GOTT NYTT ÅR!!

Sista dagen på detta året...
Hade tänkt att blogga imorse, men då gick det ej att komma in...så glad man blir...
Var iaf å tränade imorse..hade tänkt ta det ganska lugnt, men så  blev det inte...gick runt maskinerna med syster å det blev tufft...har aldrig vare så slut när jag gått därifrån...lite rädd för tränigsvärken som lär komma imorrn...men men, den får man ta, det var ändå jäkligt skönt att få köra slut på sig totalt=)
Nu ska här börja förberedas för mat, vi ska inte äta än på ett tag dock...
Ha en rikigt bra kväll kära ni.
Gott Nytt År

champagnemousse

Nu är då efterrätten tills imorrn klar..campagnemousse på en slags sockerkaksbotten...de ser inte ut som jag hade tänkt mig...smaken vet jag inte vad jag hade föreställt mig..ok smak men nåja...har bara smakat moussen, kanske godare när man äter den med den där sockerkaksbotten...De får iaf duga...Som sagt, smakade ok.
Systemet var verkligen urplockat...det fanns inte mkt alls...de stod å plockade upp massor, men de han knappt få upp ngt ändå, för folk rev i kartongerna...de kunde lika gärna bara ställa fram kartonger...=) Köerna inte jätte långa, fort gick det iaf...skönt det, inte kul att stå i evigheter i kö ju..
Inget på tv ikväll, så tror vi får dra igång nån film, så blir det säkert sängen ganska tidigt..Johan får börja tidigare än vad som var tänkt från början...får börja tidigare, sluta tidigare med 1 timmes mer betalt...så är ju helt ok.
Ha en bra kväll kära läsare.
Kram

lasagne

Nu står maten i ugnen...en väldoftande lasagne...hoppas att den smakar lika gott oxå=) men det gör den säkert...länge sne vi åt lasagne...det som är en av mina favoriter..
Så nu ska här iaf snart ätas å sen blir det en promenix till systemet. Sen ska jag göra champagnemousse och sen blir det kväller för oss...dvs tv tittande å så där...=)
Kram kram

studentrabatter

Härligt att vara student?
Har i över ett år sagt att vi ska framkalla kort från bröllopet...eller iaf skriva ut en del bilder hos mamma å pappa som har fotoskrivare...tror ni det blvot av? nej nej..knappast...men så fick jag mail från csn..framkalla upp till 100 bilder gratis hos fuji, betalar bara portot...blev 80 bilder jag klickade fram..=) orkade de sista 20...men vadå...80 bilder framkallade för 29 kr...det är rikigt billigt...hade vi skrivit ut kanske 10 bilder hos mamma å pappa så är man uppe i den kostnaden ju...Helt perfekt...så blev en del bröllopsbilder, de bästa så klart, å sen en massa andra bilder...
Kommer de nästa vecka skulle jag tro=) längtar=)
Ska ta å börja med maten snart nu...Ska fixa en lasagne tills Johan kommer hem, å han kommer tydligen hem vid halv 4=) Den här dagen har gått hur fort som helst...skönt=)
Kram

nästa sista dan

God morgon...eller..nåja..har vare uppe ett tag nu..
Näst sista dagen på detta året...å så ska man hoppas på ett bra år 2009...men dte komme rnog se ungefär lika dant ut...
Idag då...Johan jobbar, å jag sitter här..men ska snart sätta lite fart med städning och bakning. Så kommer nog att ha å göra idag iaf=)
När Johan kommer hem sen så blir det mat och sen en tripp till systemet, där alla andra oxå kommer att vara...nåja...så får det bli ändå...måste man så måste man...=)
Kram på er.

Lång dag

Jaha, då var man hemma igen...Nej, jag har inte tränat tills nu...=)
Men först va vi iaf å träna, å sen gick vi in till stan, hälsa på farfar en liten stund och gick sedan och åt mat. Mums, tack mamma å pappa som bjöd oss=)
Sen gick vi lite på stan, Johan å jag hitta en ny klocka..



Den hänger nu i vårt vardagsrum, fast det var i köket klockan hade gått sönder, men flyttade in vardagsrumsklockan till köket istället.
En billig klocka men tycker ändå att den var helt ok.

Hittade även 2 träningstoppar på rean, kosta 149:- st egentligen, jag gav 118:- för båda!=)



Har jag nått nytt att träna i 2009=) Alltid roligt när man hittar ngt på rean, det brukar inte jag göra.

Nu sitter jag å väntar på att Johan ska sluta om nästan 3 timmar..men eftersom jag har haft sällskap hela dagen så gör det inte så mkt med några timmar ensam...slösar säkert bort en timme här nu med alla bloggar å sånt där å läsa...=)

En sak är iaf säker, tidig kväll kommer det att bli, är så trött...

Kram kram

varmt

Det är jätte varmt i denna lägenhet...eller oxå är det jag som är varm...för kollar man termometrarna är det inte mer än ca 21 här inne...så ganska normalt...men jag svettas som en ko...å värre ska det ju då bli eftersom jag snart ska iväg å träna oxå...nåja...får komma ut i kylan en liten stund först..
Jag blev lite sur på dom här idag...de kom å tömde kontainrarna precis utanför vårt fönster halv 7 imorse...å det låter ju ganska bra...härligt att vakna till...skulle dock önska att de åtminståne kunde vänta till efter 7...för det kommer lappar om att vi hyresgäster ska tänka på att vara tysta mellan 22-07...men dom får väsnas hur mkt dom vill...nåja..
Förlåt för så dålig uppdatering..men har helt enkelt prioriterat att umgås istället. Det får väl vara så nu under jul och nyår så får jag bättra mig sen.
Kram

God morgon

Är det söndag? Jag tror det...usch vad tiden går...
Idag ska vi till svärföräldrarna på lite mat, ikväll har vi den UNDERBARA tvättstugan...frågar är bara vad vi ska göra tiden emellan...jag skulle nog vilja ut på rean lite..vet bara inte hur jag ska lyckas få med Johan på den...hum...får fundera lite...brukar lyckas få vad jag vill...kvinnlig list kallas det=)
Kallt ute idag...ca -6 grader...usch usch...gillas verkligen inte...värre kan det ju vara, men det blir det oftast inte här, det brukar blir max ett par minusar, så detta är inge skönt alls.
Nu när julen är över och snart oxå nyår så kan det ju få bli vår...eller hur...mååååånga månader kvar, mååååånga snöfall kvar, mååååånga tödagar kvar...usch...deprimerande...
Kram på er.

tråååååååååååkigt

Den här dagen har gått så långsamt så det går inte att beskriva...Tråkigaste dagen ever!
Minns inte riktigt när Johan slutar, men ca om 2 timmar...å sen tar det ju ett tag för honom att komma hem oxå...*suck*
Höll på at somna i soffan förrut, hade jag gjort det hade jag väl typ vaknat när Johan kom hem..dvs. ingen mat förberedd...Inge bra...nåja, ska försöka roa mig en stund på king.com där kan man alltid fördriva en stund iaf, bara det kommer igång...verkar sega...allt för att retas med mig..
Kram på er, hoppas ni har det roligare än jag har.

God morgon

Jag vet inte vad det är med mig...jag är så trött hela tiden, typ 11 timmars sömn, borde man inte vara pigg då?
Idag är jag som vanligt ensam...vet inte hur jag ska spendera dagen..nån som har ngt förslag?
Först nu ska jag iaf kolla igenom alla bloggar..fast det märks att inte så många är hemma, uppdateras inte så mkt, fast inte från min sida heller så..
Kram

min rygg

Jag har verkligen sååå ont i ryggen...fast det lär vara träningsvärk för det gör lika ont i armarna...

Nu är här städat...alla julklapparna inlagda på plats, de kan ju inte ligga framme hur länge som helst..även fast det brukar bli så hos oss...men det är så tråkigt, får det ju aldrig att se städat ut då.
Dammsugarn och jag har blive bästa kompisar...hittar en massa smulor och skit lite här och var...då är jag framme...det där fick man blunda lite för förrut, inte orka jag dra fram den stora jobbiga dammsugarn då...men med denna som står där så snällt, alltd laddad och beredd att göra vår lägenhet ren och fin.
Har även gjort iårdning så fina brödboxen fått en bra plats. Ändrade lite med micorn å så...vill helst ha brödboxen upphängd, men ingen större lust att göra fler hål i väggen...så den får stå som det är nu...nästa längehet ska det dock upp på väggen..=)
Johan kommer hem om nån timme nu...då ska vi slänga i oss lite mat, sen ska vi iväg och handla, få hem lite mat, som inte är julmat..

