Oro, lessen...

Vad jag minns så har jag inte skrivit så mkt om detta i bloggen innan. Men känner nu att jag måste få skriva av mig.
I mitten av Juni i år så fick min svärmor reda på att hon har cancer, som satt i tolvfingertarmen.
Operation gjordes ca 1½ vecka senare och det såg bra ut. Men med komplikationer efter operationen gjorde det ändå att hon blev liggandes på sjukhuset i ca 2 månader.
Prover som tagits på tumören visade att det var en aggresivare sort än man kanske trott innan. Innan hade det inte varit på tal som cellgifter, det är det nu.
Tanken är att hon ska börja med det i vecka 40.
Nu är dock frågan om hon kommer att kunna påbörja den behandlingen så snart.
I helgen har hon varit dålig, illamående som gjort att hon inget fått behålla, tappat 4 kilo på bara 3 dagar. Alltså inte fått behålla något alls.
Igår hade de fått åka upp med henne och hon ligger nu där. Hade fått en massa dropp å sånt igår, måste ju vara helt uttorkad.
Idag ska det göras undersökningar.
Jag känner en sån oro för att de ska hitta nått nytt, det får bara inte vara så.
Jag hoppas på nått "simpelt" så som nån bakterie eller nått. Får leva på hoppet just att det är något lättare och inte nått mer allvarligt.
Lite mer än 3 månader sen beskedet och hon mår så mycket sämre nu än hon gjorde innan.

Vi vet inte riktigt allt som händer och sker just nu, svärmor orkar inte ha nån telefon på rummet eftersom hon inte orkar prata med någon.
Svärfar är den vi får reda på saker av, men även han mår ju jättedåligt av allt, så jag vet ärligt talat inte hur mycket han uppfattar av vad sjukvården säger.
Vi får helt enkelt invänta svar från undersökningar.
Jag hoppas nu bara inte att de skickar hem henne förrän de vet vad som orsakar detta.
Jag hoppas att de gör alla möjliga undersökningar för att kunna utesluta en spridning av den där hemska sjukdomen.
Snälla, snälla, låt det vara nått som är enkelt att åtgärda.
Snälla, låt oss få tillbaka den glada, livliga,pigga/ underbara svärmor/mamma/fru/blivande farmor som hon faktiskt är.


Så arg man blir!!

Håller ju på att visa lägenheten för några.
I onsdags hade vi två som var här, de skulle tacka Ja till lägenheten båda två...Johan och jag som nu bott in oss här och inte trivs jätte bra fatta först inget.. Men sen när vi satt och pratade så kom vi fram till att de som varit här säkert ser vad vi såg första gången vi var här och tittade.
Hade även en som var och tittade igår som troligtvis skulle tacka ja, men hon ska INTE ha lägenheten bestämmer vi! Haha..hur mycket nu vi har att säga till om..:)
Kan ju skriva lite kommentarer som vi fick höra, som faktiskt inte har med lägenheten att göra, vilket det ju var vad de just var och tittade på.

" Är det tvillingar ni ska ha?"
" Är du säker på att det inte är tvillingar?"
" Oj, du är ju stor redan nu, du kommer bli jättestor"
"Vilka söta nallar ni har där"
"Har ni inga tavlor på väggarna? Det är kanske inte så modernt nu för tiden"
"Ingår möblerna i lägenheten?"

Sen är ju vi ärliga med saker i lägenheten, att allt inte alltid funkar som det ska osv. " Det får de bara fixa!!" blev svaret då..
Tror att det där kommer kunna bli en mycket jobbig hyresgäst.
Så vi bestämde oss därför att denna personen inte ska ha lägenheten om vi får bestämma!
Skickade iväg ett mail till hon som har hand om uthyrningen och "varnade" lite för den personen och sa hur underbara de andra varit som varit här och kollat. Måste ju försöka påverka iaf:)

Vi vet att det kan komma en fjärde och titta på lägenheten, men det är ingen som hört av sig, så det är ju om det blir nu till helgen. Vore ju dock ganska skönt om det inte kom nån mer får jag ju säga.. Det är jobbigt att ha in folk här.. Framför allt då när det kommer såna som man så tydligt märker kollar på ens privata saker och inte lägenheten i sig.

