Helt ok tror jag

Satte mig och kollade lite hur mitt intag av fett, proteiner och kolyhydrater ser ut en vanlig dag.
Gjorde kollen för igår.Kanske att jag kunde få in lite mer proteiner, vilket då får bli på bekostnad av fettet. Kolhydraterna gör ju inget om de är låga :) Även fast jag kan tillåta mig att äta lite mer så klart. Upp till 5% är helt ok.
Har varit lite orolig för kaloriintaget med allt fett man äter, men 1566 kcal på en hel dag är absolut bra. Nästan lite lågt egentligen, men vissa dagar blir det säkert lite högre och vissa dagar kanske lite lägre. Så länge jag går ner i vikt så känns det som jag gör rätt iaf. Men skönt att få det i siffror så ser man ju ännu tydligare att det blir rätt :)

Johan hade föresten oxå minskat med 1 kilo.


4 veckor med LCHF

Idag var det vägning igen då.
-1 kilo, vilket jag är nöjd med. Är så glad att det går neråt :) Sen vore det ju så klart superskönt att tappa typ 5 kilo i veckan, men samtidigt så finns det inget hälsosamt i det, därför så är jag nöjd.
Johans resulultat dröjer eftersom han glömde väga sig imorse..


Jag tar tillbaka

Jag får nog ta tillbaka en del av det jag skrev i förra inlägget...
Man äter ju alltid av en anledning, jag har absolut inte bara ätit för att jag är hungrig innan. Det inser jag bara mer och mer. Ätit godis, chips, choklad å allt möjligt när jag tex. varit glad, för då känns det lixom ännu bättre, när jag är ledsen, då är det ju en tröst, när jag är trött, för att hålla mig vaken, när något bra hänt, för att fira osv. Det mesta av det där går att slå bort.
Men idag har det varit riktigt svårt. Har enormt ont i ryggen, så där så jag helst bara vill lägga mig ner och stortjuta i flera timmar.
Var iväg och handlade, å herre gu vad svårt det var!!
Gick först förbi chips..
Sen en gigantisk påse Gott och Blandat..
En massa fikabröd..
Å lösgodis... Å det luktar ju sååååå gott..
Å så lite mer chips..
Å så vid kassorna en massa godis i vanlig ordning..
Idag var det svårare än någonsin, men kom tack och lov ut ur butiken utan nått skit :)
Men jag håller fortfarande på att gå åt av sug. Jag bara vill, vill, vill ha en massa godis.
Men jag vet så väl att det inte är värt det, så låter bli.
Ser fram emot maten ikväll istället, snizel och beasås, å så blir det nog ett halvt glas vin oxå.


Oj då

Här rullar dagarna bara på och det händer inte så mkt.
Inga som helst problem med maten, sötsuget kommer endast de gånger jag hinner bli rejält hungrig, så det är ju ganska lätt att bli av med genom att äta mat helt enkelt.
Är ute på så många promenader jag hinner/orkar.
Ja, livet lixom rullar på och jag trivs enormt bra med att äta LCHF. Snart 4 veckor nu. Känns bra :)
Ska bli kul att ställa mig på vågen på måndag igen, även fast jag tror att det kanske inte hänt så mkt den här veckan, känns inte så. Men det är ju trots det bara till att forsätta.
Återkommer på måndag.


Invägning vecka 3

-1 kilo för min del, eller den pendlade nånstans mellan 1-2 kilos nedgång, men vi säger 1.
Dock hela 5 cm om magen. Så 11 cm sammanlagt om magen :)
För Johans del var det -2 kilo och 3 cm mindre om magen.
Anledningen till att jag skriver magen och inte midjan, som man ju egentligen brukar mäta, så är det för att vi mäter på största stället.

Så länge det går neråt så är jag helnöjd :)


Imorrn

Imorrn är det dax för vägning igen å även fast jag från början sa att jag endast skulle mäta en gång i månaden lär jag mäta imorrn ändå, alltid kul att se resultaten ju :)