Kom på en HEMSK sak...om en vecka ska jag till tandläkaren...laga hål då...hur kul är det då...gör både ont, är obehagligt och svindyrt...usch...men men, det är lika bra att sköta tänderna och laga de hål som bli, det blir bara värre i slutändan annars...när tänderna är helt trasiga och man måste byta ut dom, dessutom ha en sån tandvärk att man kanske inte ens kan äta fast föda...nej, då tar jag hellre plågan.

Kram på er.



Vår jul

Jaha..redan annandagen..men jag har ju inte berättat om julafton än..så nu kommer lite och lite bilder, mest på det vi fick.

Julafton iaf började med att gå upp tidigt för att skjutsa Johan till jobbet, sen hem och fastnade framför datorn..ovanligt..=) Fick senare panik då jag suttit lite för länge eftersom jag skulle möta upp mamma och pappa hos syster och Anders för att vi skulle gå och hälsa på farfar...Kom iaf dit och vi gick in mot stan för att hälsa på honom..han var inte där...så typiskt..men men...vi gick tillbaka och kom då till S&A ganska tidigt..så blev lite tid där, pappa satt å läste lite ur nån rolig bok å lite...men sen började vi iaf att förbereda för maten, vi väntade inte Johan som skulle komma lite över 13.



Kort ska tas när man inte är berädd..fast kanske bra om jag får med hela personen...nåja...=)

Sen satte vi oss iaf och åt av all den goda maten, som vanligt var man totalt proppmätt och man tror man inte ska kunna äta på flera dagar...
Sen satte vi oss i soffan så var det snart dax gör kalle...trist säger jag...ett måste säger andra...Johan och jag somnade till en liten stund...=)
Sen då...julklapparna...
Syster fick största paketet..



Lita på att vi var nyfikna...



En gigantisk tvättkorg var det...

Nåja...sen fortsatte vi då öppna våra paket och åt en massa godis..=)
För att sen sätta oss och fika och prata och så lite gölgg för alla utom mig...det gillar jag inte...
Vi åkte iaf hem sen...vet inte vad klockan var..runt 7 kanske...hem å öppna mer julklappar då vi hade en del från Johans föräldrar oxå..=)
Vi somnade sen rikigt trötta...jag lovar..=)

Vi gav mina föräldrar ett wii spel, vi gick ihop alla 4 å köpte det till dom..hehe...har sån bra bild på mamma när hon öppna det, hon ser ut som ett barn...=) Men lägger ju inte upp bilder på andra än Johan och mig här, så den bilden får ni inte se...Hoppas inte att det gör ngt att du är med lite syster? Inget ansikte iaf...Säg till om jag ska ta bort det.

Lite vad vi fick:



Nu ska vi hålla rent omkring oss...=) Vi hade verkligen önskat oss den där och hoppades...å vi fick den=) både praktisk och rikigt snygg=)



En jätte snygg brödbox som vi oxå hade önskat oss...=) I framtiden sen så vill jag även ha de burkar med te och kaffe och allt vad det finns, jätte snygga ju=)



Påslakan, svarta..så snyggt=)



Lite handdukar...det får man typ jämt...det hör lite till, men alltid bra att ha.


Häftig snö som S&A köpt i London..det är bara typ ett pulver som man blandar med vatten och så sväller pulvret och blir till snö...kan användas om och om igen då snön blir pulver efter ett tag igen eftersom det torkar..häftigt=)



Löpare och tabletter...jätte snygga och så kul att byta med, det gör så mkt för ett rum bara med en ny duk.=)



Presentkort fick vi oxå, alltid bra, en hel del på hemtex så lär bli nya gardiner och kanske nya kuddar till soffan om pengarna räcker, det är ju rea nu..=)



Hygienartiklar, en del har jag ställt in som jag inte orkade gå och hämta, men en hel del sånt fick vi båda, går åt så mkt ju..



En ny ugnsfast form, vi har en hel del, men den bästa storleken gick av på mitten när jag skulle diska den en gång, så vi fick en ny..ännu bättre eftersom denna är mkt högre kant på...

Detta var en del av det vi fick...fick mkt mer, men orkar inte ta kort på allt.
Vi är supernöjda.
Tack alla snälla=)

Sen gick vi över på juldagen...igår då..Johan jobba som vanligt...min stakars lilla älskling...tur det ger lite extra pengar iaf=)
Jag åkte hem till mamma och pappa...spela wii...fasen så kul...=) har lite träningsvärk idag dock...både i rygg och i armar...
Syster och Anders kom till mamma och pappa igår oxå...så det spelade, det åts, det spelades och det fikades...typ...

Idag jobbar Johan oxå...men idag ska jag ingenstans, idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt...har så ont i min rygg...tror ju på träningsvärk..men jobbigt ändå att ha ont...hade tänkt att städa lite...plocka undan lite å så...julklapparna står lite överallt i vår lägenhet...men får se hur mkt jag orkar...lite grann kan jag ju iaf fixa med...diska oxå...alltid denna disk...=(

Kram


...

Jag orkar inte bloggen ikväll...vare borta hela dan å ska nu bara umgås med Johan och ta det lugnt.
Kommer en ordentlig uppdatering imorrn istället.
Kram

God morgon

God morgon och god fortsättning.
Juldagen, fast det känns som om julen är över...när julafton är gången så känns det bara som en väntan till nyår och sen är det slut typ...
Hoppas att ni hade en bra julafton, vi hade det hur bra som helst.
Var hos syster och anders, mamma å pappa va där oxå. Så vi firade en mysig jul med en massa mat, som det ju brukar, en massa julklappar å fika.
Har fått en massa fina grejer, tänkte jag skulle ta lite kort på sakerna, men som det är ju så måste kameran laddas, eller rättare sagt batterierna...vi har en ganska gammal kamera så vi får ha uppladdningsbara batterier i den, såna där vanliga batterier alltså...de håller inte så länge..inte nu längre iaf då kameran börjar sjunga på sista versen...får bli en ny, nån gång.
Nu ska jag göra mig lite iårdning.
Kram på er.



SNÖ=)

Trodde jag inte...men det kommer snö...hehe...så minimalt så det knappt får räknas som snö visserligen...men ändå...=) lite lite grann hade det lagt sig på gatorna...å tittar man mat lamporna ute så ser man att det kommer några enstaka mini snöflingor..Man får vara glad för det lilla ju=)

Frukost har jag fått i mig nu oxå, skinksmörgås och julmust..ett måste på julaftonsmorgonen..synd bara att jag fick sitta och äta ensam, tur att Johan slutar tidigt=)

Har lite disk att stå i..men tänkte vara snäll mot mina grannar och vänta lite innan jag drar igång vattnet...gaphalsen är inte hemma, så det är ju så tyst nu...å det har det vare de senaste dagarna...hoppas han är borta lääääääänge=)

Kram









GOD JUL


Ja då var julafton här..
Uppe tidigt, men det är för att jag ska skjutsa Johan till jobbet...är så trött, för tro inte att jag fick sova så mkt i natt heller..jobbigt att ha någon brevid sig som bara måste snarka...nästa lägenhet får vi ha skilda sovrum...fast det vore väl inte så kul, men såna här nätter känns det som om det behövs..Men nu ska här inte klagas, nu ska vi vara glada, det är ju trots allt jul=)
Ha en underbar dag kära läsare.



dessa rubriker...

Nu står jansonen i ugnen, toan är ren och fräsch...skönt...nu är det bara om jag skulle göra de där mintkyssarna eller inte...hum...avvaktar ett tag till så får vi se vad jag känner för om en liten stund.
Ont i ryggen har jag...så härligt så...Trött är jag oxå...fick ju inte så mkt sömn i natt då Johan aldrig ville sluta snarka...å blåste det gjorde det bra länge, men till slut så somnade jag iaf, så fick mig några timmar, man ska väl inte klaga...
Se när posten kommer idag...igår trodde jag inte det skulle komma nån, vi brukar få posten nån gång mellan 12-13, när klockan hade blive 15 igår tog jag förgivet av att vi ingen skulle få.. för visst att de är sena nu, men inte så sena tänkte jag, men runt 16 då damp posten ner...mkt övertid de måste få så här vid jul egentligen...
Förväntar mig ingen post än på länge...fast undrar om det kommer några mer julkort...ev ett till, annars tror jag inte det kommer fler...finns ju de som skickat med mail i år...dom som gjort det lär få tillbaka via mail nästa år...Så får det bli...
Tror jag ska lägga mig en liten stund på sängen och sträcka ut ryggen lite.
Kram kram



liten paus

Känner jag behöver en liten paus nu...Städat, dock toan kvar, men den tar ingen tid=) Slagit in Johans julklapp oxå...ska väl snart sätta fart med disken som står och sen göra jansonen, medans den står i ugnen är det ju perfekt att städa toan..

