Ordspråk

Vissa ordspråka kan ju kännas lite gamla...Så nån smart har gjort om dom lite så de passar in lite bättre=)


 Den man ligger med får bädda.

 

 Den som tar, han har.



 Det man inte minns, har inte hänt.




 Det vi inte gör idag, slipper vi göra om i morgon.




Gammal kärlek kostar alltid.



 Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.




 Liten stuga kallas ofta stort dass.



Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.






Länge sen..

Lite dåligt på bloggfronten...
Ibland har man varken lust eller ork..
Var iaf på bio igår och såg på Farsan.



Hade ganska höga förväntingar på den och den var faktiskt riktigt bra. Skrattade en hel del och en del tårar som kom i slutet av filmen.
Helt klart sevärd.

Idag har vi tränat och varit runt en massa, köpt lite persenter å sånt.
Kvällen går i lugnets tecken. Ganska skönt.

Vädret idag vet jag inte vad man ska säga om..Regn, snö och sol..Inte så mkt sol, men den syntes en stund iaf...Den snö som kom var bara ren blötsnö..Lite jobbigt med slaskvädret, men jag tar mycket hellre det än vädret som varit hela den här vintern.

Det var väl allt för nu...
Kram på er.


Jobb då...

Ska alldeles strax åka iväg å jobba nu.. Se hur det ska gå i natt då..Jag som är SÅ trött...Fast är ju alltid det först natten, så det går väl som det brukar=)
Får se fram emot att jag är hemma om ca 11 timmar och får sova=)

Hitta en lägenhet jag vill flytta in i idag...Tyvärr är det dyr..=( Så typsikt..Är ett radhus..Vore helt underbart, skulle jätte gärna bo så egentligen. Men en hyra på över 4000 mer än vi har idag blir en hel del extra pengar ju.

Håll tummarna för att det inte snöar nu i natt..kunde väl komma in..Vill inte ha mer snö...Imorrn natt skulle det väl oxå snöa, eller regna, men så klart lär det väl bli mer snö..Vilket fall ska det ju blir varmare iaf=) Några plusgrader..Det va länge sen det.

Nu ska jag väl ta och göra mig iårdning så jag kommer iväg nån gång så natten går och jag får komma hem och sova..=)

Kram på er.


Sol

Solen va framme hela förmiddagen och under middagstid.
Sov ju bort näst intill hela förmiddagen eftersom jag ska jobba i natt, men passade på att få mig en promenad i solen nu för en liten stund sen.
Så underbart med solen och att det inte va så kallt=)
Nu är dock solen typ borta igen..
Tur man lyckades ta sig ut medans den ville visa sig.=)
Är sååå trött som vanligt, försökte sova en stund, men det är inte så lätt att somna så här på eftermiddagem för mkt ljud överallt och även fast jag är trött så har man ju ändå fått den sömnen man behöver.
Men får va som det alltid är, att första natten är den värsta. Jobbar ju bara två nu och är sen ledig helgen, tillsammans med Johan=)
Så på fredag är det tänkt att vi ska gå på bio å nått. Va ty evigheter sen. Blir nog att se Farsan då, så man får skratta lite=)

Hum..pappa lyckades berätta va Johan ska få i present av mig oxå...Missuppfattningar å sånt kan göra mkt...=)Ajaj... Så nu vet han att han kommer att få ett Wii..Han fyller ju på måndag, men jag vet inte hur jag ska göra nu, om han ska få det tidigare..Eftersom han ju redan vet...
har faktiskt en liiten annan present oxå som han ska få...Så ngn överaskning blir det ju iaf på måndag.=)

Har väl inte så mkt mer att skriva om..
Kram


NÄR??

Solen sken en stund idag..sånt blir man ju i vanliga fall glad över...
Tänk detta



Men idag när solen sken så snöade det hela tiden..
Innehåller solen snö nu oxå? Eller vad är detta?
Det finns kanske inget slut på eländet??

Om nån timme eller så kommer Johan hem...se vad vi ska hitta på då..Shoppa kanske...=) Fast ne, så jobbigt att gå runt på eftermiddagarna när alla andra oxå är ute.

