, vissa dagar korta, men så är det ju ofta när man jobbar inom äldrevården. Kommer dock inte jobba med dementa längre, vanligt äldreboende blir det, ska jag vara ärlig ska det bli ganska skönt, slippa tjatet lixom, å man behöver inte "övervaka" de gamla på det sättet. Lite lugnare helt enkelt med lite mer tid att underhålla de gamla osv. Blir ju dock lite nytt då, eftersom det är ca 3-3½ år sen jag var på dom avdeningarna, men det löser sig=)
Måste vara ledig 25-26 maj, har tur, är bara den 26:e jag måste te semester eller om jag kan byta med nån...får väl se..annars är det ju inte hela världen att ta sem, är ju den enda sem jag kommer att ta..sommarn kommer jag ju jobba hela lixom. Så kommer ju ändå samla på mig lite semdagar..ovanligt det där för mig...semesterdagar lixom...har ju alltid bara fått semesterersättning...så efter detta vikariat sen får jag väl plocka ut dagarna i pengar, det kommer ju inte heller vara helt fel=)
Himla skönt iaf att veta vad man gör i 3½ månad, veta att jag får 75% lön hela tiden. underbart=) Så är det bara hoppas att jag kommer in på skolan sen, kommer då jobba lite extra oxå..kan ju alltid behövas...jag hoppas ju på att slippa ta studielån, klara mig på bara studiestödet, å får jag bara jobba lite, ett par helger eller så där å så hoppas att johan får mkt jobb oxå så klarar vi oss säkert utan lån=)
Kram kram

funderingar kring tårta

Vi fick ju bakluckan typ gratis...eller, vi betalade luckan å frakten sen fick vi omlackering, å motering å allt sånt där helt gratis, så jäkla snällt. Men måste ju iaf visa tacksamhet på nått sätt, så tänkte ta å baka en tårta som vi kunde åka dit å lämna...så nu sitter jag å funderar på hur jag ska göra denna tårtan...har ju mmf liggandes här hemma, men som som syster min sa så är den ju väldigt söt, å kanske inte uppskattas av alla...då är ju frågan, för har ingen större lust att köpa hem marzipan-stavas?, så funderar på att göra nån slags gräddtårta...men så är jag ju lite så nu för tiden att jag tycker det känns så tråkigt att göra en så vanligt tårta, så funderar lite på om jag skulle göra sånt där fluffgrejsamojs som jag hade på cupcakesen, ha det å täcka tårtan med istället för grädde...frågan är bara om det blir gott...jag kan tänka mig att jag skulle tycka det var jätte gott, då grädde känns så fett å bara växer i munnen, dessutom så blir det så sött, för osötad grädde, det är verkligen inte gott...å då är ju den där fluffen inte så värst mäktig å fet å den smakar heller inte så värst sött, trots att det är sockerlag i...får funderar vidare...å sen har jag funderingar på vad jag ska ha för fyllningar...sylt å marsankräm känns allt för trist, men ändå vill jag ju inte göra allt för ovanlig tårta heller...för det är ju inte säkert att folk uppskattar smaken då...Å sen detta med dekorationer då...har man grädde kan man ju lägga på frukt å så där...men om jag gör den där frostingen, då låter det inte så gott...eller ja, kanske...hum...ja, mkt som tål att tänkas på...
Kram

nacken värker

Hade ju om det var för ett pr månader sen eller nått sånt ordentlig nackspärr, gick ju över efter ett tag, dock inte helt, har haft lite småproblem med nacken sen dess, inte nåra jätte besvär men ändå lite grann, i natt har jag väl sovit konstigt eller så å känner av värre i nacken än jag brukar, Johan masserade lite innan han åkte iväg, kände ju skönt för stunden, men nu gör det ont igen..rädd för att det ska bli nackspärr igen...borde väl egentlgen kaske ta mig till en kiropraktor eller så...men så är det ju så att jag tar mig aldrig iväg på sånt ändå...prioriterar alltid bort det lixom. Dumt, jag vet, skulle ju kunna slippa ha ont. Men men, sån är jag å får väl skylla mig själv när jag har ont, är ju sånt som går att göra ngt åt. Så ska egentligen inte klaga...men det gör jag ändå...
Kram

onsdag då...

God morgon.
Strålande dag idag igen=) så härligt när solen är framme...dock är det ju än så länge kallt på nätterna och på mornarna, men sen på dagarna är det rikigt varmt och skönt.
Johan ska snart iväg å jobba nu å sen slutar han inte förrän vid 20 över 6...så blir en sån där lång å trist dag i ensamhet igen...nåja...så är det.
Ska passa på å städa lite idag, kan behövas.
Kram på er.

jobb å ny baklucka

Fick idag reda på att jag får vikariat mellan 1:a maj till 18:e augusti på 75%, på "gamla" jobbet...så det nya jag gick brevid på...ja det blir väl inte mer än så då...hum...lite skraj för hur de ska reagera..men men, kan ju inte tacka nej till vik lixom...Känns iaf jätte bra, ekonomin kommer bli ljuvlig under sommaren nu ju=)
Sen är bilen klar nu oxå, så fin med nya bakluckan, ser ut som en helt annan bil ju=) Så nu ska vi bara fixa lite smått till med bilen så kommer den vara jätte fin sen=)
Blir nog snart till att sova nu...är lite trötter.
Förlåt föresten för dålig uppdatering idag, men åkte till mamma å pappa, bilen blev körd dit, så då kunde jag ju passa på å hämta den å räkningen å så där...å umgås lite oxå så klart=)
Ha det så bra resten av kvällen.
Kram kram


långsamt

Känns som tide går jätte långsamt idag...eller, det känns ju inte bara så...den går långsamt...Men det blir ju lätt så när man typ inget gör...
Promenaden jag tänkte tar jag å avaktar med till lunchtid typ, bara för att se så magen verkligen är stabil, inte kul att vara långt från toalett om det skulle sätta fart.
Känner för att baka...men det kan jag ju inte...smittorisk lixom...jaja...önskar så att vi hade balkongen i söder, då skulle jag fasen sätta mig där i linne å sola lite. Vore ju helt underbart... Eller bo så man hade trädgård...det vore heller inte så dumt, kunna gå ut å sätta sig...jaja..bara drömma vidare...
Får nog bli en film eller så, så kan jag ju ta en prominix sen.
Kram

morrn morrn

Tisdag å solen skiner...ännu en fin vårdag=)
Idag känns det bättre i magen, men är oerhört trött, så blir en lugn dag, lite städa ska jag väl göra å så dock.
Nu har Johan åkt iväg, först för att lämna bilen å sen ska han jobba, han slutar inte förrän typ 21:15 ikväll, så blir ensam precis hela dagen...kul? nje, det vill jag väl inte påstå...synd man inte jobbar...fast hade ju ändå inte fått jobba även om jag hade haft jobb, måste ju vara hemma dagen efter magsjuka, om det nu var det, men kan inte tänka mig annat det kan ha varit. Ska väl ta å ge mig ut på en promenad i solen iaf, fast ska vänta tills det blir lite varmare, vill ju passa på att njuta av solen lite lixom. Känner att jag behöver sol så jag blir lite piggare, att jag är trött idag är väl en sak då...men är ju ofta trött, blir ofta det under höst och vinterperioden, är ju så mörkt då.
Ska ta å kolla lite bloggar å så nu.
Kram kram

nytt läge

Första gången vi kollar på nytt läge idag...har ju inte gått så länge än, men verkar väl vara ett ok program.
Känns liiite bättre i magen nu, den bubblar å har sig men ändå bättre lixom...man får vara glad för det iaf.
Senare sen blir det 2½ men om jag håller mig vaken, det är ju inte säkert...men får väl se.
Nu börjar det nog igen.
Kram

johan hemma

Johan är hemma, fast han har ju vare hemma en stund nu, nån timme, eller lite mer...så har han vare nere å postat alla papper som skulle till attendo å så papper till försäkringskassan. Skönt när sånt är ivägskickat...skulle gentligen tagit med mig det förrut när jag var på stan men glömde ju allt hemma, å sen jag kom hem har jag inte velat gå ut lixom...det är lixom toan på 2 röda...
Fast börjar lugna ner sig lite, bubblar som aldrig förr i magen dock, den är hemsk...avslagen cola kanske...fast är ju svårt att dricka när man ingen har...jaja...så är det.
Imorrn lämnas iaf vår bil in för att få nya bakluckan ditsatt, så har väl bilen hemma till onsdag troligtvis, då kommer den vara så fin=) slippa rosten på den och slippa det flammiga...kommer kännas bra=)
Kram kram

magsjuka?

Hemma...skönt måste jag säga...va inte till mkt nytta...men men, måste man gå så måste man...skönt att vara hemma iaf...är piss dålig i magen...sprunge en massa där å hunne springa flera gånger här hemma oxå...mår inte jätte illa, men magen är helt ur balans, det gör ont, den bubblar å jag vet inte vad, å sen helt plötsligt så blir det panik te toan...frågan är om det ä nån magsjuka...får va försiktig...sprita toan sen när johan är hemma å sen göra det efter varje toabesök å så där...så ifall att det är ngt så kan man ju försöka smitta så lite som möjligt.
Johan slutar typ nu, eller för 5 min sen då..så han är kanske hemma om nån halvtimme eller ngt mer kanske...mat då...orkar inte tänka på det...inte sugen alls på att äta. vi får väl se om johan får ta sig ngt lätt till lunch å sen se om jag kanske vill äta ikväll istället.
Kram på er.

måndag då...

En så här dag efter en så helg som det varit brukar jag bara slöa hela dagen, så blir det ju dock inte idag, ska strax iväg till stan, ska vara på arbetsförmedlingen mellan 9-15, fast max till 15, hon sa när jag var där att det bruar sluta långt innan, men tiden är väl satt bara för att eller nått sånt. Kommer väl vara lagom pigg när jag sitter där...men men, som hon även sa, detta är kanske inte jätte mkt för mig eftersom jag har min plan redan, jobba fram till hösten och sen plugga, och det är vad som kommer att tas upp idag, vad man ska göra för att få jobb...men hon tyckte väl ändå att jag kunde gå på första sån här för å lyssna lite...känns det onödigt? JA, men det är väl bara för att det ska se ut som om de gör ngt för mig.. Bara gå dit och så glad ut helt enkelt.
Nu ska jag göra mig iårdning.
Ha en bra dag.
Kram på er.

gott gott i gott gott

Det va gott med mat, mumma=)
Nu vet jag inyye vad jag ska göra....Jag ville ut å gå...men Johan måste ju så klart lägga sig i badet...umgås när jag vare borta hela helgen å vi inte träffast ngt typ sen i torsdag..varför ska man göra det?F*n vad arg jag blir!
Jag tar väl å går ut själv då...det ska väl vara så, vi ska inte umgås ngt.
Ja jag är lite arg å lessen.
Kram på er.