Jag har ju som ni säkert märkt en ganska knasig karl...men man slipper iaf ha roligt...=)
Han ringde förrut, fast jag hörde inte för jag dammsög, hörde sista tonen, men då hade han lagt på, så jag ringde upp, så frågar han: Var du ute?
Jag: Nej jag dammsuger.
Han: jaha, vad gör du då?
Jag: jag dammsuger sa jag ju.
Han: ja visst ja.
Så pratar vi lite å när vi ska lägga på så frågar han:
vad ska du göra nu då?
jag: jag ska dammsuga klart, vad tror du?
han: ja visst ja

Tror inte alltid att han lyssnar på vad jag säger... eller vad tror ni? Eller oxå är det så att han är så fruktansvärt glömsk...så kan det vara...



Det gör inget att du är lite knasig ibland älskling, jag älskar dig ändå=) ALLTID=)



Dan före dopparedan

Imorrn är det julafton=)
Idag ska här göras lite...ska städa, göra en janson, slå in Johans julklapp, åka å lämna och hämta julklappar hos Johans föräldrar...nåja, kommer inte på ner, igår dock när jag rabblade upp allt så var det mkt mer som skulle göras...jaja, kommer kanske på det, annars får det vara...Visst ja, en sats med mintkyssar ska jag slänga ihop oxå.
Julmusiken är så klart igång, den ska gå hela dan=) Lyssnar på julradio.se
Så nu är det väl bäst jag kollar alla bloggar å sen sätter fart så vi kan ta dte lite lugnt ikväll sen.



borde sova

Vi gick å la oss för typ en timme sedan...men det är helt omöjligt att somna...för det första så blåser det så jäkla mkt ute..å dessutom är det nått smartskaft som inte stängt luckorna på kontainern precis utanför..så de står och slår för fullt...Inte nog med detta, Johan ska tydligt försöka överrösta detta oljud, så han snarkar mer och högre än någonsin..å vill inte hålla på och puffa på honom för mkt, han ska ju ändp upp halv 4 imorrn bitti...Jobbigt är det dock för mig som är jätte trött men inte kan sova pga av allt oväsen...fattas bara att vår jubelidiot till granne börjar sjunga eller skrika nu oxå...
Nu har jag iaf fått klaga lite...
God natt ni som kan sova.
Kram

min julklapp

Ja, då var man hemma från lite julfika på jobbet.
Julklapp fick man oxå, å tro inte att jag kan hålla mig tills julafton med att öppna, nyfiken vad företaget köpt ju...
En Lasse Åbergs mugg med tomte. Helt ok julklapp tycker jag.=)



Å så är det ju vår kamera som tar såååå klara bilder...eller inte...

Får nästan börja samla på de där muggarna, de är rätt fina, så kan man ju ha ngt som är tomtemotiv på, för jag har för mig att de där finns i ganska många olika..

Blåser ute så det är inte klokt...åkte med Johan hem på bussen så åkte direktbussen men då får man oxå gå lite längre innan man är hemma, dessutom tog jag svängen förbi lidl..man b lir helt slut av att gå i denna blåst, även fast det egentligen inte är så värst långt att gå...Nåja...nu är jag iaf hemma...ska bara när Johan kommer hem sen dra med mig Johan till coldman så vi kan köpa lite dammsugarpåsar, den som sitter i är sprickfärdig å ingen annan har vi...å jag tänkte lixom städa imorrn...



Måndag

Dan före dan före doparedan..har jag rätt då? Jag tror det, blir så rörigt det där...
Ska om nån timme iväg till jobbet fast är ju hemma ganska snart sen igen..Ingen större lust att ge mig iväg dit egentligen, men samtidigt vill jag ju hämta ut min julklapp, så får helt enkelt bara ge mig dit.
Vid tanden är det ungefär som igår, det värker lite grann, kommer lite då och då.
Trött är jag, jätte trött...skulle gärna sovit bra mkt längre, men ska man upp så ska man...sova får jag göra nån annan gång, hinner det med=)
Nu blir det lite snabbt å läsa lite bloggar å sen göra mig iårdning.
Kram kram


tv

Sitter å kollar på mimmi och reine i fjällen...rätt bra film..

Spjällen blev bra..skönt det...blev dock inte så många, men det får räcka helt enkelt..

Reklamen är redan slut så nu ska jag fortsätta kolla på filmen.

Säger redan nu god natt.


revbensspjäl

Har lite revbensspjlä i ugnen nu..de har legat i marinad hela eftermiddan så nu ska de bara göras klara oxå..ha till jul, men skönt att ha det gjort innan.
Vare hos mamma å pappa idag, fikat, gått promenad och hämtat vår skinka..
Kom nu på att imorrn ska jag ju iväg till jobbet, ska å hämta min julklapp och så är det julfika. Se vad man får för julklapp...inte bortskämd med att få det vid jul...ett år har jag fått innan, då var det ett par biobiljetter..men aldrig ngt de andra åren, nu är det ny utförare så då får man...Så ska bli kul att se vad de hittat på=)

Är som vanligt rätt trött ikväll, fast egentligen är det väl knappt kväll än, mer eftermiddag...lite för tidigt att sova redan nu, även om det vore bra skönt.

Kram på er.

4:e advent



Idag får man redan tända 4:e ljuset, nu är det bara några dagar kvar till jul..bara snön som fattas..men vadå, lite regn skapar ju oxå julkänsla..eller inte..

Idag känns det lite bättre i tanden, peppar peppar... tror inte jag legat och tuggat på svullnaden, det känns inte så iaf...skönt om det börjar bli bättre.

Idag då, förmiddan nu ska vi inte göra mkt alls..få i oss lite frukost, jag ska lägga revben i marinad och sen blir det till å laga mat..sen på eftermiddan måste vi åka förbi mina föräldrar eftersom vi glömde skinkan där igår...sååå typiskt ju...nåja...kanske kan få oss en fika där=)

Kram



lite ändringar

Har ändrat lite, gjort så det snöar lite mindre efter önskemål..hoppas att det blir lättare att läsa nu=)

Jaha...bröllopet då...så fina...fick tyvärr inte så där jätte bra bilder...å de som blev någorlunda bra fick de väldans röda ögon..trist...en bättre kamera ska inhandlas..nån gång..

Nu ska kvällen bli lugn..Johan ville ta sig ett glas vin, så det gör nog jag med...med alla tabletter...hum..ett halvt glas får jag kanske nöja mig med..
För det värken ganska bra vid tanden fortfarande, även om det kanske gör lite mindre ont stundtals..jag vet inte, kanske är det för att man vänjer sig vid att ha ont oxå...svårt att veta vilket..

Nu ska vi iaf slänga oss i soffan..Härligt=)

Grattis än en gång Ida, ni var så vackra=)



så fint

Det var så fint på bröllopet, blev så rörd så tårarna var allt på väg...Men det är ju lite meningen med bröllop, att det ska vara fint=)
Är just nu hos mamma och pappa, träffar farmor och hennes man som är här. Väntar på att Johan ska komma hit oxå, han är väl här om en 45 min ca, så då ska vi äta lite här så blir det väl hemgång för oss sen. Ingen av oss som ska upp imorrn, så vi har inte så bråttom.
Blir bara en liten uppdatering nu, se om jag orkar mer ikväll, annars finns jag här imorrn igen.
Kram på er.

sabla tandvärk

Ont nu igen..men det är väl för att tabletterna slutar verka...jobbigt...önskar jag kunde fått lite starkare tabletter som kanske kunde hjälpa lite mer...
Ska nu ta å käka nått innan jag åker iväg till Maria, ska ju klara mig några timmar sen...fast äta är egentligen mest jobbigt...gör bara mer ont, eller det gör inte ont just när jag äter, då känns det istället bättre, men efter, då är det inge kul alls...nåja...
Ska bara få med mig allt som ska med oxå..kamera, en sak till farmor å hennes man som de ska få i julklapp, mig själv gärna..hum..tror inte det ska vara så mtk mer sen..
Men som sagt, äta ngt nu å sen iväg=)
Kram kram

God morgon!

Lördag...
Idag ska jag på bröllop, har jag tjatat om typ hela veckan..=) Fast först ska jag till Maria å träffa henne, evigheter sen...
Vaknade vid 7 imorse, ville somna om, men hade så rent ut sagt jävla ont vid tanden, så dte var bara att ge sig upp och ta lite tabletter..är väl rätt stor risk att jag under natten legat och tuggat på svullnaden i tandköttet och därför det kändes så mkt på morgonen...jaja, nu känns det inte så jätte mkt längre, lite grann, men värktabletterna gör ganska mkt.