Äntligen har min a-kassa börjat komma in...Får min första utbetalning nu den 25:e...Det tog ju bara liiite tid innan den kom...
Jag skrev in mig i mitten av november på arbetsförmedlingen!! Nu har ju vi ingen kris vad gäller pengar ändå, eftersom vi jobbar å allt..
Men hade jag inte fått jobbet hade jag gått helt utan pengar fram till nu..
Å tänk om man ingen annan inkomst har alls!! Hur ska man klara sig utan pengar i 3 månader? Förskräckligt dåligt av dom att det ska ta sån tid.
Jag önskar dock att jag visste hur det blir med jobbet, om det bli en tillsvidare eller nått...För jag skulle gärna skriva ut mig från arbetsfömedlingen. Får ändå så pass lite pengar därifrån så de kan kvitta, aså små summor pengar är bra, men med allt jobb det medför att få dessa summor är inte värt det. Men vill heller inte skriva ut mig och så blir det inte fortsatt å måste börja om från början...



Denna tiden med lön som inkommer är väl ändå den bästa på hela månaden??=)
Samtidigt som denna tiden på månaden är den sämsta pga magsmärtor..Varför ska man aldrig få vara helt nöjd?

Borde egentligen tagit tag i städning av denna lägenhet idag..Men vad gör man när orken inte finns? Vore så skönt ibland att ha nån som kom hem en gång i veckan och städade åt en..Syster? Du är inte intresserad igen?? Haha..ne vars, men ärligt vore det skönt att slippa städa själv...Det finns ju så mkt roligare saker att göra.
Det värsta är att det skulle behövas en STORstädning oxå, dvs städning bakom spis, kyl och frys, torka ur skåpen, torka av väggarna i badrummet osv... Och så den där hemska klädkammaren oxå...Vi som ju letar ny lägenhet..Då MÅSTE klädkammaren ju vara så pass städad att man vågar låta folk titta in där...
Ingen som har lust att hjälpa mig??
Jag betalar bra...typ 2 kr/timmen eller så=)



Nehe, om man skulle göra nått annat än att sitta här kanske...
Typ ställa mig i duschen eller så. Har inte orkat innan.. Jag är nog lat helt enkelt=)

Kram på er.


Nu äntligen finns orken

Jag orkade verkligen inte sätta mig igår å lägga in bilder å ha mig...Men nu så...Fast svårt att få några bra bilder som verkligen visar hur mkt snö det är...

Aja, några kommer här iaf.



Kan ju börja med att visa att den dagen då det var snökaos och blåste så förskärkligt så snöade det in genom vårt ventilationshål!! Snö som frös till is och inte helt har smält än!! Kan ju tro vi har minusgrader inne...



Det hade blåst på en hel del snö på våra fönster oxå..



Här har vi fått skotta fram bilen, ser kanske inte så farligt med snö ut..Men man ser bätter på nästa bild.


Orörd böljande snö...Stolpen som siffrorna står på är ca en meter hög.



Snö nästan upp till knäna!!




Johan vågade sig inte riktigt lika högt upp...=)


Förrän vi skulle posta brev och han skulle ta sig över denna högen..






En allt för vanlig syn denna vinter!!



Bild "stulen" från mamma Frågan är ju vart de ska lägga all snö??



Även denna bilden "stulen" från mamma.. Pappa som va tvungen att skotta taket på garaget!!

Ja denna vinter blir ngt att minnas...Den saken är så säker...

Tyvärr kommer det ju mer snö...I natt har det kommit nån halv dm igen...Å det snöar fortfarande...De har sagt plusgrader och regn tills på fredag..Lita på att jag hoppas på att det blir det!!

Om ni undrar varför texten är kursiv så undrar jag det med...Det går inte att få bort..blogg.se är lika underbara som vanligt...

Kram på er

Snöbilder

Måste idag ta och ge mig ut med kameran..Måste ju med all denna snö dokumentera lite..
Jag hatar den, men den här vintern kommer ju gå i historien säger de ju..då måste man ju ha lite bildbevis på hur det faktiskt har varit..
Så blir väl sen till kvällen eller nått som jag återkommer till bloggen och lägger upp lite bilder på den hemska snön...Är ju iaf soligt ute idag, blir lite finare bilder på så sätt=)

Väntar nu hem Johan som varot hos sina föräldrar för att fixa med bilen..Alltid är det ngt...denna gången kupéfläkten som la av...Fast det va inte mer än en kabel som hoppat ut eller nått sånt där..Så för en gågns skull ingen kostand på skiten=)

Återkommer som sagt senare med lite bilder...bara jag orkar..haha=)
Kram på er.