Snart 3 veckor

Nu har snart 3 veckor gått med LCHF.
Klart jag saknar vissa saker ibland, men att se resultaten av vad detta ger så är det verkligen inte värt att äta en massa kolhydrater.
Att märka hur byxorna sitter lösare, byxor som jag haft svårt att få på mig sitter nu relativt löst, ett par av mysbyxor jag har åker ner hela tiden för att de är så stora. Att inse att visa tröjor inte sitter åt lika mycket, att med mina ögon se att magen minskar i omfång. DET gör detta verkligen värt en massa.
Det jag kan sakna är väl kanske att kunna ta en kaka vid fika, att kunna äta chips och godis. Men saknade är ändå inte så enorm att den inte går att motstå.
Jag saknar dock inte alls pasta, ris eller potatis, det klarar jag mig bra utan. Stuvade makaroner har jag haft lite sug efter, men annars inget.
Det är helt sjukt hur mycket som kan förändras på så kort tid.
Tänk att man kan göra allt detta utan att behöva svälta sig. Man får ju verkligen äta mat, god mat, utan att behöva vara hungrig. Tycker dessutom att det är stor skillnad på hunger och hunger. Förr när jag var hungrig så föll blodsockernivån ner till botten och jag fick huvudvärk och kunde känna mig yr. När jag hinner bli hungrig nu, så stannar det lixom där, jag blir hungrig, men känner inte några övriga besvär av det.

Aldrig, aldrig, aldrig att vi går tillbaka till att ligga i soffan och vräka i oss i stor påse godis eller en stor chipspåse som kunde ta slut på mindre än en timme.
Det är klart vi kunde förändrat våra liv genom att bara sluta äta godis och chips, vi hade ju så klart gått ner i vikt då med, men en sak är så säker, sötsuget håller i sig så länge man äter kolhydrater. Och att motstå ett enormt sötsug under resten av livet, det orkar man inte.

Är så stolt över att inte fuskat en endaste gång.


Sååå gott

Man kan ju sakna snabbmaten lite när man har varit van vid att äta det lite då och då..
Igår köpte vi hem kebabkött, sånt där som finns i frysdisken, 4 gram kolhydrat per 100 gram, det ska tydligen finnas med endast 1 gram på lidl, så får åka dit nån dag sen och köpa på oss lite.
För hur gott är det inte att få äta kebab då? Trodde dock vi skulle sakna pommesen till, men icke. Det var en ren njutning att få äta denna uinderbara kebeb, på kött som jag annars egentligen inte tycker är så bra. Sen kan man ju så klart alltid diskutera hur bra det är med tillsattsämnena i, som man kanske egentligen bör undvika när man äter LCHF, men hur mycket skit har man inte fått i sig innan då? En massa skräp i det mesta vi ätit. Sen är väl Johan och jag inte sådär att vi bryr oss jätte mycket om det. Det är klart att det är det bästa att enbart äta naturliga produkter osv. Men att få lyxa tll det nån gång ibland skadar inte.Stekte dom i ganska mycket smör, därav ser det lite flottigt ut på tallriken, men tar alla tillfällen att lägga till extra fett.
Men sååååå gott var det :)

Kan ju passa på att skriva om lowcarb chokladen.Här går det ju oxå att disskutera hur bra den är.
Innehåller sötningsmedel och det egentliga kolhydratvärdet ligger på 58 gram/100 gram. MEN, endast 6 gram/100 gram är sånt som ska påverka blodsockret. De övriga är sockeralkoholer. Där får man ju göra lite som man vill, sötningsmeddel kan hålla igång ett sötberoende och göra att man blir mer sugen och överäter. För vår den är vi helnöjda med en ruta eller två och tycker därför att den är ett bra allternativ när suget blir för stort. Fast den blir otroligt dyr då vi fått beställa den från deras hemsida, då fraktkostnad tillkommer. Chokladen i sig är ju så klart inter heller billig.
Smakmässigt då? Ja, det smakar egentligen ganska billighetschoklad, tänk er chokladkalender. Men gillar man inte mörk choklad och vet att man inte får äta vanlig mjölkchoklad så är det rena drömmen att få äta en ruta.
Sen är det kanske på sätt och vis bra att veta att sötningsmedlet som har använts kan ha laxerande effekt om man äter för mycket. Att smälla i sig en hel chokladkaka tror jag inte är att rekomendera.


2 veckor med LCHF

Vägdag idag...Var väl inte riktigt lika roligt som förra veckan.
För min del syns det inget! på vågen.. Har ju som sagt ingen digital våg, så det kan ju handla om några hekton, men inget som jag som sagt vet något om. 1 cm om magen hade iaf försvunnit, så får vara tacksam för det iaf. Å så får man hoppas att nästa veckas vägning blir bättre.
För Johans del blev det 1 kilo minus, så det är ju bra iaf :)
Fast kan ju inte annat säga att jag är lite avis..han har ju nu gått ner 7 kilo på 2 veckor. Vi tycker det är synd vi inte mätte honom över bröstet, för där sysn det att han gått ner..