äntligen är helgen över

Men så jag säger då...men jag är så trött så jag håller på å dö....blä...men nu är det över...nu blir det slappa...skulle vilja ut å gå egentligen...men ska jag vara ärlig så bär knappt benen mig, har så ont, sprunge fram å tebaka hela dan...helt underbart väder är det ju annars idag, satte mig en stund på balkonen med ett par av de gamla, man får passa på...=)
Hungrig är man oxå...blir onytighetsmat idag, karrékotletter med pommes å rödvinsås...men det ska bli himla gott. Till det ska vi dricka cola...ja, man måste få äta lite gott när man slitit hela helgen.=)
Nu ska jag kolla lite bloggar å se, sen tror jag vi fixar mat.
Kram kram

god morgon

Söndag...vädret är stålande, å ska strax åka iväg, tänkte bara skriva ett snabbt inlägg...
Är trött så jag vet inte vad idag, ont i kroppen, eller kanske rättare sagt trött i kroppen, ryggen värken, benen, fötterna har jag fått blåsor på...vare för varmt gissar jag på...
Ne, ska ta å leta upp nått att ha på mig unde västen på jobbet nu,
Ha en bra dag,
Kram på er.

tröttis

Nu har man jobbat sen 8 imorrse...10 timmars jobb å 2 timmars rast...kanske vissa tycker...men jaja...såååå farligt är det väl ändå inte...ne, på andra jobb kanske...men när man jobbar med dementa...då är det jobbigt...är helt slut i kroppen å knoppen...men nu är det bara imorrn oxå..till 15, sen blir det hem å bara slöa fram till kvällen då det är dax för tvättstugan...men herre gu...hur ska jag palla det då? jaja...tur att Johan är hemma så han kan ta det mesta kanske...=) han brukar vara så gullig=)
Tänkte skriva ett inlägg imorse, men då gick det inte logga in...hum..undar om det hade med bloggflytten att göra att de höll på att jobba med det eller om det var jätte mkt bloggare som var inne den tiden...vid 7 på lördagsmorronen...ne, skulle inte tro det.
Nu ska jag iaf snart ta å sova, känner att jag behöver det.
Kram kram

jaha

Det blev hv som vann...det är synd...men så är det...kommer det hem en nedstämd karl här sen om ett tag...jaja..inget att göra åt lixom...Men synd är det, eftersom det blev så förra året med.
Men..nu slipper man hockeyn på ett tag..skönt faktiskt...fast nu är det ju slut på fotmassage...hum...jaja...snart mer sport som kommer igång...haha...
Nu ska jag iaf gå å slänga mig i sängen å vänta på att johan kommer så jag kan slockna sen...ingen lust att somna ensam idag...dessutom vill jag ju veta att han kommer hem som han ska å så där...
Men sista inlägget för idag iaf.
Sov gott kära läsare.
kram

*suck*

Tänkte här nu att jag kanske kunde hålla mig vaken tills Johan kommer hem...men för 17...då blir det ju så klart förlängning å skit...tar det ju ännu längre tid...måste fasen snart gå å sova alltså...får väl slå på tv:n i sovrummet kanske...somnar jag så gör jag å är jag vaken så är jag...kunde ju dock få va mysigt att få säga god natt å så där...å den där mysiga god natt pussen...=)

Förrensten...va ju å prata med nya chefen idag...finns chans till att jag får månadsvik från första maj tills sommarperioden är slut...men vi får se...lönen är den samma som där jag jobbar på nya stället...Men än så lnge vet jag inte hur det blir, dte viste inte hon heller...för tydligen går det rykten om att det är fler än hon trott som slutar, så då behöver hon ju en massa personal...är väl därför hon ev kan erbjuda månadsvik...jaja...det första som ska skrivas på nu är ju iaf för timvik, så får vi se...är inte hela världen vilket fall eftersom jag ju vet att jag har jobb hela sommarn vikket fall..var jag nu vill vara...
Ska under helgen läsa igenom en hel bunt med papper om attendo å deras policy å allt...mkt är väl lika egentligen, så tror inte det kommer bli nån jätte stor skillnad.
Kom tidigt idag till jobbet så då satte jag mig å fyllde i alla papper som skulle fyllas i, en himla massa underskrifter om allt, tystnadsplikt, anställningsavtal, om lex sarah, anhöriglista osv osv...va skittrött på att skriva på alla dessa papper...å man måste ju läsa igenom allt innan man skriver på oxå...
Nehe...ska man kolla ju då hur det går på hockeyn...så jag vet när jag får hem mig karl...
Kram kram

äntligen

Skönt att vara hemma...=)
Jätte hungrig när jag kom hem nu...å jätte jätte JÄTTE sugen på att gå till pizzerian...men för det första är det ju så jäkla onyttig, för det andra kostar det onödiga pengar å för det tredje så är det ju inte bra att äta så mkt mat så pass sent...så sutte å mumsat i mig en macka istället...det gick det me...stillade hungern en del...tillräkligt för att jag ska kunna sova sen iaf...
Kram kram

bye bye

Ska strax gå nu, så tänkte jag skrivet ett sista inlägg, möjligvis sista för idag, men kanske att det blir ngt ikväll när jag kommer hem, beror på hur trött jag är...å om huvevärken fortfarande sitter i...har lite ont i huvet...hoppas det släpper nu när jag kommer ut i friska luften.
Frågan är ju nu...vad ska man ha för kläder på sig...är väl helt ok varmt nu när solen är framme å allt...men ikväll sen då...då lär det ju inte vara lika varmt, så frågan är, svettas nu å ha det lagom ikväll, eller ha det lagom nu å frysa ikväll....för att bära med mig en masa extra kläder det vill jag ju inte, räcker med att jag ändå ska bära med mig jobbkläderna...brukar egetligen åka med dom när jag ska direkt till jobbet, men det ska jag ju inte idag, så får snällt ta med dom i en påse.
Nu blir det iaf till å förhandla lön å så där...
Ha en fortsatt super bra fredag=)
Kram på er,

tiden går

Tiden går så fort nu iag tycker jag...bussen går vid halv ett...å jag måste gå hemifrån vid 10 över 12...är ju bara 2 timmar kvar...bara för att jag ska träffa henne halv 2...annars hade jag kunnat åka senare...jaja...så kan det vara...ska ju mest bara skriva på lite papper, å tydligen få information om att man gärna får vara sminkad å så där...vårdat yttre, är iaf vad de sagt till de andra vikarierna som blir kvar...sånt kan verka stötande när de säger det, men hur det verkligen är sen då...klart man ska ha vårdat yttre, men typ detta med att sminka sig å så kan de ju aldirg tvinga en till, men hel å ren, det ställer jag upp på.
Pratade precis med Johan nu oxå...kommer inte träffa honom nå mer idag, blev nån minut imorse typ...han slutar typ när jag gett mig iväg, sen ikväll ska han på hockeyn, å jag när jag kommer hem måste typ lägga mig å sova på en gång, för att orka upp imorrn, johan ska oxå upp samtidigt imorrn, men han brukar kräva mindre sömn än mig, å hockeyn är väl slut runt 10 eller så, å han är väl inte hemma förän vid kvart i 11 eller nått sånt, ännu senare kanske...så ne, kommer inte vara vaken när han kommer hem...mysigt aså...inte träffas ngt alls...
Blir inte mkt imorrn heller...fast lite mer...skjutsar honom till jobbet då, å sen kommer väl jag hem vid 20 över 8 å då är han hemma, så då syns vi väl nån timme eller så innan dte är dax att åka igen...Söndag är johan ledig å jag går till 15, så då har vi ju sen hela kvällen å en bit av eftermiddan tillsammans iaf...äntigen...=)
Nu ska jag ta en dusch...
Kram

God morgon

Fredag...brukar vara en härlig dag man sett fram emot hela veckan...rikigt så är det ju inte när man ska jobba hela helgen...men men, härlig dag kan det vara ändå, för fint väder är det iaf=) Men våren skulle ju komma nu så=)
Så idag då, fortfarande lite förkylt men känner mig bättre än igår, skönt skönt. Idg blir det iaf inget speciellt innan jobbet, ska ju å träffa nya chefen dock innan jag börjar, sen bli det jobb till 8 ikväll, sen hem å sova för att upp imorrn igen, fast skönt, börjar först 8 imorrn, å då har jag bilen, så ska inte klaga, det enda jag klagar på är att dagen är lång imorrn, jobb ,mellan 8-20, men 2 timmars rast där emellan, så 10 timmars arbetsdag, det brukar kännas i huvet kan jag lova, söndag sen blir det mellan 7-15, så är ju ingen kort dag det heller egentligen...nåja, ger ju iaf lite pengar.=)
Har ont i ena örat idag, får det ibland, det gör inte ont som om det vore öroninflamation, utan det gör bara ont om jag kommer emot örat å så där...eller om jag råkar typ klia mig på halsen/nacken på den sidan så gör det ont, vet inte vad det där, har länge sagt att jag ska söka läkare, borde väl göra det oxå, men det sker ju alltid såna här gånger, som nu, fredag å ska jobba, å sen helg, då kan man ju ändå inte söka för det å tills på måndag, ja då är det över. Å jag går ju inte till läkarn så länge det inte gör ont lixom....
Kram kram

så galet

Så galet det kan bli...angående inlägget om receptet...klart jag inte fick choklasmak från bakpulver...skulle ju så klart vara 5 tsk kakao...jaja..ibland blir det lite fel...
Nu skriker sängen efter oss...så det är väl bäst att lyda...har ju helgen framför mig nu, så bäst att sova när tillfälle ges lixom.
Kram kram

lyxfällan

sitter å kollar på lyxfällan nu...ojojoj korkade människa...jag ska inte säga mkt om detta med ekonomi, är absolut inte den bästa, långt ifrån, men att ta saker på krediter, köpa lägenhet utan att ha råd över huvudtaget osv osv...där sätter det stop.
Vi va ju så klart tvungna att prova varsin cupcake...mumma sägger jag bara, smaka inte så värst sött heller, jag trodde det skulle göra det, men nej, så jätte goda faktiskt, bara hoppas att de blir bra att frysa in...för äta alla...nej nej,mäktig var de oxå, så kom på fika vet jag.=)
Kram

recept

Lägger ut receptet på cupcakesen för er som vill ha.

Cupcakesen:

100 gram smält smör
2 ägg
1½ dl socker
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
ca ½ tsk citronsaft
en nypa salt
Jag ville ha chokladsmak, så hade i 5 tsk kakao

Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i resten av ingredienserna.
Häll smeten i muffinsformar, jag fick ut 25 st.

Grädda ca 15 min i 175 grader.

White fluffy frostingen:

1 cup strösocker (ca 2,4 dl)
1/3 cup vatten (ca 0,8 dl)
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm tills det kokar, låt koka en stund.
Under tiden vispa ihop äggvitor och vaniljsocker så mjuka toppar bildas.
Häll lite av taget av den varma sockerlagen under vispning, obs, häll i ytterst lite i taget, nån matsked i taget. Vispa tills marängen blir kall och bildar hårda toppar, tar ca 10 min.
Sen är det bara spritsa på detta på "muffinsarna" och dekorera frivilligt.

cupcakes bakade

Första gången nånsin jag gjort cupcakes...
Ska inte klaga, det är första gången och jag har egentligen ingen vettig tyll, borde vara bra mkt större, inte heller så roliga dekorationer, men man tager vad man haver...
Så här blev de iaf:

image4

image5

Det är choklad cupcakes med  fluffy  white frosting. Det är nån slags marängsmet lixom, lite åt hållet som det vita i mumsmums, fats ändå inte rikigt lixom...
Jaja, tänkte jag skulle försöka mig på att frysa in dom..hum...hur nu det ska gå...men kan ju knappast äta upp alla 25!! Nåja, kul att prova på iaf...nästa gång ska jag nog dock låna en av syster tyllar som är bra mkt större...det får jag va gumman?
Kram kram

piggare

Tänk vad värktabletter gör susen, nu känner jag mig bättre igen...så skönt är det=)
Blev samtal med mamma igen...typ för 3:e eller 4:e gången, men denna gången var det för att vi kan lämna in bilen så snart som möjligt å få på nya bakluckan=) Fast kom fram till att det nog får bli nästa vecka...längtar...bilen kommer se fin ut=) Glad som få=)
Nu ska jag ta å baka lite...får se sen om jag vågar lägga upp resultatet...den som lever får se...=)
Kram

ensam igen

Då har Johan åkt igen, så nu e man ensam, fast jag har nog inte vare så mkt till sällskap för honom ändå...ligger mest i soffan å bara slöar..känner mig sååå lat...Men det är väl lika bra att vara det idag.
Det blev iaf köttbullar å stuvade makaroner, det va gott det, Johan fick till köttbullarna jätte bra=)
Nu är jag dötrött...får se om jag kanske lägger mig ner å somnar en kvart eller 2...vore himla skönt=) fast risken finns att jag sover tills johan kommer hem, runt kvart över 7 eller så...kommer jag aldrig kunna sova i natt...jaja, får väl ställa klockan helt enkelt.
Kram på er.