Jävla snö!!!!

F*n vad mycket snö det har kommit!!
Vilket kaos det har varit!!
Johan grävde fram bilen förrut...aså så sjukt det är!!
Just nu skiner iaf solen lite=) Tänk om den kunde fortsätta göra det och att det blev varmare så snön kunde börja smälta bort...Men det kan man ju glömma..det är -10 grader och ikväll ska det komma mer snö.
Jag är jätte glad över att bo i lägenhet iaf..Mamma å pappa som bor i hus har ett h-vete med all snö..Bara det där med att hitta nånstans att lägga snön..Och dessutom då skotta bort skiten...Inte avundsjuk alls om man säger så.
Pappa har till å med fått vara ¨på garagetaket och skottat snö..de hade 1½ meter på ena sidan där det blåst på..Finns ju risk för takras..

Ne, längtar så mkt så jag vet inte vad till våren och sommaren nu.
Har sagt att det blir på detta en regnig sommar, då är det ett måste att åka iväg nånstans där det är varmt. Då tar jag en flygresa, jag vill inte flyga, men kommer att göra det ändå om sommaren regnar bort. Man blir ju helt knäpp annars.

Kram på er.


Klass 2 varning

De har gått ut med en klass 2 varning..Kul det känns att jobba i natt...
Hoppas verkligen att det inte blir så illa som de säger.
Än så länge har det inte börjat komma nån mer snö, men det kommer säkert lagom tills jag ska börja.. Det hänger lixom i luften..

Snart kommer Johan hem. Får iaf träffas en stund innan jag ska iväg=)
Sen ses man ju inte så mkt i helgen..
Imorrn kväll nån timme innan jag ska iväg, sen är han dock ledig söndag och måndag, söndag sover jag ju mer eller mindre hela dagen, men får ju några timmar iaf=) Å måndag sover jag ju oxå, fast inte lika mkt.
Nästa helg är vi lediga tillsammans=) Men sen tror jag det dröjer 5! helger innan vi har nån tillsammans igen..Lite trist..men så är det.

Hjälp mig nu att hålla tummarna för att det INTE kommer de mängderna med snö som sägs.
Kram kram



NÄR???????????


Jag orkar inte mer

I natt har det åter kommit nån dm snö!
Och mer ska det komma!
Jag orkar inte med denna snö längre!
Nästan -8 grader är det oxå, så kallt är det.
När ska man få se ett slut på eländet?
Jag vet att det "bara" är Februari fortfarande, men alltså i mitten av Februari brukar jag hunnit tänka många gånger att våren nog snart är här.

I natt är det dax att jobba igen, hoppas verkligen inte att det kommer en massa snö då..
Jag gillar verkligen inte att köra i sånt här väder..Men vad gör man?
Helst av allt skulle jag vilja ligga kvar i min säng och sova tills våren är här. Bara sova bprt resten av vintern. Går inte med ord beskriva hur trött man är på den.
Det som dock förvånar mig är det att faktiskt finns folk som vill ha mer! snö...Hur kan man vilja ha det?? Har man inte fått nog?? Det har varit snö precis HELA vintern ju!

Nog om det...
Blir en lugn dag, ska göra allt för att försöka sova så mkt som möjligt under dagen så natten blir så lätt som möjligt=) Har ju 3 nätter i rad nu, ganska tufft om man inte kan sova innan då.
Så soffläge mer eller mindre hela dagen..
Egentligen är det skönt att ta en ordentlig promenad innan man lägger sig, men vem vill frivilligt gå ut i denna nysnö?? Inte jag iaf..

Kram på er.


Etta och semlor

Besiktningen gick riktigt bra.
Underkänd med ändå godkänd eller hur man ska säga.
En etta fick vi, för att våra reflexer bak är för dåliga. Så det är redan inköpt, men inte ditsatt ännu eftersom allt ju är blött.
Men en etta betyder ju att vi slipper nån ombesiktning iaf=) Så det känns HUR bra som helst=)

Det blev iaf semlor igår=)
Gott som tusan, men tror att det får räcka för i år nu.