Aja, det är bara att fortsätta, finns ju alltid risk att man stannar upp när kroppen protesterar lite mot förändringen, nästa vecka ser ju kanske helt annorlunda ut. Tyvärr sitter det ju i psyket att jag lika gärna kan skita i allt..Men får tänka på de 6 cm som försvunnit om magen och de faktiska 3 kilona som är borta. Det har ju trots allt bara gått 2 veckor än.


Gårdagen

Gårdagen gick den med.. 2 rutor med "godkänd" choklad blev det och inget mer.
Men oj så jag längtade efter en stooor skål med lösgodis och en gigantisk chipspåse och ostbågar och popcorn..haha.. :)
Tur att suget försvinner efter ett tag iaf, skulle aldrig klara att känna det där suget jag kände igår dag ut och dag in, då skulle jag garanterat falla dit. Men med vetskapen att man troligtvis inget känner dagen efter så är det verkligen inte värt att äta något "förbjudet".

Idag blir det ingen promenad, det regnar så och Ludvig är sjuk, känner mig inte 100 jag heller, så får vara glad över att vi var ute och gick över 2 timmar sammanlagt igår.


Tuff dag

Idag är det riktigt tufft. Är såå sugen på allt. Imorse grät jag för att jag vill ha pizza, knäppa reaktioner man kan få! :) Jag vill ha chips, godis, jag vill bara vräka i mig. Värst var det när vi idag gick på coop forum, det finns ju godis och chipspelare överallt. Å folk går med sina godispåsar och äter, eller med chipspåsar... Riktigt jobbigt idag. Men jag vet ju att det inte är värt att äta skiten. Vi har dock sagt att är suget lika stort ikväll så får vi äta lite av den "godkända" glassen och äta lite LCHF choklad. (skriver mer om den i ett annan inlägg nån annan gång) Det viktiga är ju att vi inte faller för frestelsen och äter sånt vi inte ska. Hellre då äta saker som är "ok". Anledningen till " är att de ju innehåller sötningsmedel, som man egentligen ska undvika, men om man inte påverkas av sötningsmedlena på så sätt att man blir mer sötsugen eller extra sug efter annat, då kan man faktiskt få unna sig såna saker. Det är svårt att leva helt strikt, iaf tycker vi det. Vi äter dock väldigt små mängder när vi äter. En ruta choklad, eller en liten kula med glass. Hoppas på att klara den lilla mängden även idag. Annars lär vi få lida av det, då dessa sötningsmedel kan ha laxerande effekt vid för stort intag..

Skulle vilja att detta sug försvann NU, men så kommer det inte bli känns det som, får hoppas att slippa det imorrn.


Vad ska vi äta idag??

Ja det funderade vi på igårkväll när vi kom hem, inget upptaget och inget i kylen, inga matlådor eller nått...Ställa sig och tina upp mat och stå och laga?? Ne, det fanns det varken tid (pga. tv:n) eller ork till.. Ta ett par mackor kan vi ju inte heller.. Såna dagar i vårt "gamla liv" hade vi förmodligen beställt från onlinepizza..enkelt, halvgott och smidigt.. Men det går ju inte nu. Vi tig iaf några kycklingfiléer från frysen, la dom i ugnsfast form, frysta, kryddade lite och hade över lite smör, in i ugnen på 200 grader och efter ca 45 minuter tog vi ut dom, hällde över en massa grädde och strödde över lite ost, ost även i grädde brevid filéerna för att få en tjockare sås, in i ugnen 10.15 minuter till och vi hade supergod mat.
Lika fort som det hade tagit om vi beställt från onlinepizza, där det brukar ta ca 1 timme att få maten.
Så även fast vi kanske inte fick maten klar superfort, så krävde den ju inget jobb från vår sida och det blev gott och vi blev mätta.
Svårare än så behöver det ju inte bli :)


Kycklinggratäng

Letar en massa recept på bra LCHF mat på internet. Det finns verkligen en massa. För även om man inte behöver göra maten så komplicerad alla gånger, visst kan man äta en köttbit och en massa fet sås, men det blir lite tråkigt i längden :)

Idag var tanken att vi skulle ha denna kycklinggratängen ikväll, men Johan hade sett fel på matlistan och ställde sig och gjorde den imorse, men det gör ju inte så mkt, fick så gå god lunch så ni anar inte.. Bland det godaste jag ätit.
Och som alltid, för er som inte äter LCHF, lägg till lite kolhydrater ni vill ha.

Detta är till ca 4 pers.