Nu ska Johan snart iväg, blir jag lämnad ensam, som vanligt...nåja..han är ledig imorrn igen.

Kram kram

kväll

Jaha, fredagskväll...en lugn sådan..=)
Kommer nog att gå å lägga mig snart...är så trött...men kanske inte så lustigt med alla värktabletter...de hjälper lite sådär...men helt klart är det värre utan dom...så panodil är just nu mijn bästa vän, jag som alltid använder mig av naproxen annars, men de hjälpte inte så bra på tandvärk för min del...panodil tror jag dessutom är skonsammare, gör ju inget=)
Har nu sköljt med den där äckliga vätskan...som man ska ha i munnen i minst en minut...hemskt..men men...som tandläkarn sa till mig, jag får se det som medicin, å helt klart tar jag det mkt hellre än att ha ont.
Det har blir lite dåligt med inlägg idag, men inte riktigt haft ork eller tid...imorrn blir det nog tyvärr inte så mkt heller då jag ska på bröllop.=) Ska bara komma ihåg att ladda batterierna i kameran.
Kram och god natt på er.


alla tänder kvar

De stal inga tänder för mig...men har inflammation i tandköttet vid visdomstanden som då är ganska svullet så jag biter..men nu har de sköljt ur vid tandköttet och jag fick köpa mig nån vätska som jag ska sköjla morgon och kväll med i en vecka så ska det vara bra sen...bara hoppas på det bästa=)
Blev julite billigare så här oxå, 240 för det de gjorde och sen den där munsköljen för 59 tror jag den kosta...dra ut tanden kostar ju lite mer...

Är hungrig som ett as...får snart äta, 2 timmar utan mat va jag tvungen att vara, men det har snart gått de där 2 timmarna nu=)
Ska ställa mig och göra köttbullarna till jul, lär bli stående där ett bra tag...så kanske tar mig en köttbulle eller två=)

Kram kram

det blir tandläkaren

Har så fruktansvärt ont..så fick ta och ringa...å gissa vad hon säger, du har en tid den 2:a januari, klarar du dig til dess, när jag suttit och förklarat för henne att inte ens värktabletter hjälper över huvud taget...nej det gör jag inte sa jag, så de fick stoppa in mig på en akuttid idag...herre gu vad tror människan, att jag vill gå runt och lida hela jul och nyår...nåja, de har kanske många som vill komma och försöker...
Så, 10:50 ska jag vara där...så nu börjar den obligatoriska magvärken...usch, gillar ju inte att gå dit, men samtidigt så klarar jag inte denna smärtan.

Kram på er.

bedtime



Jag lär sova som ett barn i natt...om inte tand eller rättare sagt tandköttsvärken håller mig vaken...Annars lär jag sova gott, är så trött, har inte sovit ngt under dagen heller, så slocknar väl som en klubbad säl, är det så man säger?
Håll tummarna för mig att jag slipper tandläkarn imorrn, lova att ni gör det=)
Imorrn har jag en jäkla massa köttbullar som ska stekas, ska göra dom klara nu så slipper jag stå i nästa vecka...En tur in till stan ska hinnas med oxå, men det beror ju på om det blir tandläkarn eller ej.
Nu kom Johan hem oxå, så nu slipper jag lägga mig ensam, skönt, för det gillar jag inte.
God natt kära läsare.

Tandläkaren

Det lutar åt att jag kommer få ringa tandläkarn imorrn...hoppas på att få en tid oxå...Jag som verkligen inte vill dit, men det gör ju så ont...biter mig i tandköttet hela tiden, å blir ju bara mer och mer svullen ju mer jag biter och biter ju mer ju svulnare jag bli...så känns inte som det finns så många fler alternativ än att dra ut skiten...men får se imorrn, kan ju alltid hoppas att det är jätte bra imorrn när jag vaknar=)



Annars är dte bara hoppa upp och plågas ett tag...
Fast jag vet förra gången jag drog ut en visdomstand så gjorde det faktiskt inte ont alls...bedövningen funkade jätte bra och de tyo vibrerade ut tanden, var klart på kanske 10 min...det värsta sen var väl bara att det blödde ett par dagar...men istället för att gå med smärta så här så får man stå ut med det...bara summan som kunde få vara lite mer human...

Sitter å funderar på vad jag ska äta till kvällsmat..trist när man ska äta själv både på dan och på kvällen...hade iaf nån fläskfilé gryta i frysen som det blev till lunch...torr som attan, men det gick ner iaf...Nu vet jag inte...men men, får rota lite i skåp och kyl å frys så kommer jag nog på ngt=)

Kram kram



ny design

Roade mig med att göra om designen lite...så nu är den lite julinspirerad istället...rött med snö som faller kan väl alltid vara fint...kanske lite irreterande med snön när man ska läsa inläggen, men ni får stå ut nu under jul..=) Jag har iaf försökt få det så det ändå går att läsa, går att välja ganska mkt på hur man vill att flingorna ska falla och framför allt hur många som ska falla, men tog jag färre så ser det istället inte klokt ut...Så vad tycker ni? är det ok om jag har bloggen så här ett tag nu?


usch

Jag är verkligen såååå trött...lite ont i kroppen oxå...hum..bara jag inte blir sjuk..fast det tror jag inte...tanden gör inte så ont längre, mest bara lustig känsla vid tanden..
Jag måste bara få säga en gång till att jag hatar vår psykgranne som bara sjunger...hur håller han rösten? jag har ont i halsen sen igår, då var det at skråla på en kväll..han håller ju på var dag och de flesta kvällar, även en hel del nätter. Bara hoppas att han tappar rösten...elak jag är=)
Nu har jag fått klaga lite..=)
Kram

god morgon

Är så trött egentligen...men så rigde mamma strax innan 9, så då var det bara till att vakna...får se om jag somnar ngt i eftermiddag...stor risk för det.. Kommer vilket fall att bli en luuuuugn dag..=)
Har fått lite ont vid en visdomstand, eller snarare att ena visdomstanden biter i tandköttet hos den som är under, konstig förklaring, jag vet... Hoppas på att det bara är att jag är lite svullen i munnen efter igår som gör att jag biter, är det inte över tills imorrn får jag väl ringa tandläkarn så de får dra ut tanden. Fast en övre visdomstand är inte så farlig att dra ut som tur är...värre med de nertill ju som man måste operera ut...Men känns onödigt att lägga pengar på att dra ut den om det inte behövs, så väntar tills imorrn som sagt.
Kram

såå kul

Japp, jag är redan hemma...men fasen så kul vi haft...började lite små tråkigt, vi bara satt där å drack typ...men sen kom vi igång...=) dansade å hade kul=)
En jättelyckad kväll, fler klassfester lär det bli, den saken är så säker..=)
Får nog skriva mer imorr, känner att fingrarna inte riktigt5 vill vad jag vill...det har typ tage mig 10 min att skriva detta...
God natt, lär sova gott nu=)
Kram

off I go...

Då var det strax dax att ge sig iväg...kommer hem inatt, sängen direkt...
Bjuder på en jätte tjusig bild av mig själv...inte var dag..=)



Hehe...ja, jätte vacker..inte sant?=)

Ha en bra kväll.
Kram på er.

julklappen...

Ja, vi var då nere å hämtade julklappen..det kunde ha kvittat...det va nån jäkla väska som man inte har nån användning för...å dessutom står det ju så klart akelius på den...nåja...den får slängas helt enkelt.. Kunde de inte komma med ngt vettigt istället för bara skit, en skiva hade vare bättre än den där skiten..
Kram

Onsdag

God morgon!
Uppe tidigt trots ledigt...men har man tvättstugan så har man...bara masa sig ner...det bästa är ju att man får lite ren tvätt iaf=) Fast måste nog ta å lägga mig en stund mitt på dan idag, kommer aldrig orka med kvällen annars.
Diska är vi i stort behov av att göra oxå, ska bli så kul att se om Johan kan ta initiativet..det hör nämligen INTE till vanligheten, vilket kan göra mig rikigt sur ibland.
Vi ska iväg till vår bobutik om en stund oxå, hade fått en lapp i brevlådan igår när vi kom hem om att det finns en julklapp att hämta hos dom eftersom vi inte var hemma när de ringde på...undrar vad det kan vara, vi brukar få en skiva med nån klassisk musik, fin tanke men kanske inte så roligt att få...Men denna gången måste det ju vara ngt annat, som inte går i brevinkastet..spännande spännande=)



Det där är Johan just nu...han kan aldrig bestämma sig för vad han ska se...hehe..undrar om han skulle känna igen sig själv om han såg den här bilden eller om han inte märker själv att han byter kanal hela tiden..=)

Kram

kväller

Då var vi hemkomna efter mat och fika och sen en sväng förbi ikea för att köpa lite glasburkar...nu äntligen hemma igen...Känns som det varit en lååång dag...fast den har för det inte vare tråkig eller så...en bra dag, även om den vare lång.
Vi får försöka komma i säng skapligt ikväll, för klcoan 7 har vi tvätten..yippi...eller kanske inte...
Sitter och funderar på vad vi ska ha till kvällsmat..måste ju snart ta å äta det så det inte blir allt för sent.