Orörd och fin=)



Någon? kan inte hålla sig ifrån grädden=)



Väldigt suddig bild...Aja, den där någon va iaf Johan=)



Spår syns på att Johan ätit semla..=)

Pratade med pappa oxå efter att han varit hos läkaren.
Verkar iaf inte vara något allvarligt med halsen. Skönt det.
Å så va han tvungen att härma mamma med tennisarmbåge..skämt å sido...Men fattar inte att de båda lyckats få det nu nästan samtidigt...

Annars nu under eftermiddagen händer nog inte så mkt. Johan vil ta det lite lugnt, hans enda lediga dag denna veckan, så jag förstår honom.
Själv är jag ju bara ledig en dag till nu...Fort det går när man är långledig..Men men.. jag får njuta imorrn oxå iaf=)

Kram på er.


GRATTIS PAPPA!!

Idag fyller min pappa år.
Ett Stort Grattis till dig kära pappa.



Så klart är det en gräddtårta du ska ha då=)

__________________________________________________

Annars idag då...
Ska hålla tummarna för pappa som ska till läkaren å kolla sin hals som han haft problem med lääääänge nu.

Ska åka och besikta bilen vid 11. Gillas INTE...Jag är supernervös för att den inte ska gå igenom. Mest för att vi ju inte ska behålla bilen så länge till, vill ju inte lägga ut en massa pengar på den då. Så håll tummar å tår för att vi åker därifrån utan några otäcka 2:or.

Resten av dagen är inte planerad. Både Johan och jag är lediga. Men om vi har lust att hitta på ngt det får vi se efter besiktningen...Haha...=)

Nu är det lite frukost som gäller.
Kram på er.


Semlor, semlor, semlor

Idag måste man ju faktiskt svulla i sig en semla...Tror jag iaf...Det är ju faktiskt fettisdagen idag.
Får se om Johan kommer hem me några semlor eller inte...Gör inte så värst mkt om jag inte skulle äta nån idag heller, kan ju äta en annan dag=)



Eftersom jag inte äter med mandelmassa så är jag på jakt efter den perfekta vaniljsemlan..Men det är svårt att hitta nån som är riktigt riktigt bra...

Filmen igår var bra, kanske inte den bästa man sett, men helt klart sevärd. Går man på bio ska man verkligen inte gå om det bara finns platser längts ner. Vi fick det igår, alltså visst det var gratis, men att betala för att sitta så skulle jag aldrig göra.
Fick halvligga igenom hela filmen och har till följd av det riktigt ont i ryggen idag...men men...
Som sagt, en bra film.

Idag håller jag mina tummar för mamma. Hon är uppe på sjukhuset och ska få sin medicin, remicade. Hon får nått dropp för sin ulcerösa colit. Hon mår ganska bra i sin sjukdom med den medicinen, men förra gången hon fick den så blev hon dålig och kände av i hjärtat. Så jag håller tummarna för att det ska gå bra idag. Första gången kände hon ingen och man hoppas ju att det bara var en engångsförteelse sist.

Nu ska jag ta och kolla igen det som Johan spelade in till mig igår.
Kram på er.


God morgon!!

Fast det blev inte så god morgon.
Johan ringde och väckte mig en kvart innan klockan skulle ringa och berättar en sak som jag nästan blev arg över, iaf lite upprörd. Så att somna om gick inte.
Hade även fått mail från chefen, var där i fredags å pratade med henne och hon hade hittat mer att göra åt oss under nätterna, perfekt ju, mkt större chans att man får bli kvar om de drar in lite mer pengar- Men hade ju då fått ett mail att det inte blir de ärendena..Trist, för nu känns osäkerheten igen. Men som jag brukar säga till Johan, allt löser sig på något sätt.=)

Ikväll sen ska jag på bio med syster yster=) Förhandsvisning på



Men det är först klockan 21 ikväll...Så ska väl försöka hålla mig vaken=) Är ju därför jag ville ha min sömn nu på morgonen...Men men...Det går nog bra ändå=)

Annars är inte så mkt planerat idag.
Kram på er.


Alla hjärtans dag

God morgon på er alla!
Och en STOR KRAM till er alla, det är ju trots allt alla ♥ dag.
Ingen dag vi firar, men ändå en mysig dag då lite mer kärlek flödar i vårt avlånga land=)

Idag blir det som sagt hem till mamma å pappa för att fira pappa.