våren

Här ligger man å mår som man gör...ute börjar det bli fint, solen börjar titta fram  och jag skulle tro att det kommer bli en rikigt fin dag. Ska ju vara fint hela helgen...varför ska man då jobba? Typiskt det där...å när man då inte jobbar idag å det verkar bli fint , ja då orkar man sig inte ut...så där är det ju alltid...skulle vilja ha balkongen på södersidan så man kunde sita ute å njuta av solen, men vi har istället alltid nån sol på vår balkong...det är typiskt det...ska försöka så vi får det till nästa lägenhet, man blir ju avis när man ser grannarna mittemot sitta å njuta av vårsolen, det vi har skönt är ju mitt i sommarn när det är som varmast å man bara vill ha skugga, då kan vi sitta där å njuta å se grannarnas avundsjuka blickar...haha=)
Snart kommer nog Johan hem, han jobbar delat, så kommer hem ett par timmar. Får det bli nån mat då...tog upp en köttfärs så kan vi kanske äta köttbullar å stuvade makaroner...det va länge sen..fast det är om johan känner för att rulla köttbullar å orkar stå å steka dom...för jag är tveksam till att jag orkar...nåja, det löser sig.
Jag som skulle tvätta väggarna i badrummet idag...jaja, det får vänta, tänker inte ta tag i det idag, vill ju bara vila, inte anstränga mig alls, även fast jag skulle kunna om jag bara ville, men risken att vara mkt sämre tills imorrn är allt för stor då, vill inte sjukanmäla mig, det är allt för mkt pengar som går förlorat då. Hellre då känna mig slö å lat idag lixom.
Kram kram

sjuk

Började nästan misstänka ngt igår...jag var inte rikigt som jag brukar, bara unde tiden jag var på jobbet så drack jag säkert 4 liter vatten, jag gillar inte ens vattnet där ju, men va så fruktansvärt törstig hela tiden, sen var det ju huvet, fruktansvärd huvevärk, å frös å hade mig...
Idag då...ont i halsen, lite snuvig, ont i nacken å lite feber. Så idag blir det n dag att bara slappa för att jag ska orka med helgen sen. Har ju hela helgen framför mig, så det lär ju bli härligt...jaja...det får gå helt enkelt.
Ska kolla lite bloggar å så nu, sen ska jag lägga mig å glo på tv:n.
Kram på er.

sova?inga problem

Skulle kunna somna när som helst, är dödstrött och har jätte ont i huvet...Johan kollar hockeyn, men det går ju skit för lhc ändå...jag ligger väl kvar här i soffan så får jag se om jag somnar till eller inte, vilket fall får Johan väcka mig när han går till sängs så jag med kan göra det.
Imorrn är jag ledig nu innan jag ska jobba helg, så ska försöka få lite gjort här hemma...såna där saker som inte görs allt för ofta, tänkte tvätta av väggarna i badrummet, hur ofta görs det lixom...typ aldrig..
Ne, lägger ner datorn nu.
Sov gott alla.
Kram

solen

Nu när solen så smått börjar titta fram, ja då är det snart dax att åka iväg...toppen aså.
Bättre att det regnar såna här dagar...då känns det lättare att åka iväg..ååå...eller att iaf att Johan jobbar, då känns det inte heller som ngt att åka å jobba, spelar roll då lixom, men nu, när han är hemma å allt...vill ju jag med vara hemma..jag "ledig" tis å tors å han onsdag, det är ju så jäkla typiskt lixom. Ne, ska väl sluta klaga, ska vara glad att man får jobba lite iaf. Men jag är ju sån, vissa dagar klagar jag på allt...men tro inte att jag är bitter, jag är en glad prick oxå=) men ibland måste man få beklaga sig.
Ska väl snart ta å börja göra mig iårdning, lite smink å lite andra kläder, sen är jag redo.
Ha en bra eftermiddag å kväll.
Kram på er.

träningsvärk

Har sån träningsvärk se träningen igår...höjde vikterna lite då, å det känns nu...jaja...känns det ju att man gjort ngt iaf...fast skönt är det ju inte att ha ont...nåja..
Jobb snart, eller om ca 3 timmar....fast det går ju fort...tyvärr...sen är man "inlåst" till 9 ikväll...ne vars....det är kul, men alltid jobbigt när man väl ska ta sig iväg till jobbet...
Bäst att jag går å kollar frysen...Johan påstår att det inte finns nån mat...han erbjuder mig en matlåda å själv ska han skita i att äta säger han...jaha ja, visst, säkert...ska nog hitta ngt.
Kram kram

onsdag

Då var det onsdag redan...vad tiden går.
Trött idag är jag...jaja, det får gå ändå...ska ju jobba ikväll sen oxå, börjar 14 idag, typiskt att jobba en sån här dag när Johan är ledig, men vadå, finns ju ingen mening med att vara lediga tillsammans...nåja, så är det.
Sett färdigt på apornas planet nu, började se den igår men orkade inte så hela, så vi fick spela in. Tur det finns möjlighet till det när tröttheten stter in.
Kram

klagomål

Har fått klagomål från syster om detta med bilder, jag är ju såååå dålig på att lägga in bilder å jag skriver titt som tätt att jag ska bättra mig...händer ju aldrig, jag är lat...Tänker på det ibland, men blir ju ändå inte av, å jag vet ju så väl att det är roligare att läsa om det finns bilder, det spelar nästan ingen roll vad det är för bilder, bara det är ngt. Är väl för att lura ögat från all text eller nått...Jag säger det igen...jag ska försöka bättra mig.
Nu blir det äntligen hemma.
Kram på er.

cupcakes

Jaha..jag har hållt på å tjata om tårtor som har blive ngt som är roligt att göra...tänkte jag skulle ge mig in på att göra "minitårtor" så kallade cupcakes, måste få prova..farligt att sitta på familjelivs hemsida å se allt fint å gott alla gör...Fast jag är egentligen inte så mkt för att äta alla de där sakerna, men kul att prova på å göra, å man kan ju alltid ha användning för att göra fina tårtor å cupcakes, så lika bra att öva tills den dagen kommer då jag verkligen har användning för all träning=) Kan ju använda mmf å sånt till dom oxå...å vad jag är sugen på att göra en plåt med muffins, fast har ändå inte saker hemma till dekoration...så ingen idé, men nån dag ska dte bli av...nån dag ska jag, så är det bara..helgen...nej det går ju inte..jobbar ju då...söndag eftermiddag kan jag sätta igång...fast...nje...brukar ju va himla trött efter en helg, å denna gången får jag ju inte vila heller, ska ju till arbetsförmedlingen på måndag, kommer ju vara lagom pigg då...undrar hur mkt som kommer gå in i huvet, inte mkt skulle jag tro...nåja...får väl halvsova där helt enkelt.
Nu ska jag snart göra mig iårdning, eller, är redan ombytt å sådär, men ska packa i skor å såna där saker, så kommer pappa å hämtar upp mig om så där 25 min.
Ska bli så himla skönt  att träna nu, bara huvudvären vill ge med sig oxå, mkt troligt så blir den väl värre, men det får jag sova bort i natt i så fall. Får ta mig en tablett nu innan jag åker så går den ju kanske över. Fast tror ändå att jag kommer glömma bort den när jag väl är där sen. Det löser sig.
Kram på er.

huvudvärk

Jag mådde så bra förrut...solen sken å allt, det gör den inte längre...dessutom ringde den attendo care, det är ju de som ska ta över "gamla" stället jag jobbar på, hon ringde ju för nån vecka eller ett par veckor sen eller var det nu var å sa att d inte behövde mig å att de fått tag på uskor enbart...sen visade det sig att det inte var så da...men iaf, igår så var det en av vikarierna som får jobba kvar eftersom hon snart är uska som fråga mig om jag hört ngt från nya chefen, ja visst sa jag, jag får inte vara kvar. Men då hade hon sagt till nya chefen att hon tyckte att de skulle ha kvar mig för de behövde tydligen fler vikarier, så nu ringde hon mig idag, nya chefen, å fråga om jag inte kunde tänka mig att stanna kvar som timvikarie...sa ju att jag hade fått annat med som timvik där med å sa att jag kunde ju vara kvar som vikarie hos dom med, det gör ju bara att jag har chans till mer jobb lixom. Men till mitt stora bekymmer nu...blev erbjuden sommarjobb där med...så min stora fråga till mig själv, välja tryggheten eller välja det nya...beroende på vad jag får för lön av attendo nu då...ska å prata med henne på fredag, blir väl kläder å sånt då oxå, så får väl se lönen...så får jag väl se sen...men det blev så svårt val nu...trivs ju skitbra på "gamla" stället, men samtidigt så gillar jag ju inte attendo efter att jag först inte dög å sen helt plötsligt gör det...Det som dock känns bra är ju att de lyssnar på personalen...Ja, detta som gett mig huvudvärk idag...funderingar funderingar...vad ska man göra..
Blir träning idag iaf, så ska bli skönt att koppla bort tankarna lite.
Jaja, får väl som sagt först se vad det blir för lön på attendo så får jag avgöra efter det var jag är i sommar.
Kram kram

god morgon

Idag är det stålande sol, så det blir säkert skönt ute sen om ett par timmar, för än så länge är det inte så varmt.
Är egentligen jätte trött idag å hade vare skönt att sova lite längre, men samtidigt så vill jag ju inte sova bort hela dagen, så bestämde mig att gå upp 7:30 när klockan ringde.
Idag jobbar Johan delat, så han kommer hem en stund sen, ska vi hinna äta lite mat då, blir tidig mat idag, men det får man ta...han måste ju få i sig ngt lixom.
Senare sen får vi se om jag följer med pappa å tränar, det beror på hur det är med honom idag, han hade ont i halsen igår, fast det började tydligen bli bättre sa mamma, men vi får se, han skulle ringa mig efter jobbet. Annars går det ju alltid att ta sig en skönt promenad. Ska nog ta en med Johan sen, även fast han inte är hemma så länge kan man ju ta en kortis iaf=)
Kram kram


skönt att vara hemma

Skönt är det att vara hemma nu...är sååå trött...så ska bara kolla igen lite bloggar för att inte ha allt för mkt att ta igen imorrn, så ska jag lägga mig sen. Ska bli skönt att sova=) Bara hoppas på att jag kan somna idag när jag lägger huvet på kudden, har ju haft lite svårt för det på sista tiden..nåja, tillslut så somnar man ju.
Sov gott kära ni.
Kram

mums

Det fick bli en macka till minilunch...fast det var himla gott, är sugen på en till, men det får vara, inte bra med för mkt bröd ju...är jag allt för hungrig får jag väl ta tidig rast sen...det löser sig alltid. Har köpt hem saltrulle att ha på mackan, så länge sen vi hade det hemma, så var väl därför det smakade extra gott=)

Brukar ju inte ta upp nyheter eller nått sånt i min blogg, men detta med Engla, tänka sig för den stakars flickan, å för hennes familj, först gå nästan i en hel vecka utan vetskapen om vad som hänt ens barn och sen efter den värsta veckan i ens liv få veta att hon är mördad. Måste vara något fruktansvärt att uppleva som förälder. Å hur kunde bara svinet, en 10 årig försvarslös tjej som hade hela livet framför sig. Å vad jag hoppas på så hårt straff att svinet inte kommer ut nånsin, det skulle verkligen finnas livstid som verkligen var livstid, tyvärr är det ju allt för milda straff i sverige. Dödsstraff kan man fråga sig, men ne, det är jag inte för, hårt straff, få jobba hårt hela dagarna, sen inte in i nån jäkla cell med tv å datorer å allt...nej nej, skaka galler. Iaf för dessa som gör så hemska grejer.