Roligt att se att det är fler läsare som hittat hit, även fast ni inte gör er hörda..skulle dock vara roligt att veta vilka ni är så jag kan titta tillbaka..=)

Kram kram

hemma en stund

Det var en jätte fin avslutning, eller de första 2 timmarna var mest spex..alltid kul=) Få skratta lite...sen släpptes anhöriga in å de som tog examen fick komma fram...dom grät och en annan hade svårt att hålla tillbaka tårarna oxå...om ett år är det vi som står där..=)
Den varade ju iaf ett tag..längre än jag trodde, så har precis kommit hem..Johan dyker väl upp snart å sen är det bara iväg ett tag...få lite mat i sig..=) De bjöd på tårta på avslutningen, den såg sååå god ut, å jag som inte brukar gilla tårta ens..=) men jag våga inte ta..eftersom magen inte rikigt vill va med när jag äter mjöl...hade ingen lust att riskera att behöva rusa iväg på toa...Så va snällt utan, trots att den såg så god ut.
Kram

färgade linser helt gratis

 På: www.fargadelinser.com får man nu om man bloggar gratis färgade linser.



Varför inte passa på när det är gratis=)

Nått lustigt...det verkar som om länken inte vill fungera där upptill, men ni som vill in på sidan kan ju bara skriva den själva.

skolavslutning

Tisdag idag då...avslutning...lite sovmorgon då vi börjar först 9 och jag slipper åka så långt eftersom vi ska vara inne i stan och inte på skolan.
Sen blir det hem och vänta på Johan för att sen åka iväg å fira svärfar då.
Sen blir det bara hem å göra ingenting på kvällen=)
Kram

mitt huvud...

Jaha, då har denna dagen passerat...Efter skolan blev jag upphämtad av pappa, följde med hem till dom, syster va oxå med, umgås med dom istället för att sitta ensam hela dan. Vi åkte ut till cloetta oxå, köpa godis...som jag så väl behöver...eller inte...men gott är det ju...å till jul får man faktiskt äta lite=)
Annars har det väl inte hänt så mkt idag...
Bara haft sån huvudvärk hela dan...även fast jag tog en massa tabletter imorse...de ville inte hjälpa, får hoppas att jag sover bort värken inatt och vaknar pigg som en lärka imorrn=)
Nu blir det snart tv:n..men ska läsa lite bloggar först.
Kram

Måndag morgon

God morgon...
9 dagar kvar till jul...vad fort tiden går...
Ska snart bege mig iväg till skolan...men är så trött idag, så just nu känns det som om jag kommer att sova ett par timmar när jag kommer hem.
Karamellerna fick godkänt av Johan igår..även skorporna..Kanske är det bara jag som får för mig att karamellerna smaka lite bränt...får prova en till idag sen så får jag se vad jag tycker då...
Kram kram

dagens bakverk

Jaha...som alltid när jag är ensam hemma måste jag koka ihop ngt...saffransskorporna vet ni ju...de ser ju iaf ut som de ska, får bara se hur de smakar sen oxå..



Sen hittar jag ju så klart ett recept på gräddkarameller..häftigt att göra egna hårda karameller tänker jag... Fy f*n säger jag bara...de smakar halvbränt, jag har bränt fingertopparna och använt så mtk varmvatten att jag inte ens vågar tänka på vad dte skulle kostat om det vore så att vi fick betala för det...
Ska inte säga till Johan att jag tycker de smakar lite bränt, utan han får smaka dom å se vad han säger...



Svar nej, det är ingen choklad i dom, även fast det ser ut så...
socker, grädde, sirap och lite smör är vad som är i..tur såna där saker är relativt billiga..tråkigt att lägga ner en massa dyra ingredienser och det sen inte blir gott...
 
Nu ska jag snart se erik och mackan...å det som är skönt med att jag hållt på med allt detta jobb är ju att tiden har gått tokfort=)

Veckan som kommer känns som den kommer att bli så bra...avslutning på tisdag, eftermiddan kommer vi att befinna oss hos Johans förldrar, svärfar fyller år, slipper laga mat=)
Onsdag fest=)
Lördag träffa Maria, å sen till kyrkan för å kolla på Ida som gifter sig, sen hem till mamma å pappa där farmor och hennes man kommer att vara i helgen...nåja..
En rätt bra vecka att se fram emot...Å när veckan är över är det bara några dagar kvar till jul=)

Kram

saffransskorpor

Har en plåt med saffransskorpor i ugnen just nu...första gången jag gör dom så får väl se om de blir bra...får Johan avgöra ikväll sen...är ju en massa mandel i så jag ska inte äta...
Tänkte ha dom som lite julklappar om de blir bra...men fy säger jag bara..köpte saffran idag...18 spänn påsen, det är ju så dyrt...å så madel som heller inte är gratis precis..men men, får väl hoppas att de blir bra så jag inte behöver slänga dom sen...hemska tanke...
Johan är iväg iaf...för en timme sen typ...måste ju sysselsätta mig med ngt...
Kram

3:e advent

Glömde...det är ju 3:e advent idag ju...



Så nu har vi bränt det 3:e ljuset lite, mysigt...fast tänkte inte rikigt på det idag, är väl för att det var lucia igår och att vi hade en massa ljus tända då.

Kram

god morgon

Eller ja...hart visserligen vare uppe ett tag nu..men skit samma...
Vilken natt man haft...sovit å så har jag, men drömmarna har fart om vart annat...man vaknar upp så trött när man drömt hela natten...Kanske jag kommer i säng ikväll i någorlunda tid ju..=)
Veckan som kommer nu kommer bli rikigt lugn i skolan..imorrn har vi social dag, då klassen får göra ngt kul tillsammans, men vi kom inte på ngt typ, å eftersom vi ska ha klassfest på onsdag så känns det som om man inte behöver göra så mkt, så vi ska bara kolla på film imorrn. På tisdag sen har vi avslutning...lugnt å skönt det med...sen är det jullov...=)
Kram kram

lucia

Idag är det lucia. Gick upp å kollade på firande på tv:n imorse, sen åkte vi å tränade, sen köpte julklappar å nu äntligen hemma och har slagit in julklapparna oxå.



Nu blir det en varsin pirog, äter mat gör vi ikväll istället.

Kram


brända mandlar

Nu har jag gjort det värsta julgodiset av dom alla...
Brända mandlar.



Inte den bästa bilden egentligen..men men...
Anledningen till att de är jobbiga att göra är att de står på spisen i ca 20 min å hela tiden måste man röra...det blir jobbigt efter ett tag, å sen när man hällt upp dom på plåt för att säras på och svalna, det tar oxå en hel evighet att göra...men men, de ser så fina ut när de är färdiga så då är det värt det, även fast jag själv inte äter dom...Men man måste ju ibland göra saker för andra oxå, tycker iaf jag=)
Nu är det bara ca 3½ timme kvar tills Johan är hemma, mindre än 2 timmar tills idolfinalen är...så snart finns det annat att roa sig med=)
Kram

ZZZZZZzzzzzzzzzz

Fy, är så trött...
Johan har nu åkt iväg å ska jobba...så nu sitter man som vanligt här ensam igen...sååå kul...eller kanske inte...
Sån där härlig magvärk oxå, lätt att bara slänga sig i soffan å tycka synd om sig själv då..men känner att nått måste jag göra, så tror jag ska ställa mig å göra de där brända mandlarna, skönt att få såna där saker gjorda ju...Får jag nått annat att tänka på oxå...
Det har verkligen kommit en hel del snö idag, om det bara kunde ligga kvar nu oxå.
Kram

Snöar

God morgon.
Idag när man vakna hade det kommit en himla massa snö..så nu är det verkligen vinter..se hur lång tid det tar innan det smält bort.
Idag blir det lugnt...Vi tog oss sovmorgon å gick upp ganska nyligen, skönt=)
Ska iväg till systemet sen, pulsa oss fram i snön.
Sen ska Johan å jobba å jag ska vara hemma, ska se idolfinalen ikväll ju=)
Igår kväll slapp jag iaf sitta ensam, syster å jag var ut till ikano, kom hem till henne lagom tills Johan kom oxå för att hämta mig, skönt för en gångs skull att slippa sitta här hemma och bara glo.
Nu lite bloggläs som vanligt, sen blir det nog ut å pulsa i snön som sagt.
Kram