4 kycklingfileér
1 paket bacon
1 burk cream bonjour bleu
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl riven ost
salt och peppar

Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör. Lägg dem sen i ugnsfast form.
Knaperstek bacon i mindre bitar och fördela över kycklingen.

Rör ihop grädde, creme fraichen och mjukosten. Salta och peppra och häll blandningen över kycklingen.
Strö över osten och gratinera i ca 20 minuter i 225 grader.

Vad gäller osten tror jag Johan tog nästan det dubbla, vi hade lite riven västerbottenost som han tog och så fyllde han på med cheddarost.

Detta rekomenderas verkligen. Mättande och super gott :)


Insåg precis att jag forfarande inte gjort nån ändring på bloggen, ska sätta mig med designen nån dag, men det tar ju sin lilla tid, iaf för mig som ska göra fel och svära över det några hundra gånger innan jag får till det någorlunda..:) Så det får bli en dag när Johan är hemma.


Godis!!

Jag har min vecka i månaden och den förknippas med lakritsbåtar och en massa choklad.. Ska bli spännande att se hur jag ska klara dessa dagar.. Har haft lite chokladsug, men har hjälpt med ett glas vatten, å så en massa promenader i det härliga höstvädret som gör att jag glömmer suget.Mina älskade båtar, som jag ju egentligen inte känner sug för just nu, men som lixom hör till..


1:a veckan

Då har 1 vecka gått med LCHF.
Det har fungerat riktigt bra faktiskt.
-3 kilo för min del och -5 cm om magen.
-6!! kilo för Johan och 3½ cm om magen.

Helt otroligt av Johan att ha tappat 6 kilo på en vecka..
Känns ju iaf skönt att starveckan gav bra resultat, man blir så mkt mer motiverad att fortsätta då :)


Fläskfilé i ugn

Igår gjorde vi nått hopkok som blev kanske bra.


Tog en fläskfilé,ca 600 gram tror jag den låg på.
½ gul paprika

Skar fläskfilén i skivor och la i ugnsfast form och la paprikastrimlor emellan fläskfilén.
Här kommer vi nästa gång dock göra en ändring då fläskfilén inte tog till sig så mycket smak, så vi kommer marinera den nån timme nästa gång i olja och lite kryddor.

Såsen:
1 burk creme bonjour örtagård
2-3 dl creame fraich
ca 5 dl grädde
lite tomatpuré, kanske 2-3 msk
ca 75 gram riven mozzarellaost
salt
peppar
lökpulver

Blanda ihop och häll över fläskfilén.
In i ugnen i 1½ timme i 175 grader, första timmen hade jag alufolie över och tog sen bort det den sista halvtimmen.
Resultatet blev en riktigt mör fläskfilé i underbart god sås. Är säker på att det fungerar bra med fläskytterfilé oxå.
Vi åt detta med sallad till.
För icke LCHF:are så tror jag ris eller klyftpotatis kan passa bra till.

Detta räckte för oss både till lunch och middag.

Gjorde även lite "godis" till mig själv igår när jag satt hemma ensam.
Ostchips. Ta en liten hög med valfri ost, jag tog riven västerbottenost, lägg högen på bakplåtspapper på en bakplåt och grädda i ugnen ca 5 minuter i 175 grader. Man får ha koll på chipsen i ugnen här, först börjar de bubbla och sprida ut sig, så lägg inte högarna för tätt, sen ser man lixom när de börjar bli färdiga, de ska inte få nån direkt färg, ev att de kan ha en början på att bli lite gyllene i kanterna, men har man haft de inne så pass länge är det verkligen på tiden att ta ut dom.
Hur gott som helst blev det iaf, å ikväll när Johan och jag ska mumsa på några såna så ska jag ha lite paprikpulver på några av dom.


Pannkaksfrukost

Idag fick det bli LCHF pannkakor till frukost, med grädde till :)

Grundreceptet jag hittat är:

2 msk fiberhusk
1 dl vatten
2 dl grädde
1 dl mjölk
4 ägg
lite salt

Rör ihop låt stå och svälla i 10 minuter och stek.