Kram på er.

hej å hå

Ja som ni ser i inlägget under är jag med i en tävling...det händer inte allt för ofta, orkar inte engagera mig...haha...får väl kalla mig lat eller vad 17 ni nu vill...men nån gång ibland kan det vara kul att vara med, framförallt när det är bra priser.=)
Nu går min buss om 2 timmar...usch...ingen lust att jobba...vakna pigg, men nu är solen helt borta så då blir man ju trött igen...blä...
Nåja, är ju "ledig" imorrn, så ska ev med pappa å träna då...jag är sån där som inte riktigt gillar att åka å träna själv...jag må va knäpp...jag vet, men sån är jag...tror jag åkt en eller 2 gånger själv bara, å känner mig då så jäkla ensam å uttittad...så är det ju inte, de flesta är ju å tränar själva, å det är ju för 17 ingen som tittar konstigt på mig för att jag är å tränar själv, men jag kan inte bli av med den känslan ändå...jobbigt är det, men inget jag kan rå för...
Undrar vad jag ska äta innan jag ger mig iväg sen, tar med mig mat te jobbet som jag äter senare sen på min rast, men den är först runt fyra halv 5, å så länge kan jg inte vänta med att äta, så ngt får det allt bli här hemma innan...jaja, nån macka eller så kanske..orka stå å laga mat lixom...nej tack...
Kram kram

tävling

Jag är med och tävlar om ett Superpresentkort á 300 kronor sponsrat av Gratisbio. Tävlingen hålls av Sanna Kumlin och pågår till den 16e april. Läs mer om tävlingen här och delta du också.

inte mkt igår

Det blev inte mkt inlägg igår, anledningen var att jag inte kom in på bloggen, seg som jag vet inte vad, så jag gav upp.
Nu är det måndag då, idag  ska jag jobba kväll, 13-21, får ta vara på tiden, blir ju de sista dagarna nu på mitt gamla ställe, kommer sakna dom sen...men men...kan ju alltid komma å hälsa på.
Gick å la oss vid 10 igår, visserligen kunde jag inte somna förrän vid halv 12 tiden, men det var skönt att lägga sig tidigt ändå, man kopplar ju ändå av när man ligger i sängen, så jag låg å lyssna på regnet..ganska mysigt att lyssna på. Idag regnar det iaf inte, den blå himlen skådas under de vita molnen...så solen kommer säkert fram lite senare.
Kram

6 månader

Idag har vi vare gifta i ett halv år...bara ett halvår kvar så firar vi pappersbröllop...haha...låter inte så mkt, nej, men ändå...alltid kul att få räkna tiden ju=)
Underbar dag var det iaf=)
Syster min var sjuk då...hade en snorande tärna...hon är sjuk nu med, snorandes nu med...Undrar om hon ska bli sjuk en gång om halvåret nu...får väl hoppas det inte blir så...
Men vilket fall, idag ska vi fira liiiiiiite iaf...haha...nått gott att äta ska vi ha iaf, blir grevékyckling, det va länge sen för oss nu, så det ska bli supermumma gott=)
Kramis

mina föräldrar

Kan ju börja med att säga god morgon, hoppas att ni sovit gott, det har jag iaf=)

Tänkte ta upp det här, jag är ju väääldigt ofta hos mina föräldrar som ni säkert märket, så klart ibland går det en veckan innan vi ses, men sen vissa veckor kan det bli 3 gånger istället...
När man flytta hemifrån, då var det så skönt att slippa dom, slippa deras tjat, slippa ha nån som vaka över en hela tiden, å slippa känna sig som ett barn, för det blir lite så när man bor hemma.
Nu däremot, nu uppskattar jag tiden med dom jätte mkt, tycker väldigt bra om mina föräldrar, ja dig oxå kära syster, anders, dig me. Älskar att umgås med dom, å de är ju inte alls så där jobbiga som jag tyckte när jag bodde hemma. De stöttar, de ställer upp å finns alltid där.  Det är skönt att veta det.
Det är skönt att ha sån kontakt med sina föräldrar då man kan prata om allt, det kan jag.
Tack kära mamma å pappa, jag älskar er.



då var ma mätt igen

Blev tacos här hos oss ikväll, fast ingen av oss orka så värst mkt, hade ju ätit mat hos mamma å pappa, å dessutom fikat, men det va gott ändå.
Så nu är frågan bara vad vi ska se på tv:n ikväll, inge vettigt på tv:n ju...körslaget, nej tack, såg typ halva första avsnittet, va inget som vi fastna för. Jaja, nått ska det väl finnas.
Kraaaaaam

detta med rubrik oxå..

Det var skönt att träna förrut...=) gör en gott=)
Nu sitter jag hemma hos mamma å pappa, ja jag vet, det har blive mkt här nu sista tiden...Johan kommer sen efter jobbet å hämtar upp mig, fast han blir väl kvar här ett tag oxå, äta lite å fika å sådär...
Idag är sån där trist dag igen, det regnar en massa, ett tag kom det snö oxå, eller snöblandat regn, men ändå, gillar inte att se vita flingor, skönt att det inget la sig iaf...då hade jag fasen slängt mig på golvet å gråtit...haha=)
Skönt det vore att lägga sig å sova en stund nu, är jätte trött...kändes inge vidare att gå upp imorse, men ville ju iväg å träna, så det var ju bara ge sig upp...Somnar väl som vanligt skittidigt ikväll sen...För lägga mig en stund ¨så här mitt på dan finns det ingen mening med, för det första tar det mig flera timmar att komma tillbaka till verkligheten, å sen när kvällen kommer är jag ändå trött...Så kvittar lixom.
Kram på er.


lördag morgon

Lördag morron...grått å blåsigt, undrar om solen kommer vilja titta fram idag.
Idag blir det som vanligt gymmet, härligt, Johan följer inte med denna gången heller för han ska jobba. Fast han har kort dag, bara 4 timmar, så slipper sitta ensam ikväll iaf, skönt skönt=)
Längtar till i maj, då blir det östersjön, ska åka den där färjan vad den nu heter som har soldäck utan att det behöver vara sol..ska få fin hytt å allt, kommer bli underbart=) Blir bjudna av mamma å pappa=) Så längtar ihjäl mig nu=)
Men det är ju snart maj, yippi=)
Nu ska jag innan jag fixar till mig läsa lite bloggar.
Kram på er.


trött nu

Blev ju lite köpa med mamma förrut, fast blev inge vettigt köpt ändå, lite godis, chips och disktrasor...alltid ngt som inte var onyttigt iaf...Just nu har vi kycklingfilé i ugnen å ris på spisen. Är bra hungrig nu, så ska bli gott å äta kan jag lova=)
Snart är det hockey, hoppas nu på lhc så behöver de bafra vinna en match till...så även fast jag avskyr hockey så är det till å med så jag tycker att det är lite spännande.
Jaja, ska väl kolla nu, de sätter nog snart igång.
Kram

sol

Nu skiner solen å det är ganska varmt...mamma kommer å hämtar upp mig så ska jag med henne å handla lite...fast nu blir det inte vinterjackan, nu ska vårjackan på igen, det är 13 grader varmt ute=) Härligt, nu känns det att det är vår igen=) Blir man glad å lycklig.=)
Funderar lite på vad vi ska äta ikväll, men kycklingfilé eller så går ju alltid fort att fixa, så det får säkert bli nått sånt, med ris eller så...blir aldrig fel=)
Kram

ingen mer a-kassa

Nu är jag utskriven ur a-kassan, eller snart iaf, från å med måndag är jag inte med där längre. Då får jag mina pengar från försäkrningskassan istället...stor skilland..ne knappast...fast kan inte skicka några kassa kort via internet utan måste en gång i månaden ner till arbetsförmedlingen för att lämna in blankett om hur jag jobbat eller varit med på aktiviteststödet...jaja...spelar roll...bara jag får pengar så.
Kommer väl för mig inte bli så mkt skillnad annars, blir lite mer kallelser lite här och var, men som hon sa, arbete går ALLTID före. Så nästa måndag är den första träffen, ska jag sitta där å lyssna mellan 9-15, som längst, ofta brukar det bli bra mkt kortare dag än så tydligen...det gör mig ju inget, jag går på vad de säger, bara jag får pengarna...Men så klart hoppas jag att jag får jobba så pass mkt att jag slipper springa på sånt där...för bra mkt roligare att jobba.
Jaja, det var det just nu.
Kram på er.

Fredag=)

Då var det fredag, idag är jag "ledig" men ska ju till AF, tar väl inte nån längre tid där skulle jag inte tro...nån halvtimme eller så, det som är, är ju att det tar tid att åka ner till stan å sen åka hem, behöva betala busspengar å allt...skulle ju kunna gå, men ner dit tar jag iaf bussen så får vi se hem, hur vädret är osv, just nu är det minusar nån minus iaf och dissigt, så man ser knappt ut...jaja...nästa vecka med säger de att det ska vara kallt, sen ska värmen komma tillbaka, det får man ju hoppas, dte är ju lixom snart mitten av april. Snart maj månad...vad fort det går aså.
Idag jobbar Johan hela jäkla dan, han kommer väl hem vid 6 eller så ikväll, så då ska jag fixa nått gott att äta tänkte jag, eller iaf ha maten klar.=)
Igår när vi satt å kollade på "vad blir det för mat" så somnade både Johan å jag strax efter reklampausen, sen vakna vi båda med ett ryck strax efter att det hade slutat, tror det var reklame som fick oss att vakna, å jag bara, jag har inte sovit, jag såg hela programet, men det kom jag ju på att jag inte hade...haha...jaja, då var det ju dax för oss att gå å lägga oss, men tro inte att jag kunde somna då..nej nej, låg vaken ca 1½ timme innan jag blev så trött att jag somna...nåja, så kan det vara. Kände mig iaf ganska utvilad nu på morronen, hade tsällt klockan på halv 8, men vakna vid 10 över 7, skönt det är när man vaknar av sig själv.=)
Nu det vanliga.
Kram

goder kväller

Ja, då var det redan kväll...Kändes bra idag med på jobbet, så nu väntar jag bara på att få deligeringar, sen kan jag börja jobba. Det ska säkert gå bra då, bara jag hittar så=)
Efter jobbet kom Johan å hämta upp mig för att jag skulle skjutsa honom till jobbet å efter det åkte jag hem te mamma å pappa, å sen hämtade jag Johan när han slutat, å sen hem å fixade lite mat å nu sitter vi å slöar framför tv:n, fast jag framför datorn då...Är himla trött, men imorrn kan jag sova lite längre, ska vara på arbetsförmedlingen 11, så är ju inte så värst tidigt.
Nu ska jag läsa lite bloggar å sen blir det tv:n vid 8 tiden, lyxfällan idag.
Kram

nice

Solen börjar så smått titta fram...sånt blir man lycklig av=) Blir nog en fin dag=)
Nu är jag så gott som färdig, lite smink ska på, sen är det bara å dra iväg, fast inte än, liiiite för tidigt än så länge om man säger så. Det är ju så himla skönt att ha 10 min gångväg till jobbet, guld värt, fast jag går en kvart innan så är jag där 5 min innan, vill ju vara i tid å 5 min känns ganska lagom.
Fortfarande inte piggnat till, men lite bättre känns det ju när man börjar se solen, så med vinterjackan på så blir det nog rikigt skönt, för kallt är det ju som sagt.
Se hur många nya ansikten det blir idag då...herre gu va många olika som jobbar där egentligen...å lära sig alla namn...haha...det kommer dröja, den saken är så säker. Några kommer jag ju ihåg, men så är det ju nya namn både på personal och på de gamla, så ne, om ett halvår kanske...haha...beroende på hur mkt jag får jobba så klart...blir det mkt går det ju fortare.
Jaja, ha en bra dag.
Kram

ojoj

Idag är jag trött...riktigt trött...Skulle inte sagt ngt om att fått sova nån timme eller 2 eller 3 till...men det går ju inte, nån halvtimme kunde jag väl tagit till, men samtidigt är det skönt att komma upp å vakna till, lär jag göra när jag kommer ut sen iaf, 0 gradigt...burr...
Igår kväll blev det iaf sängen på en gång, inget somnande i soffan...mkt skönare att sova i sängen ju.=)
Ska jag snart ta å försöka få i mig lite frukost, men det är inte lätt att äta när man är så här trött...kan ju avvakta lite, kommer bara må illa annars.
Kram kram

hemma

Då var man hemma då...fick åka med bilen idag, det tackar man för, eftersom det regnat...inge roligt att gå ute i då...
Idag är jag inte lika trött...det har ju i princip gått i ett, å hänt en del, men ändå vare i en takt som man känner är skön, så det ända problemet kommer vara att hitta...Får ta en ordentlig promenad med Johan runt om här i helgen sen, så man hittar lite bättre iaf.
Äsch...jag ger upp...Johan bara babblar...trodde han ville kolla hockeyn, men icke...han bara babblar...han har väl saknat mig=)
God natt på er.
Kram