Nu blir det iaf frukost=)
Kram på er.


Lördag

Dagen är ju redan nästan slut!!Att det går så fort när man är ledig.
Johan och jag som va så glada åt att ha 3 dagar ledigt tillsammans, nu är det ju bara en dag kvar..

Vet inte vad jag kommit in i för fas..Jag är så trött så jag vet inte vad.
Sover normalmycket men är ändå så trött så det stundtals känns som om jag skulle somna ståendes.
Man kan ju undra var denna trötthet kommer ifrån? För lite sol kanske?

Ikväll blir det melodifestivalen..Inte det roligaste som finns att titta på, men finns ju inte så mkt annat att titta på heller, så man får stå ut..Hoppas ju dock att det ska vara några bra bidrag med denna gången.

Imorrn blir det hem till mamma å pappa, ska fira pappa då, han fyller på onsdag, men svårt att komma å fira mitt i veckan när alla jobbar.

Ja det var väl allt jag hade att skriva om.
Kram kram


Kväll redan

En dag går verkligen fort..
Hämtade upp syster vid halv 12 och åkte ut till Ikano. Fixade en massa där och åkte sedan hem till syster. Jag å lite å sen gav vi oss in mot stan för att fixa lite mer. Och stå å vänta utanför biografen för att syster skulle hämta gratisbiljetter.
Sen gick vi tillbaka å jag va kvar där en stund innan jag nu åkte hem. Klockan är ju redan 19 snart!!
Jaja...istället för att sitta ensam hemma å ha trist så är det ju toppen=)

Så även fast man haft fullt upp idag har jag ändå inte mkt att uppdatera om...
Ha en bra kväll.
Kram


Lägenhet

Hittade en lägenhet på blocket som verkade riktigt bra, helt ok pris å allt...
Men när det är ca 15 pers som står före oss fattar ju även jag att det är kört...
Synd...Men men..hade ju varit kul att få komma och titta och se vad man tyckte. Men de skulle "bara" ta in 9 st först som skulle få komma på visning.
Det är väl helt enkelt så att det finns så få 4:or som är hyresrätter att så fort det blir nån ledig som dessutom är vettigt pris på så finns det massor som är intresserade.
Vi har absolut ingen brådska med att flytta egentligen, men har ju insett att det kan ta tid att hitta det man vill ha och därför är vi igång och söker.
Skulle iaf vara skönt att kunna flytta innan hösten kommer, så man slipper riskera att flytta i snö å sånt. Ja, jag vet att det är långt kvar till hösten, det är ju lixom inte ens vår än...Men som sagt, att hitta ngt vettigt är inte alltid så lätt.

Tänkte jag skulle kolla på biggest loser här nu...men 5:an är svart..Nån driftstörning stod det om på comhems hemsida...Så får helt enkelt klara mig utan 5:an ikväll...SNYFT!!haha=)
Tur 4:an funkar iaf, så jag kan kolla på halv 8 hos mig. Älskar Helge Skog..är ju fasen han som gör programmet.=)




Sås

Då har jag ätit å slöat å haft mig..är så otroligt trött..men men..


SÖTSUR SÅS;

½gul lök
olja
3½ msk msk vinäger (jag rekomenderar dock att ta kanske 2½ msk)
4 msk socker
ca 5 msk ketchup
½ tsk salt
1 tsk soja
2½ dl vatten
1 morot, skivad
lite svartpeppar

Fräs löken försiktigt i olja, har man ingen lök hemma går det med lökpulver oxå..dock gick det ju så klart inte att fräsa lökpulver..=)
Häll sedan i resten av ingrediensera och låt koka ihop några minuter.
Red av såsen för att få den lite tjockare.

Den är faktiskt riktigt god. Åt den med ris och hemmagjorda chickennuggets.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kvällen nu kommer jag nog inte göra så mkt alls...Är som sagt dötrött å ork finns inte alls..Huvet bankar å halsen känns piss...
Skulle lätt kunna somna nu och sova hela natten, ska dock inte göra det, känns lite väl tidigt att gå och lägga sig nu ju!! Ne, ska försöka hålla mig vaken tills Johan kommer hem strax innan 22 iaf. Är ju alltid kul att få se varandra en liten stund iaf.