Jag tyckte dock det lät lite mycket med 4 ägg, så jag tog bara 3, vilket fungerade utmärkt.
När smeten sen hade svällt i 10 minuter var det extremt tjock och trögflytande, så jag spädde på med ca ½ dl grädde och 1 dl vatten.
Smeten var fortfarande tjock, men iaf lite mer hanterbar.
Ett tips är att inte göra för stora pannkakor, jag hälde bara i en liten klick som sen smälte ut och fick bli till den storlek det blev.
Jag tyckte det behövde ganska hög värme, så stekte dom på 9:an av 12 möjliga.
De behöver oxå stekas lite längre tid än vanliga pannkakor.Vet inte hur väl det syns, men smeten är tjock.Precis som när man steker vanliga pannkakor så ska smeten stanna innan man vänder på pannkakan, här är den snart klar att vändas.Steker i mycket smör, därav ser kanske inte stekpannan så trevlig ut, men mycket smör är bra :)Inte allt för illa med pannkakor och grädde till frukost :) Lyxade till det med ett litet glas med mjölk oxå :) Så klatr kan man ju ha lite bär till oxå om man vill.
Tyckte iaf att pannkakorna var helt ok, visst känns det att de inte är gjorda på mjöl, de smakar lixom pannkakor men med en smak där något fattas lixom. Hur som helst är det inte sista gången vi gör dom, både Johan och jag älskar pannkakor och äntligen är det helt ok att äta dom :)

Kan ju även säga att Johan tyckte glassen var jätte god och han tyckte inte marängen var så dum heller.
Så olika man tycker om saker.


Glass

Köpte innan vi började med LCHF hem Alvesta vaniljglassSå kallad LCHF glass.
Tog och provade en liten kula nu efter att jag ätit, sååå besviken jag blev, det smakar inget, eller jo, nån lustig bismak, förmodligen av sötningsmedlet som är i. Jag har aldrig känt av bismak av sötningsmedel i typ lightläsk å sånt, men i den här glassen kände jag en massa.. Kanske är chokladsmaken bättre som finns. Just att kanske chokladsmaken döljer lite mer av bismaken, vaniljen dolde den iaf inte.Perfekta små skålar vi köpte oss i Danmark iaf. Svårt att se hur pass liten den är på bilden, men har en tesked som ligger i.
Men som sagt, den glassen var verkligen ingen höjdare..


Marängen

Ne, den där marängen gör jag inte igen..
Så extremt söt, ev kan man väl minska sukrinet, men det blev ändå ingen god smak, så den var inget för mig.
Men vill ni göra extremt söt maräng som inte smakar maräng så får ni receptet här:

4 äggvitor
lite citronsaft
0,75 dl sukrin

Vispa äggvita och citronsaft tjockt.
Rör ner sukrinet.

Jag gjorde dock halv sats och det räckte gott och väl till att göra en normalstor marängbotten som var ca 1 cm hög.

60 minuter i 125 grader.
Dock när jag skulle ta ut den efter 60 minuter så var den ganska mjuk, så jag lät den stå i eftervärmen tills ugnen svalnat. Då hade marängen torkat iaf.

Men som sagt, du bör verkligen gilla sött för att uppskatta den där.
Å då ska man tänka på att jag är en riktig gottegris som kan äta hur mycket sött som helst..

Mitt sötsug gav iaf med sig efter ett tag, man får klättra lite på väggarna och samtidigt dricka en massa vatten. Vatten är toppen bra och se till att inte bli allt för hungrig innan man äter igen, hunger sätter oxå fart på sötsuget, iaf för mig.

Nästa helg provar jag iaf kladdkakan jag hittade recept på, bara jag hittar sojamjöl. Blir inte den bra skiter jag nog i det här med att hitta "bra"/mindre dåliga sötsaker att äta.


Sötsugen!!

Idag är jag sötsugen så jag vet inte vad..Humöret är i botten och jag vill bara vräka i mig en STOR skål med lösviktsgodis.. Men så blir det ju så klart inte.
Sitter dock och letar lite recept. Hittade nån kladdkaka som ska bakas på sojamjöl. Ska testa den så fort jag fått tag på sojamjöl. Hela kladdkakan hamnar nånstans på 22-25 gram kolhydrat, men man äter ju ändå inte en hel kladdkaka själv.
Gjorde några kladdkakemuffins för några dagar sen på 85% ig choklad och den kunde vi nog vara överens om att den INTE var god.. besk som bara den :(

Idag funderar jag dock på om jag skulle göra en marängbotten och sen ha på en massa grädde. Marängbotten görs på äggvita och sukrin. Vet ju inte alls som den blir bra, men provar man inte så får man ju inte veta..

Undrar bara varför ett så extremt sötsug kom just idag..är det för att det är fredag? Förknippar helgen med nått sött kanske? Kan vara så.. Ska man då äta nått sött så gäller det ju att det är oksött... Vill inte falla i att äta godis. 4½ dagar är gjorda och mååååånga fler ska det bli :)

Återkommer med recept om marängen bli bra.


RSS 2.0