ska väl vara glad

Har suttit å läst runt på lite olika bloggar nu, det verkar som om det är snö lite överallt i landet, så jag ska kanske sluta klaga på regnet å bara vara glad att vi slipper snö iaf...för det vill jag inte ha nu. Visserligen är vinterjackan på igen, så det känns lite som vinter, men skulle det komma snö nu, då vet jag inte vad jag gör, så tack kära vädret för att det "bara" regnar över linköping.
Om 2 timmar är det dax för mig att bege mig ut i regnet för att gå till jobbet, tur man inte har så långt, å regnar det för mkt får jag väl dra med mig paraply, inte mer med det. Skönt att slippa sitta på en buss när alla är fuktiga å luktar sunkigt, dessutom med alla förkylningsvirus folk går å bär på, å i den fuktiga instängda miljön som det är i bussen, ja då är det lätt att åka på ännu en förkylning...det slipper jag gärna. Men då blir det väl Johan  som kommer hem med det istället å smittar ner mig, orkar inte en förkylning till, haft allt för många sista tiden. Dessutom haft feber varenda gång typ, det är jobbigt, ok då om man är lite hostig å snorig å så där, kan man ju gå å jobba för ändå, men med feber, nje...gjorde det förr, men man pallar helt enkelt inte...inte jag iaf.
Ska väl kanske gå å kika i frysen efter nått ätbart nu, börjar bli dax att äta snart ju. Å är ju hur hungrig som helst, så ska bli himla gott att få äta.=)
Kram


hunger

Börjar känna mig lite hungrig nu...men vill ändå vänta lite med att äta..ska ju klara mig hela kvällen sen, så skulle helst vänta till 14 eller nått iaf...hur jag nu ska klara det...Sen är ju bara frågan vad jag ska äta...får bli nåra resten från frysen antar jag...inge kul att laga mat åt mig själv ändå...Nått ska det väl finnas.
Är nå fel på mig...jag är dötrött...är det vädret eller är det jag måne tro...lätt att skylla på vädret är det ju iaf..=) Skulle var skönt att somna nån halvtimme, fast det vore inte skönt att vakna efter den, så ska låta bli, måste ju vara lite med ikväll lixom, ska ju lära mig å få in en massa i huvet, sen ikväll däremot lär jag sova rikigt skönt=) Jobbar sen till 13 imorrn, å sen har jag inget jobb förrän på måndag igen, då på mitt gamla jobb, hela veckan där typ, bara försöka ha nya i tanken hela tiden så jag inte glömmer bort allt...haha...ne då, bättre minne än så brukar jag allt ha.
Måste dock försöka komma ihåg att ta med mig nått litet block idag, å penna, så jag kan skriva ner lite grejer...vet ju för 17 inte ens vad jag ska ringa för nummer om jag skulle bli sjuk...kan ju bli jobbigt lixom. Får hoppas jag har tillräkligt med minne för att komma ihåg att fråga om det idag.
Kram

ny baklucka

Det blir en ny baklucka till bilen...vi kommer slippa den kofärgade...haha...hemmasprayad är det...ser inte så fint ut...haha...men nu kommer det bli en helt ny, extra rostskydd å omlackad för bara 2200...faktiskt inge dyrt alls.=) Behöver dock bara betala för luckan och frakten, lackering och jobbet med motering å allt bjuder de på...känns inte helt fel om man säger så=)
Det regnar fortfarande ganska bra ute...trist trist...tjatar varje dag nu om sol...men vill ju ha vårvärmen tillbaka...om det åtminståne kunde vara lite varmare...men dte är bara runt 2-3 grader...det känns som om det vore höst igen...hur kul är det då...Bara hoppas på nästa vecka då...Eller till helgen=)
Kramis

snart lämnad

Blir snart lämnad ensam hemma nu..Inte rikigt än, men om nån timme eller så...trist, sen har jag ju en himla massa timmar kvar innan det är dax för mig att gå iväg å jobba...jaja...så kan det vara, känns lustigt att börja så sent som 15:45...gå hemifrån vid halv 4..sjukt ju...jaja...blir ju så mkt extra tid hemma oxå nu när man har jobbet så nära...jätte skönt måste jag säga.
Låg hela natten å drömde om jobbet typ...vissa drömar ren skräck, vissa drömar helt perfekta...haha...jaja, så kan det vara.
Nu ska jag lägga ner daton lite å umgås med Johan.
Kram

regn

Hela natten har det regnat, å nu regnar det oxå...blä...inge roligt alls...Bara hoppas att det slutar till eftermiddan när man ska ge sig ut.
Natten då...till 3 sov jag i soffan, sen blev det sängen, låg vaken till 5 ungefär å somna sen. Måste sluta sova så där i soffan, får försöka ta mig in till sängen istället när jag är så trött...Försöka kan man ju iaf...haha.
Nu det vanliga, dock att jag redan ätit frukost, men bloggläsning iaf=)
Kram

blev mamma å pappa igen

Är fasen hos mamma å pappa jämt...men denna gången var det de som ringde å fråga om vi kunde komma över med vår dataskärm för å se om det funka bättre med deras dator...när det slog på den så gick det utmärkt, bra, då behöll dom den, vi har ju iaf den här bärbara, så skulle de lämna in deras skärm, som de har försäkring å allt på, så inte mer med det, tills de ringde hit för en stund sedan, då funka det inte igen...så det är väl troligtvis datorn det är nått fel med tyvärr, om det inte är nått virus de fått...sånt man aldrig vet, är ju ganska mkt sånt som rör sig just nu...bara hoppas iaf att det inte blir nått dyrt jäkla fel..
Nu blir det väl äntligen hemma tror jag...eller är inte det idag..jaja...det visar sig...nått brukar det iaf alltid vara nu vid 8. så tv:n blir det.
Kram

mysa ner oss

Nu har vi bestämmt oss för att mysa ner oss i soffan...filten ska på...frusen som tusan...å trött...så skulle inte alls förvåna mig om jag somnar...men i så fall gör jag det...
Fast innan nån film får man väl kolla om det går nått vettigt på tv:n, inte så troligt, men Johan får väl kolla om han hittar nått vettigt, som jag godkänner...haha...
Kram

trött så jag vet inte vad

Hur trött som helst är jag...sååå mkt att försöka få in i skallen när man går brevid ju...jaja...tur jag har 2 dagar till, för allt fastnar ju inte i huvet på en dag om man säger så...
Jobbet verkar iaf toppen, själva vårdjobbet är ju typ detsamma, men sen skilljer det ju lite på boende å hemtjänst, men det kommer jag nog snart in i. Underbar personal, klagar inte, skönt det, eftersom jag trivts så bra med personalen på "gamla" stället, fast kommer sakna dom himla mkt ändå...fast det hade ju vare värre om det inte hade vare bra personal nu...
Blir det rörigt det jag skriver är det för att jag känner mig helt rörig, å trött då...kommer sova som ett barn redan vid 7 tiden ikväll skulle jag tro...haha...
Men nu ska jag ta dte lite lungt å läsa lite bloggar å så=)
Kram

snart klar

Jag är så gott som fädig nu, ska väl dra ett drag eller två med mascaran sen oxå...Nu är bara problemet...vad för jacka...ville haft nått bekvämt, typ springa runt i fleccen hade vare bra, men nu är det så att det bara är 2 grader ute...så det är väl kanske bäst att ta på sig stora tjocka vinterjackan igen...känns inge vidare alls...men men..ingen lust att bli förkyld, känns som om det så smått är på g tyvärr...gått å nyst en massa här på morronen, så ska väl inte ta risken att gå för kallt klädd...kan vara dumt, mkt dumt...
20 min kvar innan jag ska gå...tiden går ganska långsamt nu på morronen känner jag...för ovanlighetens skull, klockan brukar ju bara springa iväg. Å idag nu när jag vill iväg oxå...jaja...den springer nog ganska bra sen ändå skulle jag tro, vips så är klockan ett å jag funderar på vart 17 tiden tog vägen å sen funderar jag på om jag han lära mig ngt, å så kommer jag hem å går å grunnar på det å kommer fram till att jo, lite grann fastnade det nog i huvet ändå...=)
Kram på er.

God morgon

Eller god å god...det är så grått å trist ute...men lite god är väl morronen oxå, börjar ju jobbet idag=) ska bli kul att få göra ngt nytt...eller egentligen blir det väl inte jätte mkt nytt, men nytt ställe, nya rutiner osv...det blir säkert hur bra som helst=) Bara nu jag börjar fundera på varför jag gick upp redan klockan 6...1½ timme innan jag ska gå...visserligen ska jag duscha å äta frukost, men sååå lång tid tar jag ju inte på mig...jaja...hinner jag ju skriva ett inlägg i bloggen iaf...
Idag slutar typ Johan när jag börjar, inte rikigt, men nästan...orättvist, å andra sidan skulle jag väl inte vilja börja klockan 5...ska så väl inte klaga kanske...å vadå, jag slutar ju 13, å sen bara ca 10 min hem...så slutar ju oxå jätte tidigt egentligen.
Senare idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på, men nått får det väl bli. Beroende på vädret promenad kanske...men skulle tro det är risk för regn idag, å jag har kanske redan gått i en massa regn så vi får väl se...nackdelen med hemtjänsten, måste ju gå hem te de gamla även om det regnar, är man på boende så slipper man ju gå ut...jaja
Ska väl ta å läsa igen lite bloggar lite snabbt å sen fixa till mig å käka lite.
Kram

rap

Nu är vi mätta här...gjorde en bjäse stor lasagne idag, hade så mkt köttfärs, så gjorde en bjäse så får det bli en massa matlådor på det...å det gör ju inget om man säger så....=)
Snart dax å gå ner å slänga tvätten i torktumlarn..blev inte så mkt tvätt...så bara den är torr sen så blir det ingen mer tvätt...
Längtar tills imorrn nu...få börja nya jobbet, ska bli himla kul=) bara hoppas att det blir en bra person att gå brevid..men det blir säkert bra, brukar vara bra folk som jobbar inom vården, så får väl hoppas det här med=)
Kort dag imorrn 7:45-13...fast det är ganska skönt med inte allt för långa dagar när man går brevid, det är så mkt att ta in, så man brukar vara ganska trött...gissar på att jag är helt död på fredag...haha...jaja...sen tar det ju ändå ett tag innan man komme in helt i arbetet...men snart så..=) Är ju van vid att jag vet vad som ska göras, har ju vare på samma ställe i nästan 4 år, så det stället kan man ju utan å innan, nu blir det ju helt nytt, dessutom är ju hemtjänsten lite annat mot boende, fast den egetliga sysslan blir väl den samma, typ...blir nog toppen bra=)
Ne, snart som sagt dax för torktumlarn.
Kram

tvätta

Har tvättstugan nu om en kvart..känns ju bra...eller kanske inte...så himla trist att tvätta, eller egentligen är det inte själva tvättandet som är tråkigt, utan just det att behöva gå ner till tvttstugan, tider att passa, inte kunna tvätta när det passar oss, utan måste ta det nån gång så fort det finns tid bara för att passa på...för sen vet man aldrig när man får tag på den igen...Tvättade Johans jobbkläder igår hos mamma å pappa å så fick vi tvättstugan tills idag, men dte kunde man ju aldrig veta...å sen kan det dröja 2 veckor igen innan det finns tid...det är nått som blir krav nästa lägenhet...tvättmaskin, iaf så man kan sätta in en...
Maten står i ugnen oxå...idag tjatade Johan till sig lasagne..hade jag för en gångs skull inte en tanke på att äta idag, men när johan nämde det så är jag ju inte sen att säga nej...favvomaten ju...=)
Så det får bli ner å slänga in lite tvätt å sen äta=)
Tycker lite synd om mamma, pappa å syster, kanske inte lika synd om pappa då eftersom han ändå typ aldrig sitter vid datorn...men deras förhoppningsvis skärm är paj...förhoppnigsvis är dte bara kabel eller skärmen, för det har de försäkring på, är det datorn är det värre...tänkte egentligen vi kunde kollat med vår skärm, vi har ju till den stationära som vi inte använder så mkt, men vi har inte tid att åka dit idag, har ju som sagt tvätten, å visst kunde man väl väntat med den om vi kunde tvättat nå mer tvätt där, men så hade vi ju lasagnen i ugnen oxå, å den går ju inte bara å skita i...jaja...får väl hoppas att det löser sig, de skulle åka till siba iaf å se vad dte blir av det hela. Hoppas på det bästa för dom, för att vara utan dator är ju inge kul...Kanske de tar in skärmen på lagning eller så, å låneskärm får man väl ingen...men då får de ta våran så länge i ett sånt läge..
Ne, snart dax, bara 5 min kvar innan det är dax för tvätten.
Kram på er.