Det va allt för mig.
Kram



Mat

Har just nu en lasagne i ugnen..evigheter sen jag åt det...Men det där när man är ensam hemma å komma på ngt att äta är inte lätt.
Det luktar så gott här hemma nu att jag har lust att ta ut den innan den är färdig å äta...Haha..fast tror inte det blir så gott då..
Ska senare sen lägga upp ett recept på en sötsur sås..Gör det för systers skull, men det kan ju finnas andra som vill ha oxå, så lägger upp det här så kan ju den som vill ta det.

Min hals är jag fortfarande villig att döda...Varför ska den göra så ont?
Kan jag inte få bli helt frisk nån gång???
Jag är så trött på detta just nu!!

Ne, ska kolla till maten nu..hoppas på att den snart är färdig=)
Återkommer senare med såsreceptet.
Kram


Städat

Tog några tag med råttfångaren sen..
Skönt att bli av med lite...=)
Så mkt roligare att städa oxå med en damsugare som fungerar=)



Bra grejer det där:)
Borde egentligen skura golven oxå..men jag har faktiskt ingen ork till det, så hoppar faktiskt över det..kanske kan vi ta en rejäl storstädning sen till helgen då vi är lediga tillsammans, skulle behöva dra ut spisen å allt sånt där tråk..Å damma ordentligt skulle behövas..jag är så otroligt slarvig med det..

Nu ska jag snart äta lite, så sååå hungrig. Å då ska man äta har jag för mig:)



Ha en bra kväll och natt!!
Kram


Betyg

Efter 2½ månad har jag äntligen mina betyg..De kom idag, verkligen på tiden!!

Jag undrar så när jag ska bli frisk??Det är så härligt när det går från det ena till det andra, just nu har jag sån jäkla halsont...Zyx, som de gör så mkt reklam för på tv:n köptes, dyra som fasen å inte tycker jag att de hjälper...tack för den lixom.

Här hemma ser det verkligen ut som skrutt...Var kommer allt damm ifrån??????!!
Borde nog ta en runda med sugaren..om jag orkar??

Lägenheten kan jag meddela blir det inte, inget som föll oss i smaken, vi letar vidare...Fast det är inte lätt att få tag i 4:er som inte kostar hela lönen eller ligger i ett bra område. Men det löser sig nån gång=)

Nått roligt hände min mormor och morfar idag oxå, behöver inte gå i på vad. Men ETT STORT GRATTIS till er=)

Kram kram



Vore ju synd att kalla oss normala=)


Söndag kväll

Då var det redan söndag kväll.
Tiden går så fort som vanligt.
Mår lite sådär alltså...
Förkylningen vill inte ge med sig, känner mig relativt bra stundvis och mår dåligt ibland.
Va säker på att jag hade feber, men tempen visade 37,0! Fast för min del är det undertemp, ligger i vanliga fall på 37,5 så kanske är det därför det känns i kroppen, den är inte riktigt i balans lixom.
Å trött är jag så jag vet inte vad. Förkylningen tar kål på mig. Hoppas den ger sig snart. Å som vanligt kan jag ju tjata om våren..då allt ska bli mkt bättre..haha...fast då sätter pollenallergi igång istället...Å frågan är ju om det är så mkt bättre...Men åtminståne så slipper man ju iaf snö och kyla.

Ikväll blir det blåsningen, skrattar så jag dör när jag ser det fasen...så kul det kan vara..=) Härligt när man får skratta gott ibland.

Vet nu även när vi tar över mamma å pappas bil, ska bli skönt med en "ny" bil till sommaren=) Så i början på Maj så tar vi över den.

Blir så jäkla sur oxå.
Skickade en intresseanmälan på en lägenhet å fick svar att vi får gå och titta på den och sen bestämma oss innan den 10:e Februari.
Vi har hållt på att ringa, förmiddag, middag, eftermiddag och kväll sen i fredags. men numret som vi fått är ett mibilnummer som personen har AVSTÄNGD!! ja mobilen avstängd alltså. Vi har lämnat medelande osv, men inget hört!
Nu är det ju typ kört..Imorrn kan vi kolla på den, jag går ju på först på kvällen, men sen går det inte, jag kommer hem tisdag morgon å Johan åker och jobbar till eftermiddagen, jag sover ju..Onsdag som är sista dagen sover ju jag å sen åker Johan och jobbar.
Vi ska imorrn ringa uthyraren på Akelius och fråga hur vi ska kunna titta på lägenheten när vi inte ens kan komma i kontakt med den som bor där.
Blir bara liiiiiite irreterad!!