Betyg

Då var vi hemma igen. Betygssamtalet gick snabbt..men det är ju för att det inga problem med mig är...=) Iaf VG i social omsorg och etik, ev i psykologin oxå, men hon skulle prata med en annan lärare och läsa min praktikuppgift, sen var det bara männiksan socialt och kulturellt, där blev det iaf G, men den känns inte som en så viktig kurs ändå..Just socila omsorg är ju helt klart den som är bäst att ha lite högre betyg i, även fast det egetnligen inte gör ngt om det "bara" är G rakt igenom..men det är ju roligt med lite högre i några ämnen iaf=)
Nu ska jag bara ta beslut hur jag vill göra till våren, jag har nämligen möjlighet att validera praktiken då med...eftersom den är inom vård och omsorg..jag vet dock inte än...känns så dumt på nått sätt att inte göra den, samtidigt så är det ju skönt att slippa jobba 35 timmar i veckan gratis...det är ju det det blir eftersom jag inte behöver göra praktiken, för de som inte har erfarenheten är det ju en stor del av utbildningen, men för min del är det ju bara om jag typ tycker att det kan va roligt...I princip skulle jag kunna validera bort även praktiken på hösten, då jag ska göra den på demensboende, där jag ju redan har erfarenheten..men den ska jag iaf göra, den vill jag göra, bra att göra sista praktiken för sen är man ju i princip klar med utbildningen.=) Lite att fundera på dock då med praktiken nu till våren, har ca en månad att flundra på det.
Kram


God morgon

Jaha, då var det torsdag, sista dagen den här veckan..för mig iaf..=) 20 min i skolan..Johan följer med så åker vi te maxi sen när jag är klar...han kan ju sitta å dricka kaffe eller nått medans han väntar.
Nu bara väntas det på att dessa hantverkare ska komma...*suck* hata väntan när man inte har en aning om när de kommer.
Snart ska vi käka lite frukost, men först ska jag kolla lite bloggar så klart=)
Kram

snö



Det snöar ute..måste gjort det ett tag för det har lagt sig en del, men det skulle komma snö idag så.
Jobbigt med snö, fast egentligen är det inte själva snön som jag tycker är jobbig, det är ju vackert och så blir det så mycket ljusare ute, det jag inte gillar är att det aldrig ligger kvar, utan det kommer, skapar en massa halka, töar bort eller regnar bort efter ett par dagar, jätte skitigt blir det, sen kommer det igen, smälter bort, skitigt osv osv...så där håller det ju på hela vintern. Det kan få komma snö nån gång så här i mitten av december å så kan det ligga kvar över jul och nyår, sen kan det få smälta bort och inte komma något mer. Å så kan våren få börja så där nån gång i slutet av februari, vi har ju så lång mörk period här i Sverige, inte många som klarar allt detta mörker. Framför allt som det aldrigt blir nån direkt sommar heller, den regnar ju alltid bort. Man skulle behöva åka iväg på nån resa och få en massa sol på sig. Den som hade råd till det...sen är jag väl inte så där värst sugen på att flyga heller...men å andra sidan gjorde ju syster yster det för första gången när de åkte till London, och hon sa ju att det inte alls var otäckt...nåja...får se nån gång...pengar ska man ju till å börja ha..ngt som det inte är allt för fett med när en av oss jobbar och jag bara pluggar...Inte mkt pengar jag får ut...kunde få ut mer om jag tog lån, men känns bra om jag kan låta bli, blir så länge att betala tillbaka på det där sen ju...Nu kom jag in på annat än vädret...skit samma...brukar inte vara så noga...jag blandar innehåller hur som helst i inläggen ändå ju...Hoppas att ni står ut med det..=)

Nu slutar Johan om en halvtimme, men så ska han me nån buss hem oxå, vet inte alls när det går nån, skulle inte tro att han är hemma förrän om en timme iaf, i och med att det snöar och blir halt så brukar ju bussarna vara lite sena oxå..Frågan är om jag hålle rmig vaken tills han kommer hem, ingen fara om jag skulle vara vaken eftersom jag börjar så pass sent imorrn, men känner mig lite trött, kanske att jag skulle lägga mig å läsa lite...ännu mer kalle anka...hehe..behöver verkligen köpa mig nån bok..=)

Imorrn nån gång kommer de och går igenom allt vårt vatten...eller inte vattnet med kranarna och toalettstolen..de ska kolla och ev byta ut så trycket eller nått ska vara mindre...nån miljösatsning...nåja...på toan lär de säkert inget göra eftersom de satte in nya grejer där för 1½ år sen, toastolen är sån där så man kan välja om den ska spola lite eller mkt vatten...Men iaf..i köket, vi har satt dit ett annat munstycke eller vad tusan det heter, för att kunna variera om vi vill ha "dusch" stråle eller vanligt..men den vågar man ju inte ha kvar när dom kommer, iall att de för för sig att plocka bort den där, så satte dit den gamla som tillhör lägenheten, man måste ju spara allt sånt där...det är bara det att packningen skulle VERKLIGEN behöva bytas på den...spolar man bara lite vatten läcker det inget, men gör man som jag gjorde först så spruta det vatten åt alla håll...Där stod jag å garva...har ju inga extra packningar heller...bara hoppas att man inte är hemma när de kommer, annars får man väl typ: men oj, så har det inte varit innan...Hehe...=)
Bäst är väl iaf imorrn att gå upp vid 7..man vet ju aldrig när de plingar på dörren, de sa vilken dag de skulle komma på, men inte tid, vet inte ens om det blir för eller eftermiddag, tycker man ju att de kunde medela iaf...jaja..hantverkare är hantverkare..

Har bestämt mig, ska lite snabbt kolla lite grejer innan jag slänger mig i sängen...

God natt på er.




denna kvällen

Då var den här kvällen snart slut..ska glo lite på tv. sen blir det sängen för min del..som vanligt är jag trött som tusan...Men imorrn är det inte mkt till skola, 20 minuters betygssamtal, inget jobbigt precis..fats kul å veta vad det blir för betyg måste jag ju säga=) Vilket fall så vet jag att jag inte är underkänd i något iaf. Börjar se fram emot vårterminen, läsa medicin, vård och omsorg och omvårdnad, de två sista tror jag går in ganska mkt i varandra...Det ska bli kul, sånt som man ju har en del gratis redan innan, precis som denna hösten, nästa höst blir det väl det samma med då jag ska läsa geriatrik bla, kan man ju en del om iaf. =) Det blir så mkt roligare tycker jag när man känner igen det läraren pratar om, det blir oxå mycket lättare att göra uppgifterna. Måste ju dock säga att jag från början kände att varför ska jag gå detta, jag kan ju redan allt, å ja, mkt kan jag, men det finns mkt bra med denna utbildning, man får en annan förståelse för människor över lag. Sen ska man ju oxå få lära sig ta blodprov och kolla blodtryck å sånt...lite svårare saker helt enkelt, men det ska nog bli bra ändå=) Stormtrivs med att plugga till uska, det är roligt, och sämre blir det ju inte av att gå i en så bra klass=)
Nu ska jag förbereda videon så jag kan spela in room service till Johan.
Kram

trååååååk

Sitter och har verkligen inget att göra...
Mailade skolan förrut angående hur många poäng vi gör nästa termin så jag får iväg det där brevet till csn, det är nu fixat, skrivet och klart, ska bara postas..tror jag ska ge mig iväg å göra det redan ikväll så man slipper tänka på det.
Längtar tills på lördag...då är äntligen Johan hemma en kväll...6 dagar denna veckan får man sitta ensam på kvällen, så trist så det är inte klokt...Just därför sitter jag och skriver meningslösa inlägg...lessen för det.
Kram

tjohosan

Jaha, skolan avklarad för idag..fast va hemma redan 12, korta dagar så här på slutet...inte mkt till skola alls egentligen...