Nu har jag fått skriva av mig lite, behövdes:)

Kram


Onsdag

Redan onsdag..som vanligt fattar jag inte var tiden tar vägen??
Idag, när jag äntligenh kunde sova en morgon så ringde telefonen klockan 9!! Å samtalet var från en telefonförsäljare!! Tack för den lixom.
Sen kunde inte jag somna om, men hade en extrem huvudvärk.
Bara att gå upp och se glad ut..
Nu har iaf huvudvärken gett med sig så gott som.
Idag kommer det två stycken som kommer och kollar på vår lägenhet och en ringde i förmiddags och kommer imorrn och kollar.
Fick info om att det är fyra som fått erbjudande om vår lägenhet, så en person att ringa återstår, om den personen nu en kommer och kollar, det vet man ju aldrig.
Känns lite sådär att ha in okända människor som ska kolla vår lägenhet, å det är ju inte bara vår lägenhet utan vårt hem.
Nåväl..vi har plockat undan det värsta så de ändå kan se lägenheten, dock får de ju ta att vi är mitt i en flytt, klädkammaren är proppad med kartonger å så där, men de får väl titta in och få ett hum om hur stor den är iaf.

Dagarna rullar annars som vanligt på...Imorrn är det endast 6 veckor kvar tills bebis är beräknad att komma. Allt bara blir tyngre och tyngre..men slutet närmar sig med stormsteg:)

Kram


Svenska folket har sagt sitt

Jag vet inte vad jag ska säga om valet igår..
Jag tycker inte om det, men svenska folket har röstat och nu får det bli som det blir.
Fler lär bli utförsäkrade, fler människor att sparka på, fler som kommer att få ett rent h*vete om de blir sjuka eller arbetslösa osv. Men det är tydligen så svenska folket vill ha det.
Ett enda vinnande parti blev det oxå, 5,7% av svenska folket ville ha in dom, SD. Alla andra är förlorare.
Nu får vi väl se hur detta går.
Nog om det.

Idag är ingen bra dag..egentligen borde den vara helt ok eftersom Johan är hemma.
Men vaknade med huvudvärk och får den inte att släppa.
Dessutom måste det städas å plockas undan en massa här hemma eftersom det denna veckan säkert kommer folk och vill titta på lägenheten... Vill ju iaf att det ska se någorlunda ut när det kommer okända människor hit..Om det nu kommer nån..Man vet ju aldrig det heller.

Har inte så mkt ork att skriva här, skönast vore att sova en timme eller fyra..

Kram


Valdagen

Idag är det då valdagen..
Har inte varit iväg och röstat än eftersom jag går sen när Johan kommit hem, lite sällskap:) Så är väl där runt 19:30 typ.
Tycker att det är viktigt att rösta, göra sin röst hörd. Sen att jag inte tror att det blir som jag vill, det är en annan sak. Röstar jag inte kan jag ju heller inte klaga sen.
Kommer sitta ikväll och följa hur det går.. Hoppas på att orka hålla sig vaken:)
Johan är ledig imorrn, så det gör ju inget om det blir sent.

Annars idag har jag som alla andra dagar bara gjort typ inget..
Känns ibland som om mitt liv består av att sitta av tiden tills Johan kommer hem från jobbet så man har nån att umgås med några timmar innan det är dax att sova..
Tur att han har lediga dagar oxå, så man får ut ngt av livet hela dagar ibland:)
Det är väl inte riktigt så illa, men lite så känns det ändå.. Tyvärr.. Det är jobbigt när värken sätter stopp. Önskar att jag kunde vara igång med packningen och allt..
Men min koncentration idag blir att ta den där promenaden bort för att rösta och att stå i köket en stund och förbereda lite mat som vi kan äta när vi kommer hem igen.
Mumsa på när vi kollar ensam mamma söker, efter det blir det valvakan..

Får som vanligt ursäkta att jag är dålig på att blogga, men det händer ju som sagt inte så mycket i mitt liv just nu..

Men nu har vi snart vår bebis här, så då lär det bli fullt upp istället:)

Kram


Trodde på sol

Jag trodde det skulle bli en solig och härlig höstdag..
Det ser inte ut så längre..
När jag vaknade så regnade det, men så helt plötsligt var det klarblå himmel och sol:)
Tror man ju att det ska bli så, men bara nån halvtimme senare så regnade det igen..
Trista väder.