så där då

Jaha, då har man vare på arbetsförmedlingen då...nåja..inte så farligt som jag tolkade det på deras hemsida...men jag måste gå på den här jobbgarantin för ungdomar, annars blir jag avstängd från a-kassa, men dock så blir det högre ersättning för mig..trodde ju att jag skulle få 125 kr om dagen, det var ju så jag tolkade det, men så var det inte, får samma summa som från a-kassan fast får det från försäkrningskassan istället...så nu ska jag verkligen spara på mina dagar tills det träder i kraft, har bara 12,5 dagar kvar tills jag går ner på 65 % får ju 70% nu...så sparar jag dagarna så får jag ju de där 70% från försäkrningskassan istället för 65..man får inte vara dum...men vilket fall så blev det inte så mkt info idag, ska dit å prata med nån på fredag klockan 11 istället, så då får jag reda på allt jag behöver veta. Men i stort sätt iaf ed detta nu kommer det vara som vanligt, jag jobbar när jag har jobb, söker jobb, men dock kommer jag få ha tätare kontakt med arbetsförmedligen...å det kan jag väl ha då...spelar roll, bara de hjälper mig ngt oxå...vi får väl se.
Vi var förbi Johans jobb oxå å hämtade lappen med jobb...han kunde ju lika gärna hämtat det imorrn, men han va ju nyfiken på hur mkt jobb han fått...ganska ok iaf, tisdag-lördag har han jobb, å strax över 38 timmar, så är väl ok iaf får man väl säga. Skönt skönt.
Kram på er.

dax då

Strax att åka snart då...se vart det bär med arbetsförmedlingen...om jag förväntar mig det värsta så blir det kanske inte så farligt sen, å om det blir det så är jag ju redan berädd...men de kan fasen inte begära att jag ska gå praktik eller nått sånt skit...löna sig att jobba heter det ju...det säger ju regeringen, då ska de väl bara vara glada om man försöker jobba så mkt som möjligt, än att gå på nån meningslös praktik...Man ska väl egentligen inte spekulera så mkt, får helt enkelt se...Hoppas nu bara att det finns tid till att prata med en handledare, helst skulle jag ju vilja prata med min handledare, men bara det blir nån iaf...fast tveksam till att tiden kommr finnas...mötet ska vara mellan 15-16, å sen stänger arnetsförmedlingen 16:30, så undars om det kommer finnas nån tid, annars får jag helt enkelt kontakta min egna handledare å bestämma en tid så man kan prata igenom saker. Skulle behöva det.
Får väl se sen då när jag kommer hem om jag är arg eller bara lättad...
Kram kram

nu då?

3 timmar kvar tills man ska vara på arbetsfömedlingen...vet inte alls vad vi ska hitta på..jobbigt...Posten kom, jaha...det var ju inget roligt ändå...reklam å massa skit till Johan från arbetsförmedlingen...Mat, ja det behöver vi väl göra nån gång...men köttfärsen är inte tidnad på länge, så vet inte om vi kanske bara ska äta ngt till lunch å sen äta maten ikväll istället, spelar ju ingen större roll egentligen, men då blir ju problemet, vad ska man ha till lunch? Jaja, det löser sig.
En sån här dag idag då man inte piggnar till...grått är det ute, tror inte det har börjat regna än, men det kan komma när som helst...säkert lagom tills det är dax att ge sig ut för att åka in till stan, det vore så typiskt..haha...
Aja, ska ta å kolla lite saker nu.
Kram

bara hoppas på KAOS

De ringde idag från attendo care, stället jag jobbar på nu, men är ju carema just nu, men blir attendo 1:a maj, va på intervju för en evighet sen hos den nya enhetschefen, idag hörde hon av sig...Jo de hade ju haft så många intervjuer nu, å hittat tillräkligt med undersköterskor så de behöver inte mig till sommarn, ne jag hade inte tänkt att jobba där i sommar ändå...för jag ska jobba åt ett företag som tycker att 4 års erfarenhet inom äldreomsorgen i min ålder räcker. Men attendo är tydligen så jäkla noga med utbildad personal. Men hon ville spara min ansökan ifall att det skulle behövas personal sa hon. Ja visst, gör det sa jag, så kan jag sitta här å hoppas på att de får rikigt jävla kaos å så ringer de för att de inte har personal, för utbildade undersköterskor vill ju hellre ha fast jobb än att hoppa in som vikarie, så får de ngt så försvinner de ju på en gång, så skulle de sen ringa mig så ska dte bli himla gött å säga att jag redan har jobb, på ett företag som ser annat än bara utbildning.
Klart att det är bra med utbildad personal, men samtidigt så är det ju så vikigt hur man är som person om man passar att jobba inom vården, jag passar till det. Å ibland kan det kännas som att jaha, vad svårt det är att torka skit å servera mat då, nu är det väl inte bara det man gör...men mkt av jobbet är ju just det. Att jobba på ett äldreboende är ju inte så värst mkt sjukvård, egentligen typ ingen...å det lilla det är, det har jag ju lärt mig för lääääänge sen.
Egentligen behöver jag ju inte bry mig om vad hon vill ha för personal, eftersom jag ju redan fixat annat jobb, men det känns ändå ganska jobbigt att känna att man inte duger till, 4 år på det stället å sen blir man "utkastad". Jaja, nästa vecka får bli sista veckan nånsin på det stället då...troligtvis blir det ju så iaf..månaden är ju inte slut, men ne, tror inte det ändå...det viktigaste nu är bara att få betyg oxå, men det ska fixas nästa vecka sen, säger till om det då, för det har jag ju rätt till.
Va bara tvungen att få skriva av mig lite...
Arg, besviken å överlycklig på en å samma gång...
Kram

måndag morron...

...å mitt huvud känns så tungt...finns det nån gammal låt som börjar...
Idag är vi båda hemma igen...Johan har inget denna dagen, men imorrn å sen sa hon att hon hade lagt lapp till resten av veckan som han kan hämta imorrn när han ändå kommer dit. skönt att han får lite.
Idag är det dax för arbetsförmedlingen för min del...fast först klockan 3, så är ju ett tag kvar.
Annars vet jag inte rikigt vad det blir idag, får se helt enkelt...
Kram

redan kväll

Redan söndags kväll..vad tiden går fort aså..
Jaja, hunne me lite idag iaf, ätit mat, å fikat..det viktigaste...*skratt* ne men iaf, bytt däck, tvättat bilen, vare på ikano, umgåtts...ja, kom hem för en tag sedan, så nu är det tv:n som gäller...
Har inte blive nått regn idag, fast det börjar blåsa en del nu, så det kanske kommer nu ikväll/inatt...fast då spelar det inte så stor roll.
Lite trötter är man, men inte så farligt som jag kände i förmiddags, men behöver ju inte sitta uppe så sent idag heller så..Johan vet ju inte imorrn om han måste upp tidigt, han har inget inplanerat på hela veckan, så de kan lika gärna ringa till honom vid 4 imorrn..kul i så fall...jaja...det visar sig.
Kram på er.

nu kommer tröttheten

Nu, när man vare uppe ett tag, då kommer tröttheten...kanske för att det är så grått å trist ute...idag lär man nog inte få se nån sol..jaja inget att göra åt det, fast man blir bra mkt gladare å piggare om solen visar sig.
Om nån timmer eller så ska vi åka iväg, har våra däck hos mamma å pappa, så blir där de ska bytas, blir även mat där, dillkött å potatis, var evigheter sen jag åt det..å det är ju såååå gott, så längtar till maten=)
Får väl bara hoppas på att det inte börjar regna..då tror jag inte Johan vill byta däcken, han å pappa ska fixa både våra å deras däck, så blir dte väl en biltvätt oxå, om vädret tillåter, vi må ha en grå bil, men den har en helt annan nyans grå, hum..inte så fint, å inte så bra för rosten heller för den delen...
Kram

söndag

Förlåt för dålig uppdatering igår...men det blir lätt så när Johan är hemma, då vill ju jag inte sitta med datorn hela tiden...han är hemma nu med, men just nu ligger han å sover, jag kunde inte sov mer, så himla varmt, så gick bara inte...
Blev ganska tidigt igår oxå, så det gör ju inget att det blir tidig morron då. Eller tidig å tidig, för vissa ganska sen å för vissa väldigt tidig...så olika när alla går upp på morronen ju.
Idag blir det byte till sommardäck...skulle inte tro att det blir nån mer snö nu...kallt å ev lite halt kan det säkert bli om man ska ut tidigt på morronen, men då får man väl ta det extra försikigt helt enkelt...för det känns inte helt bra att åka på dubbdäck nu när våren är här...
Kram kram

1 timme

Somnade till i soffan, skönt=) Sen ringde pappa, så då var det bara att vakna...fast det var bra det, för Johan hade väl låte mig sova för natten...haha...vore det typiska...
Träningen var skön iaf, dock när jag stod på crosstrainern så hade jag solen i bakhuvet, så när jag gick ifrån den sen mådde jag rikigt illa...trodde verkligen jag skulle bli sjuk, typ kallsvettades...men det gick över, så det lär bara ha varit solen.
Sen hadla lite smått, sen åkte vi hem å skulle kolla på film, det var då jag somnade....=) men nu orkar jag förhoppningsvis hålla mig uppe lite längre ikväll istället.
Kram

Strålande morgon

Det skulle ju regna idag...men dte kom i natt istället, så nu är det strålande sol, kan det bli bättre=)
Nu på morronen blir det gymmet, sen måste vi handla lite till maten ikväll, sen lär det ju bli promenad i solen, myspys=) Bäst att njuta av solen lixom, nästa vecka ska det bli lite kallare igen, inte jätte kallt, men ändå, regn oxå, uscha..
Min natt blev lite som den blev då...somnade runt kvart i 9, så ne, såg inte klart så ska det låta..typiskt...men men, johan hade visst oxå somnat, jag vakna vid 2 på natta, väckte även johan då så vi gjorde oss i årdning å la oss, men då var jag jätte pigg...låg å vände å vred på mig, fick låtar på huvet, så låg å smånynnade på typ varenda låt jag nånsin hört, halv 4 tänkte jag, nu brukar Johans klocka ringa när han ska jobba...halv 5 somnade jag äntligen...Nåja, samanligt blir det ju ändå ganska många timmar jag sovit, men det blev ju väldigt avbruten sömn, så dte är väl därför jag ändå är trött...jaja..träningen kommer nog att göra susen=)
Nu måste jag ta mig ngt att äta.
Kram

mm...det va gott

Då har vi ätit maten, mumma vad det var gott=)
Det superfina vädret har övergott till regn, kommer bara lite duggregn..men ändå...mamma å pappa har en av sina termometrar på södersidan när solen låg på...35,8 grader...sjkut vad solen värmen egentligen...Nu ska det tydligen tyvärr bli lite sämre väder i helgen..molningt å lite regn å så där...trist, men så är det..
Jag är jätte trött nu...hur ska jag ens orka hålla mig vaken till 21 ikväll?vill ju se så ska dte låta, skulle även vilja se berg flyttar in, eller vad dte nu heter...men är jag inte vaken till dess får vi väl spela in...inte mer med det...
Kram

hemma igen

Då var man hemma nu...blev borta hela dan typ..men det gör ju inget, hade inte vare nå kul att sitta här hemma ensam ändå...Så först var vi en kortis på stan, pappa skulle ha nya skor å så, sen åkte vi hem te mamma å pappa, gick på promenad i solen, skönt=) åt lite, kolla lite på tv, sen skulle dom å träna å jag åkte hem, ska snart börja fixa lite mat, idag blir det kyckling å grönsaker å vitlökssås i pitabröd..mums vad det ska bli gott=)
Johan slutar typ nu, så ska han bara ta första bästa buss hem sen oxå=)
Fick idag reda på nu när jag kom hem att jag inte fick det där städjobbet...de hade pratat in på telefonsvararn, men att de behöll uppgifterna på mig om det kanske skulle bli sommarjobb...bry mig typ å...sommarn är ju redan räddad ändå... Hade fått brev från arbetsförmedlingen oxå...anvisat jobb jag måste söka...rädd för att jag skulle behöva söka till happaranda eller nått, men det var bara till motala, till nått boende för utvecklingsstörda, 100% så helt klart ska jag söka det, måste missat det när jag kollat jobb...men skit samma...så länge de inte tvingar mig söka jobb som ligger 50 mil härifrån så..eller ännu mer... Tyvärr ökar det ju inte chansen att få jobb bara för att de anvisar till ett jobb, å tyvärr är man ju aldrig ensam om att söka dom heller...men med detta skulle man vara barnskötare eller undersköterska...så äntligen rätt utbildning och erfarenhet från båda...så man kan ju alltid hoppas...bara problem med bil blir det då...men det får lösa sig på nått sätt...Ska ju till å börja med söka jobbet...Tänkte jag skulle sätta mig med det imorrn, idag har jag för mkt annat i huvet...å spelar roll om jag fixar det idag eller imorrn lixom...det är ju ändå helg....
Kram

ne, vad ska man ha på sig

Så svårt...vad 17 ska man ta på sig...ca 6 grader ute nu...är ju inte så varmt, men det ska bli ca 12 grader idag, å i solen blir det ju ännu varmare...men just nu på morronen...frågan är ju då, ska man frysa nu när man gå ut eller ska man svettas sen...hum..att man fryser nu på morronen har man ju i å för sig glömt bort sen när det är varmt, att man svettas sen, det kommer man ju ihåg då, eftersom man går i det...jobbig årstid på det sättet...alltid problem med kläder... Stod ju idag sol å moln oxå...ååå...skulle man åka med bilen skulle man ju kunna ha olika kläder med sig som bara skulle kunna ligga där å man kunde byta om det behövdes, men när man ska åka buss är det ju mindre roligt, vill ju inte gå å bära runt på allt.
Kram