Ha en bra kväll.
Kram


Ok då, lite fint är det

Även fast jag klagar på vintern så kan man ju inte annat säga än att den är fin oxå..
Har några bilder som jag tog innan jag blev trött på skiten, de är tyvärr tagna genom fönstret...för så klart glömmer jag alltid kameran när man är ute de fina vinterdagarna..
Men måste ju föreviga att det faktiskt kan vara fint med snö=)






Blå himel mot snötäckta träd...kan det bli mkt finare?



Som sagt, fint kan det vara, men just nu har jag svårt att se det fina när jag tittar ut eftersom jag är så trött på det.

Börjar bli lite hungrig nu..Undrars vad jag ska äta...
Sugen på pannkakor..haha..fast stå å steka det bara till sig själv? Nej tack..
Får se vad det blir helt enkelt=)
Kram kram


Trötthet

Jag är så trött på kyla och förkylning.
Ska kurerar mig denna helgen=) Fast hoppas ju ändå på att kunna träna lite imorrn...Får väl se. Det går väldigt mkt upp och ner hur jag mår..

Johan ringde precis och berömde mig..
Jag gjorde panerade kycklingnuggets igår å hade ris, sötsursås och currysås till.
Johan ringde å sa att nuggetsarna smakade precis som mc donalds...Hum..visst va de goda, men ändå en bra bit ifrån dom..Om inte annat gjorda på helt annat sätt...
Tog kycklingfilé och skar i mindre bitar och dubbelpanerade och stekte i olivolja.
Goda var de och helt klart mycket nyttigare än mc donalds...Som annars är favoriten, mc nuggetsarna där i sötsur sås är ju HELT underbara... Nu kan jag ju göra det själv, fast mkt nyttigare=) Även den sötsura såsen blev väldans bra och garanterat 100 gånger nyttigare.
Lycka när man kan göra nyttigare allternativ till det onyttiga som jag är så svag för som smakar lika gott, inte lika dant, men lika gott för det=)

Är ganska trött idag så det blir en lugn dag framför tv:n, skulle tro att denna jäkla förkylning gillar att ta dte lugnt oxå. Är trött på nässpray, näsdukar, halstabletter och värktabletter nu.

Låt våren komma och ta alla dessa sjukdomar nu.
Jag längtar efter att få gå i vårsolen och slippa all snö och kyla.



Jag vet att jag tjatar om våren mkt...typ i varje inlägg.
Men jag kan inte beskriva ens hur trött jag är på vintern.
Den har varit så otroligt lång och jobbig i år.
Sen i mitten av december har det legat snö precis hela tiden, dessutom har det snöat mer eller mindre nästan varje dag. En otrolig kyla, ibland nästan -30 grader. Jag har aldrig i hela mitt liv upplevt en sån här vinter innan och jag hoppas verkligen att jag slipper att uppleva nån mer.

Vill ha vår nu så det snart kan bli sommar igen!
Kram kram


Prosit!

Så roligt att vara genomförkyld..BLÄ!!
Tror inte jag nyst så mkt i hela mitt liv...När attakerna kommer å man nyser ett 10 tal gånger känns det verkligen som om man ska svimma.
Trött å ont i huvet...Underbara ljuvliga förkylning.
Om bara våren kunde komma så man kunde bli kvitt alla dessa jobbiga slags sjukdomar man ska åka på. Är trött på detta nu!
I natt har det vare snökaos..snöat nån dm och blåst hela natten.
Nu kommer det dock bara några enstaka flingor och solen visar sig lite. Man får vara glad för det lilla..haha=)

Johan är iväg å byter bromskivor å bromsbelägg på bilen. Utgifter jag helst hade sluppit, men måste man så måste man. Måste ju ha fungerande bromsar och dessutom vill jag ju att bilen ska gå igenom besiktningen den 17:e.

Ne, ska lägga mig i soffan å halvsova lite nu..kanske blir det helsova..=)
Kram


eee...trött eller vad??