Va inne på mina sidor på csn och såg att det fortfarande stod att jag bara ska studera på deltid till hösten, vilket betyder att jag får mindre pengar, så det var inte mer än att sätta mig och ringa dom..men den hemska tanken i huvet att det skulle vara som alla säger att det är att ringa dit, att först få sitta i telekö i en halvtimme MINST, å sen få prata med nån otrevlig människa...Så blev det inte, 3 minuters väntetid var det, tror knappt det tog det ens, å sen möttes jag av en jätte trevlig röst...Nåja, ska bara skicka in ett brev med exakt hur många poäng jag ska läsa till våren, ska fråga min lärare om det imorrn, så skickar jag in det där så blir det rätt sen. Vill ju ha rätt pengar från början lixom... Skönt att få ett bra bemötande från csn så man vågar sig på att ringa dit igen om det skulle vara ngt...=)

Vi har iaf hunnit äta mat, å diskat, så slipper det nu ikväll, blir väl bara lite efter att jag ätit kvällsmat oxå, men inget större iaf..=) I eftermiddag och kväll sitter jag som vanligt ensam...Johan jobbar kväll, gör han hela den här veckan, förrutom på lördag, för då är han ledig.

Kram

hemma

Har inte vare hemma idag, efter skolan åkte jag till mamma å pappa, fick lite mat där å så...å så kladdkaka framåt kvällen, mums=)
Kände inte för att åka hem till en tom lägenhet och laga mat till mig själv och sitta där ensam och äta...Kom hem för en liten stund sen, ska väl snart kolla om det är ngt på tv ikväll, Johan slutar vid 9, så han är väl hemma vid kvart över eller nått, så idag lär jag vara vaken när han kommer hem.
Imorrn är det skolan igen, då börjar jag halv 9, så då är det upp vid 6 igen..men det funkar..torsdag har jag bara betygsamtal i 20 min å fredag ledig...skön vecka=)
Idag hade vi föreläsare som pratade om missbruk, nasism, grupptryck och sånt, intressant men så hemskt...det finns ju så nära en fast man inte mkt av det märker.
Nu innan jag slänger mig i soffan ska jag kolla lite bloggar.
Kram och god natt.

God morgon

Tisdag..Skolan idag med, men börjar ju först 10, men ska snart iväg...
Somnade inte rikigt när jag la mig igår..låg vaken typ en timme...men men, kunde ju sova lite längre idag ändå, så det gör inte så mkt. Renbäddad säng att sova i blev det, så då sover man desto bättre de timmar man sover.=)
Nu ska jag iaf göra mig iårdning.
Kram

borde sova

Jag borde gå och lägga mig...jag är dötrött samtidigt som jag ska upp imorrn, inte rikigt lika tidigt som idag, men iaf vid halv 8, ska lyssna på föreläsning, kommer en de tagit in som ska föreläsa om missbruk, rasism, grupptryck och typ liknande...sånt där är alltid intressant att lyssna på, folk som varit med om allt med tagot sig ur. Så vill ju vara pigg imorrn.  Jag har bara så svårt att komma i säng när Johan inte är hemma, å han är ju inte hemma förrän vid halv 12...då hoppas jag verkligen att jag sova...funderar på att lägga mig å läsa en stund...fast jag har ingen bok att läsa just nu, så det får bli en kalle ankas pocket...japp, lite barnslig måste man få vara=)



sova, babbla osv

Ja, jag la mig då i soffan å glodde på göta kanal...eller ja..såg kanske en halvtimme innan jag somna...=) vaknade lagom tills filmen var slut..men skit samma...Sen prata jag med syster i typ en timme eller så...sen togjag tag i den där disken som ingen annan tydligen ville göra=) städa av toan oxå..såna där måste grejer helt enkelt...
Ska snart nu kolla på unga mödrar, vet inte vad det är på tv:n annars idag, hoppas på ngt kul så jag kan fördriva tiden...Börjar bli hungrig oxå..så den som vanligt stora frågan, vad ska jag äta..ingen ork att fixa ngt egentligen, så blir väl ngt enkelt typ nån macka eller så, funkar alltid.
Kram

trött

Hemma, fast det har jag vare ett tag, vi fick sluta vid 11...lugn dag idag, mest bara lyssna för min del då de andra fick berätta om sin praktik.
Hann hem så jag kunde äta mat med Johan innan han skulle iväg, å nu har ham åkt...Hela eftermiddan å kvällen själv igen...jaja... disk står i köket efter maten...men jag orkar inte just nu...så ska mysa ner mig i soffan, hämta täckte oxå, är så frusen, sen ska jag se göta kanal 2. Känner för å se de, även fast jags ett den ett antal gånger...=) Får väl se om jag somnar...stor risk för det känns det som...

Kram

Måndag morgon

God morgon.
Då var det måndag, idag är det dax för skolan, jag är dötrött..men det får jag leva med...är ju bara inte van vid att gå upp så här dax nu...visserligen har jag ju gått upp å börjat jobba 7 några gånger, men har vare helt dötrött då me...
Slutar runt 12 idag, sen blir det hem, se om jag hinner hem innan Johan åker å jobbar..kul annars...träffas inget alls typ..nu ligger han å sover å jag lär sova när Johan kommer hem. Trist såna dar, men så är det.
Torktumla ett par jeans i förrgår..det skulle jag inte gjort, de har krymt som f*n...=( Går och försöker töja ut dom nu...får se om de hinner bli sköna tills jag ska gå, annars får jag ta ett par andra och töja ut dessa när jag kommer hem istället.

Nu frukost.

Kram

godis

Nu är knäcken gjorda..blev så där...smakade inte så mkt även fast jag tog i en massa kryddor...men men..här är de iaf:



Bilden blev visst lite suddig..jaja...det blev fler alltså..

Sen hitta jag nått recept på chokladfudge med marsmallows i...brukar bli gott..



Här står smeten och kokar.



Chokladen är hackad och ska snart ner i smeten.



Upphälld i form, så nu ska den bara stela oxå..kunde visst ta någa timmar...men väntar på att det ska svalna lite så kör jag nog in den i frysen en stund, alltid skönt att skära och göra det klart helt och hållet.

Funderar på om jag ska ta å göra lite brända mandlar oxå...frågan är bara...finns orken...hum...

Kram

nått att roa sig med

Kände jag måste hitta på ngt...så gör lite julgodis idag...just nu håller jag på att koka knäck..men ska göra den med pepparkakskryddor...får kanske göra vanliga sen oxå, så Joha får några med mandel oxå, men kan tänka mig det kan bli gott med pepparkakskryddor...vi får se...Ska se om jag skab göra kolor eller fudge eller nått sen oxå...Julmusiken är iaf igång, fast börjar så smått tröttna på denna skivan...hum...nåja...
Nu vet ni iaf vad jag pysslar med ett tag.
Kram

2:a Advent



Det andra ljuset är tänt...Gick upp någorlunda samtidigt som Johan så vi skulle hinna tända andra ljuset tillsammans...Mys ju=)

Nu är man ensam igen då...Johan är iväg å jobbar, han är hemma vid 8...jätte kul att sitta ensam...vet inte alls vad jag ska hitta på idag...Nåja, det löser sig alltid. Finns väl alltid saker att roa sig med...man ska bara komma på dom.
Till å börja med ska jag iaf kolla runt på bloggar=)
Kram



Mintkyssar

Nu har Johan åkt iväg...så då sitter man här ensam som vanligt då...
Gjorde en sats med mintkyssar, bara chokladen som ska på oxå..men det får vänta så de blir helt svala först..kanske inte gör det förrän imorrn...inte så mkt inspiration idag...men kände jag ville göra ngt, julen är ju snart här och för att hinna med allt kan det ju vara skönt att börja redan nu så slipper man stressa sen...Nu är ju skolan igång på måndag å sen när den slutar så vet man jun aldrig hur det ser ut med jobb..kanske jobbar en massa, å då kan det ju vara skönt att man gjort lite innan...Sen ska vi ju inte fira jul hemma, så allt behöver man ju som tur är inte stå med...Ska dock steka en jäkla massa köttbullar som ska med på julafton, då vi kör lite knytis.
Tror jag snart ska slänga mig i soffan, eller kanske värma på lite mat och äta först...hum...ja så får det nog bli.

Kram

träna

God morgon!
Då var det lördag...idag står träning på schemat, ska snart göra oss iårdning och åka...ingen motivation alls idag egentligen...men lika bra att åka iväg ändå...Tvätt står på schemat idag oxå...oj så kul...eller inte...Ikväll sen ska Johan på julbord med jobbet, så jag blir ensam här hemma...men vadå...jag är ju ändå så van vid att sitta ensam så lite till gör ju inget...

Nu en macka å sen iväg.