Redan fredag

Som vanligt har veckan bara bestått av måndag å fredag...
Kallt inatt igen, å ganska kallt nu me...bara sådär 2-3 grader, men det lär bli bra mkt varmare...=) Igår var dte hur varmt som helst, så himla skönt att våren är här nu=)
Johan är glad att det är fredag idag, nu ska han jobba idag, sen är han ledig hela helgen, va länge sen han va ledig en hel helg, inget som gör ngt precis...man kan ju inte jobba jämt..men det gör nästan Johan.
Ska möta upp mamma å pappa på stan idag, bara för att ha ngt att göra en stund, sen blir det väl hem å städa då...som jag nu sagt ett par dagar...Idag har jag inte ont i lungorna alls heller, jätte skönt, då kan jag iaf åka å träna imorrn utan problem=)
Frågan är nu...vad ska man ta på sig när man åker, tar jag på vinterjackan kommer jag att dö av värmeslag, den saken är säker...tar jag på mig nån annan jacka får jag mamma över mig som kommer tjata om att man faktiskt ska svettas in våren, å ja, det ligger ngt i det, så man slipper förkylning, men samtidgt så blir det ju så varmt så man mår illa av värmeslag.
Jag får helt enkelt se...
Kram

du är vad du äter

Det ska vi se på nu snart...ska man få lite mer skuldkänslor...haha..jaja..man brukar bli ganska motiverad en dag eller två...sen faller man tillbaka, dock inte så långt längre, ganska skönt att inte äta godis å snabbmat å skit, lite godis på helgen, det räcker. Snabbmat, ne, det klarar vi oss utan, helt klart kan jag bli sugen, men då brukar Johan vara stark å låter mig tjura en stund, sen går det över å jag är jätte tacksam för att han inte gav med sig.
Kilona går ju saaaaakta med säkert neråt oxå, dock tror jag man bygger lite muskler oxå när man träna på gymmet, å de väger ju mer än fett, för tycker ibland det är lustigt att jag inte gå ner mer, kanske det tar lång tid för kroppen att komma in i detta för min del, eller oxå bygger jag muskler så det dånar om det...haha..fast då borde de ju synas oxå...=)
Kram

45 min

Blev en 45 minuters promenad...va jätte skönt ute, men huvet gjorde sig hört när jag gick...så nu bankar det på igen...bara att stå ut..det kommer inte att släppa idag, den saken är då säker...Provat allt nu, dricka mkt vatten, tage tablett, ätit, vilat, får huvudmassage, inget som hjälp...så ger upp...får hoppas det är bättre tills imorrn helt enkelt.
Lungorna känns så himla mkt bättre nu, gör inte alls mkt ont längre, bara vid rikigt djupa andetag...Skönt att det blir bättre=)
Nu står balkongdörr å fönstern öppna här...så skönt att få in frisk luft, utan att det blir kallt...är ju så att vår lägenhet är fruktansvärt varm, så nu när det börjar bli varmt ute så blir det bastu här...som i kök å sovrum har vi 26 grader...gissa då hur varmt det blir på sommarn när det är 25 grader ute å inte ynka 15...svar nej, det går inte att sova om nätterna då...svar ja, fönstern å balkongdörr står öppen hela kvällarna och nätterna...
Tror allt att sovrumsfönstret kommer få stå öppet i natt...så man kan sova...
Kram på er.

promenad dax

Nu ska vi ta å ge oss ut på en promenad, fick bli mat, men huvevärken släpte inte ändå, då fick jag lite huvudmassage av Johan å sen ligga en kvart, å nu känns det mkt bättre=) Skönt.
Solen är ju framme å allt, å varmt är det 15 grader...så det kommer att få bli fleecen, skönt att slippa tjocka vinterjackan...egentligen ska man inte klä av sig för fort, men en fleece är ju ändå ganska varm, så tror inte det ska vara nån fara...
Kram

luktar gott

Kycklingen står i ugnen, å det luktar så himla gott, vitlöksmarinerad var den, så luktar destomer...å så hungrig jag är...Vill äta NU...jaja...
Johan dyker väl upp snart oxå, så då passar det bra med mat=) Nu ringde klockan på kycklingen, så är väl dax att ta ut den, men den kan gott stå ute ett tag, för det blir ju så varmt å rensa...Fast en liiiiten bit kyckling finns det nog risk att det slinker ner nu när jag tar ut den...mums så gott=)
Kram

jäkla grannar

Jäkla spring på grannarna idag igen...å hög volym spelas det nån stans, kan dock inte säga varifrån..men jobbigt när det alltis måste vara liv..klart jag vill höra grannarna ibland, är ju en trygghet lixom, men nån måtta får det vara lixom...dom behöver ju inte göra allt de kan för att störa...men de över oss lever väl för det.
Nu slutar Johan om ca ½ timme...så ska börja med mat snart...blir nått med kyckling, ska köra in en sån där form med kyckling i ugnen, så får vi se om det blir potatis eller ris eller vad det nu kan tänkas bli till...ska bli gott med mat sen iaf...är hungrig som jag vet inte vad...
Kram

tårta inom 3 veckor

Jaha..har man inget bättre för sig än att kolla in i skafferiet å hitta en påse med marsmallows som går ut snart, så får man väl ställa sig å göra en sats med mmf då... mm:en går ut typ imorrn...ja det är ju inte så att sånt godis blir dåligt egentligen, men det blir ju lite hårt om det får ligga för länge...å jag som då haft tårta i huvet hela dan typ fick för mig att jag gör mmf då...då håller den dig i 3 veckor ca, något längre ev...smart, då förlängde jag hållbarheten lite...men..nu är det ju bara så att jag ju måste göra en tårta innan dess...oj så synd om mig..haha...=)Kan jag gå å planera=) kul kul=)
Frågan är ju bara när det kan passa sig med tårta...hum... jaja, det löser sig...=)
Lite småfunderingar om jag skulle komma med tårta till jobbet nån dag, blir ju sista tiden jag är där nu troligtvis..men dock är det lite jobbig, ska jag göra för att ställa i personalrummet, jobbiga då är ju att det går åt 2-3 st, blir ganska dyrt, så nje, har ju dessutom typ bara vare på en å samma avdelning hela tiden, så det räcker ju där...men då är det ju de gamla oxå...ska man bjuda dom är man ju där igen, då räcker knappt en tårta, då det alltid kommer anhöriga oxå...å bara ta med för att bjuda personalen på ingången så ser ju de gamla när man äter, å då blir det garanterat avundsjuka...svårt det där...Å så fick jag en liten idé om jag skulle bjuda hit dom, men då är det ju synd för att det finns dom som inte kan komma då...är ju alltid några som måste jobba...ååå...jobbigt ju...Annars får det väl helt enkelt vara så att jag gör en till oss själva å bjuder nån annan.. Sen har vi ju dock en som fyller 50 på jobbet...hum..beroende på vad som ska hittas på med henne oxå då..pratas lite om picnick...då kan man ju öta tårta...men så är det ju inte säkert jag kan vara med å fira henne heller...ajaj...de löser sig...kul å fundera lite iaf=)
Kram

huvudvärk

Har fått en himla huvevärk...myspys lixom...
Borde väl inte sitta vid datorn då...å det ska jag inte heller göra...bara det att dte är ju såå lätt att fastna här...
Sitter å kollar lite på mitt hår...ja jag är lite knäpp...men har så slitet hår...har inte rikigt haft råd att gå till frissan, nästa månad sen, då ska jag gå å klippa av mig hälften eller nått sånt...få det lite frächt igen...men så blir det så lätt att jag struntar i det, eftersom jag ändå alltid sätter upp det, men trist när det är så här, för då kan jag verkligen inte ha det nersläppt...jaja...nu ska jag lägga ifrån mig datorn.
Kram

1 macka=7 kilo?

Tog min nu efter disken en macka...slarv med frukost får man väl kalla det...men va rikigt hungrig nu, så var bara att ta sig en macka...dock får jag alltid lite smått ångest när jag ätet vitt mukt bröd...det är ju inte bra, det blir man tjock av, det innehåller en massa socker allt som man får höra alltid, i tv, i tidningar osv...Å ne, klart det inte är så bra..men nån skiva om dan kan fasen inte vara så farligt..hellre det än choklad eller nått som är lätt att ta när hunger och småsug sätter in...Tänkte på det förra torsdagen när vi såg "du är vad du äter" ojoj, de hade räknat ihop vad de hade ätit tillsammans på en vecka, 15 skivor vitt bröd...jaja...det är ju ca 1 skiva var om dagen, det vill inte jag kalla mkt...ne, man ska ju äta detta torra svarta bröd med så mkt fibrer i att det knappt går att tugga...sånt gillar inte jag...usch...knäcke går bra för mig, ska väl vara nyttigt det me, men är det inte gott att ibland få äta mjukt vitt bröd, har en tid nu hållt mig helt borta från det, blive knäcke eller yoghurt till frukost, men idag tog jag mig en, å vips med alla dessa ord som rullar i huvet "socker, fettma osv" så känns det som om jag ökade vikten med 7 kilo...klart man inte har, en macka gör ju ingen skillnad...men att behöva känna ångest över att äta en, då är det inte bra.
Kram

solen då?