De senaste dagarna har inneburit en massa packande här hemma.. Mest för Johans del då eftersom jag inte riktigt pallar det där med min rygg.
Men man har ju så mkt skräp..Slänger en massa och en massa mer lär det bli.. Vad man samlar på sig under 4½ år...
Vi kan iaf nu höra ett litet ekande i alla rum utan köket, där vi inte börjat göra något än.. Bort med lite tavlor och dyl. så ekar det på en gång.
Längtar iaf till flytten nu...eller kanske inte just själva flytten, den är ju ganska så jobbig, men längtar tills vi är inflyttade i vår nya lägenhet och kommit iårdning lite.
Får väl se lite när flytten blir av sen, beror ju på vår skrutt i magen:)
Det är endast 7 veckor kvar nu till beräknad förlossning, men om 5 veckor är bebis egentligen färdigutvecklad och är så välkommen:) Väntar helst inte så länge som 9 veckor, men man vet ju aldrig... Bebis kommer ju när h*n är redo:)

Denna lägenheten ligger nu ute på vår hyresvärds hemsida och jag gissar på att det nästa vecka kommer börja ringa folk som vill komma och titta på den..
Tycker det känns lite sådär att ha in okända människor som ska kolla på lägenheten, men man har ju skyldighet att visa upp den, så det är ju bara att göra det och se glad ut.
Om det nu kommer nån... Det är inte ett så populärt område att bo på och många lägenheter står tomma... Men det kan ju lika gärna komma 5 st som vill kolla.. Får vara berädd på det och hålla lägenheten någorlunda städad:)

Annars händer det inte så mkt, Johan jobbar mest hela tiden och jag försöker få dagarna att gå..

Kram


Söndag

Undrar när denna förkylning ska ge sig?
Inte för att jag är genomförkyld eller så, men lite grann sådär, bara för att jäklas med mig så ska den bara inte försvinna helt.
Johan är som vanligt iväg och jobbar...
Igår var jag hos mamma och pappa hela dagen medans Johan jobbade, idag blir jag hemma..Hade planer på att göra lite allt möjligt..Men har nu när jag vaknat till insett att ryggen nog inte riktigt vill, dessutom har jag en massa sammandragningar, så ska nog mest ta det lugnt känner jag...Iaf som det är just nu.
Jag som skulle städa toan, å baka å packa å ha mig...Nåja..måste lyssna på kroppen vad den vill.
Imorrn blir en lika trist dag då Johan jobbar hela dagen oxå, men sen är han äntligen ledig två dagar:) Tyvärr går ju lediga dagar tillsammans så fort:(

Har väl egentligen inte så mycket att uppdatera..
Var och köpte en massa saker till bebis i fredags, har lagt upp bilder på det på den andra bloggen.. Som ni kan läsa HÄR

Det var väl allt för mig.
Kram


Stavfel..

Mamma påpekade att jag hade en massa stavfel i mitt förra inlägg...Haha..hälften av allt jag skrivit är ju felstavat eller att jag missat ord osv.. Lite ivrig när jag skrev det kanske..
Visst kan det smita förbi stavfel ibland, dessutom är jag rent ut sagt URUSEL på att stava..
Nåväl..
Idag blir det stan med Emma, ska möta upp henne runt 14:20:)
Men så hade jag ett problem..
Bilen har jag hemma..Men att parkera i parkeringshus när det är typ överfullt är inte riktigt min grej..å till saken hör ju att det är rusningstrafik sen när jag ska hem oxå...
Inget som passar mig alls! Nepp, man får veta sina begränsningar...
Så bussen är ju då ett bra alternativ...
Den bussen som går precis härifrån går dock inte alls ihop sig med tiden jag ska vara inne i stan, så då måste jag ta den då jag måste gå en bit.
Ok, det kan jag väl klara, men sen blir det ju lite att gå på stan, även om vi nu ska sätta oss och fika, sen kommer det VÄRSTA!!
Bussen hem... En knökafull buss..Där sittplats nästan är en omöjlighet... Att klara att STÅ på en full buss med en massa människor som knuffas och har sig, det insåg jag att det kommer inte att gå!
Så då får det alltså bli bilen ändå..Men väljer en parkering strax utanför stan, så får jag gå den biten.. Jag menar, jag skulle ju ändå få gå till och från bussen här. Å i ärlighetens namn så tar jag hellre värken av att gå lite extra, än att stå på en buss och hålla balansen..
Det är inte lätt det där alla gånger, men planeringen av saker som man har svårt att klara av.