Kram

denna dagen

Då var den här dagen snart slut...Hållt igång hela tiden känns det som...gjorde ju pepparkakorna, pirogerna, julkorten, pratat i telefon med mamma i typ en halvtimme, å med terese i 1 timme å 15 min..å så har jag äntligen slagit in alla julklappar som vi köpt än så länge...köket känns helt ok städat...hade tänkt dra fram dammsugarn, men jag har inte orkat, drog iaf fram sopkvasten så man kunde bli av med de värsta smulorna och allt grus i halen...
Jag är nu trött och har ont i ryggen...
Johan kommer hem vid 8 och då ska jag ha mat klar...men det blir väldas enkel mat, lövbiff pommes och rödvinssås...så behöver inte göra så mkt själv...slömat..men oj så skönt att göra sån, gott är det ju oxå.=) En flaska vin blir det till oxå...=) Så dagen kommer kännas bra när vi äntligen sitter å äter där framför idol=)
Ha en bra kväll.
Kram

piroger

Ja, det blev ju då piroger...å nu en ond rygg igen, den som kändes så bra imorse...nåja...får försöka få johan att massera ikväll igen så blir det nog bra... Jag som hade tänkt städa oxå...orkar inte det...trots att jag bara bakade på en halv liter så tog det evigheter och ma är helt slut...
Självklart har jag smakat en, de blev JÄTTE goda som vanligt, svårt att misslyckas när man har ett bra recept=)
De sista 3 ligger fortfarande i ugnen, men ska ut om ca 5 min...Här är de som är klara:



Jag skulle kunna äta upp alla...en del av er som läser vet att det är sant oxå=) Aså jag har aldrig ätit så många på en gång...men jag älskar piroger..=)
Men nu har vi så vi kan ta oss till kvällsmat eller lunch ibland...se hur länge de finns kvar..=)

Har ett par julkort jag skulle behöva göra klart, kanske skulle sätta mig med dom innan jag slänger kroppen i soffan..=)

Kram

pepparkakor

Nu har jag spritsat kristyr på en del pepparkakor...har äntligen bild på huset oxå..





Där är pepparkakshuset då...



Å pepparkakorna.

Den i mitten ska hängas upp i köksfönstret.



Lite mer närbild på den som ska hängas upp...lite större än de andra.

Det är kul att sitta å spritsa kristyr, skulle kunna fortsätta i oändlighet...och äntligen fick jag användning för den lilla tyllen jag köpte i somras, ångrade köpet lite då det inte är så ofta man använder så små, men idag var den jätte bra=)
Sparade iaf lite pepparkakor naturella, även fast det är gott med kristyr på så kan det ju vara gott att äta några utan oxå.

Köttfärs är upptagen, det blir piroger idag, men det lär dröja ett tag till innan jag lär kunna sätta igång, tar ju lite tod att tidna köttfärs. Hittade vår bästa julskiva idag oxå, den låg nämligen inte i sitt fodral, så jag börja leta i alla andra fodral, räknade med att behöva leta i alla för att sen hitta den i det sista, men den låg i typ det 20:e jag kollade i, skönt=)

Nu blir det iaf lite lugnt innan jag ska hålla på å baka i ett par timmar igen.
Kanske sätter jag fart och gör lite julgodis oxå, det börjar ju bli dax för allt sånt där...kul är det, det jobbiga är ju dock all disk det blir...nån som vill komma och diska efter mig?=)

Kram

God morgon

Fredag...alltid ngt speciellt med fredagar=)
Idag tänkte jag mig baka piroger...hum...fast frågan är om jag orkar...eller om jag ska vänta tills på söndag...frunderar en liten stund till innan jag måste bestämma mig och ta upp köttfärsen ur frysen.
Ska iaf spritsa kristyr på en del pepparkakor, framför allt den stora som ska hängas i köksfönstret...ska försöka orka leta fram kameran oxå, har ju lovat bild på pepparkakshuset ju..

Tack mamma och syster för igår, det va kul att baka tillsammans med er=)
Sen när pappa kom hem så åt vi tillsammans, bara vi i familjen, mys faktiskt=) När alla 4 är samlade.

Idag har jag typ hela dagen ensam hemma...mindre kul, Johan ska snart åka, sen kommer hem inte hem förrän vid 8 ikväll, mindre kul måste jag säga...

Skriver mer senare.
Kram

bakat klart

Nu har vi bakat en massa lussekatter å pepparkakor...vilkentiden det tog..men skönt när det var klart och roligt när man är lite fler som bakar än att man ska stå där hemma ensam.
Hunnit äta å fika har vi gjort oxå.
Just nu sitter jag å kollar unga mödrar, johan kommer om nån timme å hämtar oss....så sen blir det hem å sova typ..är man trött så är man...=)
Tror reklamen är slut snart...
Kram

har så ont

Vi gick å la oss för över en timme sen egentligen..men det går inte att sova..har en fruktansvärd värk i lädryggen och det sprider sig ner åt båda benen...att ligga ner är rent ut sagt HEMSKT...Dessutom så ligger Johan å snarkar hur jäkla mycket som helst. Känns som om jag knappt kommer att få nån sömn alls om detta inte går över snart. Ska ta värktablett å se om det hjälper, bäst vore sån där salva som är istället för tablett, orudis har vi hemma, men kan inte smörja där själv, å Johan sover ju som sagt, försökte få honom till det förrut, men han somna bara så fort jag ens nämde ngt till honom, kanske gjorde han det bara för att slippa, eller oxå så var han verkligen trött...
Ska iaf ta värktablett så får ni hålla tummarna åt mig.
God natt.
Kram

väntan

Nu är disken gjord, kyl och frys är rensade och inköpslista är skriven. Nu väntar jag bara på att Johan ska komma hem, äta lite grann å sen åka iväg å handla.
Känns ju skönt att fått lite gjort idag iaf...=)
Å där försvann det jag skulle skriva om...nåja..
Kram

3 timmar utan paus

Då var arbetet klart...3 timmar i sträck, helt slut i huvet är jag nu...men å så skönt det är nu när arbetet är utskrivet och klart=) Känns så hopplöst ibland. Trodde inte det skulle ta sån tid...nåja...det var ju vad jag skulle göra idag...Nu är det ju massor kvar av dan..men ork fattas...
När Johan kommer hem ska vi åka å handla...skulle tro det blir city gross, göra en storhandling.
Innan dess skulle det ju inte skada om jag tog disken..så är väl så illa tvungen känner jag...lika bra att får det gjort lixom.
de sista julkorten ska göras oxå, känner att jag vill ha iväg dom snarast, skönare att vara ute i tid än att skicka dom i sista stund.
Men först ska jag sitta här en stund, sen en dusch.
Kram

God morgon

Lite sova blev det idag, skönt att få vakna av sig själv=) fast vakna nog mest för att jag svettas så...det är skitvarmt..men men.
Idag, nu snart ska jag sätta mig å plugga, det är ett måste. En hel uppgift kvar plus renskrivning..så hinner jag inget annat idag så får det bli så.
Ska lite snabbt kolla bloggar å så innan jag sätter fart.
kram

Tisdag

Kom hem för ca en halvtimme sen...vilken tid det tar att åka hem när man ska åka buss...usch usch...
Hade tänkt att blogga imorse, men då gick det ej att komma in...så kan det vara.
Hemsk dag på jobbet har det varit, så det var riktigt skönt när klockan var ett och jag fick gå=)
Tänkte göra klart julkorten idag egentligen, men har inte rikigt orken...plugga skulle jag oxå behöva göra, men får ta det imorrn istället...har ju hela dan imorrn så ska nog hinna med en hel del då...Städa skulle jag behöva oxå..tar det en annan dag...Ingen idé att hålla på när orken abslout inte finns, blir inge bra då ändå, jag har ju ändå tiden att fixa med sånt där en annan dag=)

Kram kram

natti

Nu ska kudden få sig ett besök...både Johan å jag ska upp tidigt imorrn...jag ska oxå jobba...hua...ska upp halv 5!!
Återkommer imorrn.
God natt.
Kram

julklappar

Hittade inte så många julklappar..lite grann bara, får ge oss in till stan nån dag oxå...jobbigt att man inte kan få färdigt på det på en gång, men så är det...
Kom hem vid 3, så har vare hemma ett tag, men åt lite, kollade på film och jag började fixa lite med julkorten som ju snart måste iväg...
Fick även ett kort idag...från London, kul med annat i brevlådan än räkningar och reklam. Så tack kära syster och Anders för kortet...=)
Nu ska jag kolla lite bloggar å sånt där skoj=)
Kram

1:a december

God morgon!
Japp, idag blev det sovmorgon..orkade inte gå upp...
Igår var det då hem te mamma å pappa på mat å fika, fick även se alla bilder från London, och man blir så klart ännu mer avis, fick några kakor eller kex från harrods, i en fin plåtburk...hehe, de där kakorna får vi äta med omsorg...lyxa till det och äta dyra kakor=)
Idag ska vi nu strax åka och köpa julklappar, se hur mkt vi hinner färdigt, det mesta hoppas jag på.

Återkommer senare.
Kram


RSS 2.0