Trodde verkligen att solen skulle titta fram idag ju...men dte gör den inte...grått grått...fast ljusgrått om man nu kan säga så...hum...jaja...inte så där soligt å härligt iaf...Skulle tydligen bli jättebra väder imorrn iaf, det får man hoppas på=) 12 grade å sol å sådär...klagas det inte på om det bli, jag lovar...=)
Sommarljud hörs det utanför iaf...de håller på å klipper gräs, eller inte rikigt, men de klipper kantar lixom med sån där lång stång med nån klippgrejsamojs nertill, vet inte vad det heter...men iaf, låter som det är sommar=) mysigt med såna ljud nu=)
Ne, om man kanske skulle ta den där disken som står i köket, vi som lovat varann att ta disken direkt efter maten...men orkade inte igår...så är väl bäst att ta den nu å inte dra på det, för börjar man göra ngt så dte blir ännu mer disk, då har man ju värsta högen sen, det vill jag inte...
Kram

göra ngt

Vill göra ngt...är så sugen på att göra en tårta..haha...det ska jag dock inte göra...men är bra sugen på att göra en ändå...finns ju dock inget tillfälle till att göra nån nu...trist...En vit tårta med chokladkristyr...ser framför mig hur den skulle se ut...några små blommor på oxå, rosa så klart=) Inte särskillt sugen på att äta, men att göra....ååå...
Får väl komma på ngt annat att göra...men vad??
Ja, städning skulle ju behövas, men inte just nu...vill ha lite mindre ont först, annars blir det inte mkt gjort ändå, så ingen idé att ens påbörja ngt.
Rastlös man blir av att gå hemma...å framför allt när det finns saker som begränsar en...Titta på film...ne, vill inte känna mig lat å ligga i soffan hela dan..måste komma på ngt som jag kan göra utan att det känns för mkt...
Kram

kallt idag

God morgon.
Torsdag redan...snart helg..=)  Idag är det kallt ute...bara så där 2-3 grader...men det ser nästan ut som om solen ska titta fram, så det blir ju kanske varmare framåt dagen..hoppas kan man ju.=)
Lungorna...mjo...lite lite liiiiiiite bättre kankse, men det gör fortfarande svinont när jag tar djupa andetag å så...hade tänkt att vi kanske kunde åka å träna idag när johan kommer hem..men det är ju kanske dumt, tror inte att jag klarar det...så kanske att man åker ut i skogen å tar en promenad istället...vi får se helt enkelt. beror ju på om det vill bli sol idag eller inte.
Idag då...ja, får väl se om jag kan ta tag i städningen idag istället, blev inte så mkt mer än lite plock igår, det värsta är ju att det gör ont...jag får se...får kanske vänta tills imorrn...
Kram


natti

Ska bara se färdigt på rent hus nu, sen blir det kudden, Johan är trött, förstår honom, han ska ju upp tidigt imorrn igen, så jag passar väl på att lägga mig då med...om jag kan...se hur det går med värke i lungorna när jag lägger mig...jaja...det löser sig på nått sätt..
God natt på er iaf.
Kram


så jäkla ont

Har verkligen jätte ont i lungorna...undrar verkligen vad det är för ngt...om jag kan ha sträckt mig, eller vad det nu kan vara...får se hur det är imorrn, annars får jag nog ta mig iväg till läkarn...
Nu är det rikigt grått ute, tror säkert det kommer ett rikigt regnoväder snart...usch usch...johan hoppas på åska oxå...det gör INTE jag, gillar inte det...hu...läskigt ju.
Såg nu att unga mödrar börjar..undrar om det är nya ansnitt eller om det är repris...det visar sig.
Kram

arbetsförmedlingen

Ja vad säger man om dom..fick ett brev från dom idag...en kallelse...ska dit på måndag, ja de är verkligen ute i god tid... nått gruppmöte som jag måste gå på mellan 15-16. För nått med jobbgaranti för ungdomar. Tog å skickade ett mail om det är ngt för mig eftersom jag nu får nytt timvik och troligtvis kmmer ha mkt mer jobb. Jo då, jag har ju a-kassa, då måste jag gå...ok då...läste lite på deras hemsida...jaha...jag kan alltså tvingas gå praktik 3 månader på nått företag för 125 kr om dan...är de sjuka eller? Är det inte bättre att jag jobbar? Ger fasen inget jobb de där jäkla praktikerna som arbetsförmedlingen ska köra ut folk på, arbetsgivarna som tar in praktikanter ser det ju bara som gratis arbetskraft ju. Å vad fasen ska jag gå å jobba för 125 kr om dan för när jag har högre a-kassa än så, dessutom så behöver jag bara jobba ca 5 dar så har jag ju de där pengarna ändå...eller rättaresagt, mer där till. Jag får väl gå till det där jäkla mötet, annars blir jag ju avstängd från a-kassan, deras jäkla hot jämt, man ska medela i god tid om man inte kan komma osv, men de ska inte behöva medela i god tid om att man ska på möte. Nej då..betalar de busspengar då...kostar ju att åka på ett helt meningslöst möte, ne det det gör de ju inte. Bara hoppas på att få prata med nån bra handledare som fattar att det är mkt bättre för mig att jobba än att gå praktik, å att jag kan få jobba nu å sen till hösten förhoppningsvis plugga, det ger mig bra mkt större möjligheter till jobb än att gå praktik, den saken är iaf säker. Arbetsförmedlingen får jätte gärna hjälpa til att skaffa jobb, säger inget om det, men detta de gör är bara för att det ska se ut som att det är färre arbetslösa ungdomar, i sig blir det ingen skillnad, men att hjälpa till å ge praktik, det ger inte jobb...å det vet så väl. Å dessutom få så lite pengar att det inte finns en chans att klara sig på heller...Blir så arg på detta. Kan de inte hjälpa till på ett vettigt sätt istället. Det här är ju bara ren jäkla galenskap.
Ska dock försöka att inte skälla ut dom på måndag. Å som sagt, får väl hoppas att människan jag får prata med har lite innanför pannbenet och fattar att det är bättre att jobba än att gå praktik.
Svar ja, jag blir arg på sånt här.
Kram

trött

Har en sån där dag igen då jag är så himla trött...nästan alltid att jag är trött när jag vare på intervju iå för sig...är väl spänningen i kroppen som släpper å jag blir trött...sen helt klart blir man ju trött när man är hemma...så är det ju.
Tar det lite lugnt ett tag, sen ska jag väl sätta igång å göra ngt. Känner lite för att träna ikväll men väldigt tveksamt om Johan orkar ge sig iväg ikväll, han som vare uppe tidigt å allt..fullt förståligt om han inte orkar då ju.Skulle ju egentligen kunna åka själv, men tycker att det är lite trist.
Vet inte om jag egentligen borde söka upp läkare oxå...ont i lungorna, gör ont när jag andas, känns inte så mkt nör man andas "vanligt" men man tar ju ett x antal gånger även djupa andetag, å de går knappt, då gör det redigt ont i lungorna å upp mot halsen på nått lustigt sätt...I natt kändes det värst, när jag låg ner, men tycker nästan det blir värre å värre...jaja...avvaktar...blir väl kanske bättre.
Lite hungrig börjar jag bli oxå...blir ju inte mat förrän Johan kommer hem..om kanske 2½ timme...hu...får ta mig ett äpple eller så tror jag, lite för lång tid att vänta..annars lär det blir huvudvärk..de saken är då säker.
Kram

Glad

Intervjun...eller ska man istället säga samtalet gick såååå bra, kan inte direkt kalla det för intervju, inte om man ska jämföra med den som jag var på förra veckan iaf, här satt vi bara å pratade på..så himla skönt. Dessutom fick jag beskedet på en gång, jag börjar gå brevid på tisdag nästa vecka, har jag 3 dagar där å gå brevid, å sen sätter det ju igång, har vecka 16 inplanerad på andra jobbet, å det sa jag till dom, inget med det lixom. På nya kommer jag dock ha bra mkt mer jobb än jag haft nu, de var i stort behöv av vikarier, så sommarn är oxå räddad nu. Känns så himla skönt. Lönehöjning oxå, 6 kr mer i timmen, det gör ju lite, å som hon sa, jag slipper ju buss och bensinpengar oxå...så det kan bli en hel del mer pengar, om jag dessutom får mer jobb oxå...Så där ska intervjuer vara, då får de ju reda på mkt mer om vad jag är för person oxå, än att de bara ska sitta å ställa en massa jobbiga frågor som man sitter å försöker svara "rätt" på...Den här hon hade inte ens nått underlag, hon hade min ansökan framför sig och ett block där hon skrev lite information om mig. å så var det en med som jobbar ute i vården oxå, rätt bra, får man ju reda på saker från 2 synvinklar lixom. Verkar faktiskt lika roligt att jobba inom hemtjänsten som på boende, egentligen ganska lika jobb, fast man ju här jobbar mkt mer ensam. Men då träffar man ju istället många fler lite piggare gamla som man kan prata med. Längtar till nästa vecka nu=)
Kram


då ska man iväg då

Då är det starx dax att ge sig iväg...å jag hoppas verkligen att det inte blir regn nu när jag ska gå ner, vill ju inte komma som en dränkt katt...
Börjar väl bli lite smått nervös nu...fast inte alls som jag brukar...intervjun förra veckan var ju den västa jag nånsin varit på, mkt värre lär det ju inte kunna bli...skulle tro på bra mkt bättre...hon lät trevlig på telefon iaf, dock väldigt stressad..men dte är de ju alltid nästan, en massa att göra...så hör så illa...jag uppfatta inte ens hennes namn...men det ska nog lösa sig ändå...får väl gå in å säga typ, skulle på en intervju här...det löser sig...numret fick jag, så gjorde migg försök att söka på det...men kom bara fram till att det var företaget som hade det..jaja...så kan det vara...
Är iaf iårdninggjord nu, klädd å sminkad å allt sånt där...
Måste ha en ny mascara aså...syrran å jag kollade på det igår...i en butik...hoppades på att de skulle sälja ut den, för 160 spänn, det ger jag inte...snål som jag är...tyvärr glömde vi bort att fortsätta kolla...jaja, så kan det vara...än så länge går det att få ut lite, men det blir ju så mkt klumpar i slutet.

Vad roligt det är nu igen när bloggen är igång, inte bara för att jag själv kan skriva utan oxå för att jag äntligen kan läsa mina favvobloggar, de flesta av dom är ju vi blogg.se, så har vare så trist att inte kunna läsa dom...hoppas bara att de inte stänger ner så där länge nån mer gång...de kommer säkert stänga ner igen för att göra det där plattformsbytet, eller vad det nu var, men det behöver ju kanske inte ta så lång tid då...hoppas inte det iaf...för 2 dygn eller vad det nu tog var allt för lång tid.
Nu ska jag göra mig iårdning det sista, sen är det dax att gå.
Kram på er.

god morgon

Onsdag morron...redan..vad tiden går fort.
Idag är det dax för den där intervjun då..fast det gäller ju främst sommarjobb där. klockan 10 ska jag vara där, så har lite tid kvar här hemma än så länge.
Grått är det ute idag, såååå trist, risk för regn idag me, jaja, va ju ganska fint igår ett tag på eftermiddan iaf, å varmt...å fast det är grått nu så är det ju iaf ganska varmt, tror det var 7 grader eller nått sånt. Det svåra nu när vårem börjar närma sig är ju att man inte vet vad man ska ha på sig, morronen är kall å mitt på dan är det ganska varmt. Igår var det hemskt att gå emd tjocka vinterjackan på stan när solen stekte, men på morronen så hade jag inte klarat mig utan den.
Efter intervjun sen ska jag iaf hem, måste väl ta å städa igen..allt detta städande, hur noga man än är så måste man ju snart göra om det...sånt är jobbigt..men men. Ska väl planera nån mat oxå, så kommer johan hem sen nån gång vid halv 4 eller så...känner lite för att åka å träna, får väl se om johan känner sig pigg på det...
kram

god kväll

Blev så sur imorse, hade sutte å skrive ett jätte långt inlägg å skulle publicera..å vad händer...det blir ngt fel så klart...å så irreterad man blir...Så orka inte hålla på mer sen.
Idag har det iaf vare jobbet först mellan 7:30-13, sen raka vägen å möta upp syrran å gå på stan med henne, kolla kläder å så, blev lite nytt iaf, alltid roligt=) Sen fick Johan hämta upp mig efter jobbet, åkte förbi å köpte lite mjölk å sen hem, har vare hemma ett tag nu, men inte orkat sätta mig här förrän nu.
Är sååå trött ikväll, kommer nog somna tidigt, men det gör inget, Johan kommee ändå lägga sig tidigt då han börjar redan 10 i 5 i morrn bitti. Imorrn är det ju dax för arbetsintervju igen för mig oxå, ska vara där klockan 10, men det ligger bara ca 10 min härifrån när man går, så går kanske 20 min innan eller så, vill ju vara i tid.
Ska sätta oss å kolla rena rama rolf nu, å skratta lite=)
Ha det gott.
Kram

äntligen

Äntligen går det att blogga igen...men fattar inte detta...man skulle ju få godkänna flytt av sin blogg...allt ser ju helt vanligt ut, helt vanligt att logga in å allt...ska väl kanske ta å läsa informationen...men först detta inlägg...=) Saknat bloggandet, får ju abstinens av att inte blogga.
Idag är det tidig morgon som gäller, jag börjar 7:30, men upp vid 5 eftersom jag måste ta bussen idag, Johan börja tidigt så han va tvungen att ha den.
Idag blir det stan med syster min, ska se om jag kan hitta mig några snygga kläder.=) me först blir det jobb till 13.
De senaste dagarna då jag inte kunnat blogga har det inte hänt så mkt, får väl se de där dagarna som en kort bloggpaus...på ett sätt har det vare skönt, men som sagt, saknat det.
Ha en underbar dag alla.
Kram

RSS 2.0