Lite blandat väder idag, hade inte gjort mig något med lite sol...Hoppas att den kommer fram ordentligt lagom tills jag ska åka:) Annars är det mest moln just nu med lite småglimtar av solen.

Mindre än två månader tills vi har nya lägenheten och förhoppningsvis mindre än två månder tills vi har vår lilla skrutt till världen:)

Kram


Hur ska man rösta??

Snart är det ju dax för det där valet...
Jag har egentligen inte haft några andra tankar än att rösta som jag brukar...Ja jag är sosse..eller har iaf varit. Nu vet jag inte längre...
Nu när man sitter här och är gravid och snart ska ha liten bebis, då omvärderas tankarna lite...
Jag har sista tiden börjat irretera mig enormt på de röd/gröna, just detta med föräldraförsäkringen. Senast nu att det var nån (är inte allt för insatt i politiken) som uttalat sig att pappan viktigare än amning... Jag irreterar mig enormt på ett sånt uttalande, även fast jag själv inte är den som anser att amning är det viktigaste, så känns det så fel att en politiker ska så bestmma vad som är bäst för barnen.
Jag kan irretera mig så enormt på att politikerna ska bestämma hur man ska dela upp föräldraledigheten. Det ska väl ändå vara upp till var och en?
När Johan och jag suttit och pratat om hur vi ska dela upp våran så blir det att jag är hemma ca ett år och Johan ska vara hemma ca 3 månader. Anledningen är vi vill kunna vara hemma så länge det går för barnets skull och att vi faktiskt ska ha råd till det.
Under tiden jag går hemma behöver vi förhoppnigsvis inte ta ut full föräldrapenning, utan tanken är 5 dagar i veckan, när sen Johan går hemma för att vår ekonomi ska gå ihop måste han plocka ut 7 dagar i veckan. Skulle då Johan ta ut lika många dagar som mig, så skulle det ju innebära att de tar slut mycket tidigare och vårt barn måste in på förskola tidigare.
Absolut behöver barnet sin pappa lika mycket som sin mamma, men det kan ju barnet få även när ena föräldern jobbar, det handlar ju mer om engagemang i sitt barn när man väl är hemma. De allra flesta jobbar ju inte 24/7.

Blir det verkligen mer jämställt i samhället av att dela lika på föräldrapenningen? Finns det inte så mycket viktigare saker att ta tag i då? Så sokm lika lön för lika arbete kanske? För att bara nämna ett exempel.

Sen är det ju bara så, har man ett fast jobb så är alliansen bättre. Även om min tanke har varit att bry sig om alla, men kan lika gärna vara i den situationen igen snart, men vet aldrig.

Jag tycker att det är svårt att välja i år... Men det som ligger mig närmast just nu är ju just vårt barn och då är partierna i alliansen bättre.

Men jag vet i fasen hur man ska göra???


Trött...

Jag har de två sista dagarna nu sovit en massa, men inte har det hjälpt mot de nätterna innan då jag knappt sov något... Känner mig halv död hela tiden..

Söndag igen då...veckorna går fort, helgerna ännu fortare... Johan har egentligen ledigt helg denna, men de ringde idag och var i stort behov av personal och eftersom Johan är skyldig dom en dag att jobba så fick han snällt ställa upp. Dock fick han ett toppenpass mellan ca 8:45-13:20. Så ska väl inte klagas allt för mycket på det:)
Sen känns det ju lite sådär att han fick hoppa in just idag när det är helg, då han sen ändå jobbar 2 helger i rad..Men men...Vi har ju hela eftermiddagen tillsammans sen iaf.

Igår var vi iväg till mamma och pappa under eftermiddagen, då pappa ville ha hjälp av Johan att klippa häcken.
Så vi fick mat å lite fika å sånt där oxå:) Å så "klippte" mamma Johan oxå...Vore kanske mer rätt att säga att hon rakade av honom håret.

Börjar bli lite trött på att vara förkyld nu... Har hållt i sig i över en vecka nu. :(
Men å andra sidan så är ju var och varannan förkylda just nu, så varför inte jag? Får säkert stå ut ännu en vecka med stora högar papper omkring mig.

Kram på er.


RSS 2.0