Jag vaknade imorsen och undrade hur tusan jag hade kommit till sängen??
Frågade Johan om han hade burit mig till sängen..Haha...Ne, jag hade legat i sängen när han kom hem, mitt täcke låg i soffan, tv:n var igång och alla lampor tända.
Jag låg i sängen med Johans täcke och sov, hade fått av mig alla kläder utan underkläderna.
Det sista jag minns från igår var att jag gick på toa, sen minns jag inget mer..Somnade kanske där på toan och gick i sömnen... Så kan det blir när man är vaken för många timmar.
Men känns ganska skrämmande att inte komma ihåg något.

Vaknade oxå med en hals som inte är av denna värld, fasen ska den göra ont för?? Vill verkligen inte bli sjuk igen.

Idag ska jag hem till syster, det ska komma folk hit för att kolla på avloppen å allt vad de nu skulle göra, vilken tid de gav då..De kommer nån gång mellan 10-18..Aså jag HATAR att bara sitta hemma och vänta på att nån ska komma. Går man på toa kan man ju lita på att de kommer just då. De kommer ju iaf med all säkerhet när det inte passar.
Så då ser jag till att inte vara hos syster istället=) Får jag ju tid att umgås med henne oxå. Så vi får väl se vad vi hittar på.

Ha det så bra kära ni.
Kram


Ont ont ont

Jag har så fruktansvärt ont på mina händer.
Klarar inte kylan å trots vantar så får jag nått eksemliknande på händerna. De torkar upp totalt och huden spricker, händerna är just nu ILLRÖDA och gör så ont så jag vet inte vad.
Smörjer en massa med intensivhandkräm, det torra lägger sig, men händerna blir ännu rödare och gör mer ont. Sånt här slipper man på våren..Så snälla rara våren, kom hit nu.=)

Insåg idag att jag har en helt underbar handläggare på arbetsförmedlingen.
Alla dessa besvär hit och dit med a-kassa och försäkringskassa... jag fattade verkligen inget till slut å mailade min handledare, som ringde upp å fixar verkligen med allt.  Efter att hon hade pratat med försäkringskassan blev ingen klokare...
Så då återstår bara att försöka få tag på a-kassan, hon fråga om hon fick göra det för hon tyckte det va så kul med lite dektektivarbete..haha..gärna för mig, slippa sitta i köer å ha ännu mer jobbiga samtal att ringa. Men att ha en handledare som engagerar sig så mkt känns helt underbart faktiskt.

Nu får det nog vara sista inlägget...bara en massa klagomål från min sida ju..
Fast lite bra i detta inlägg iaf=)
Ha en bra kväll kära ni.
Kram


Jag blir så trött

Hållt på en massa med denna a-kassan så jag blir tokig...Tänk om jag ingen inkomst skulle haft, hur skulle man då klara sig flera månader utan pengar?
Vilket fall så kom det beslut från a-kassan härom dagen att jag beviljades a-kassa osv.
Idag kommer det brev från försäkringskassan att jag ska få aktivitetsersättning från dom istället...Det står att arbetsförmedligen satt mig på nått program som gör att jag får gå via dom.
Något jag inte visste om!!!
Arbetsförmedligen är ju dock typ omöjliga att nå via telefon, så nu är ett mail ivägskickat så får vi väl se om jag får svar via mail eller om hon ringer upp.
Allt bara snurrar i skallen med alla olika bud hit och dit..kanske blir det ännu snurrigare för att jag är trött. Kanske fattar jag mer imorrn efter att sovit på natten. Vi får se...kanske får jag en klar bild om jag får nån info från arbetsförmedlingen.
Önskar jag fick fast tjänst så jag kan skriva ut mig från arbetsförmedligen och skita i allt detta.

Å så mina betyg då...
Ringer kunskapstorget som då säger att jag måste beställa mina betyg genom att skicka in en blankett. Sa till honom att detta är inte vad de sagt till mig de andra gångerna jag ringt. Fick bara ett tjurigt tillbaka att han inte kunde göra något utan bara tjatade om att jag ska skicka in och beställa...*SUCK*
Men inte slut där...Pratar med Terese på facebook..Då visar det sig att hon fick sina betyg hemskickade från skolan efter att hon varit i kontakt med dom.
Dom ska alltiså ha betygen där. Men detta är inget som de sagt till mig, utan skolan sa att jag bara skulle kontakta kunskapstorget.
Jag blir tokig...
Fel dag känner jag dock att hålla på med en massa sånt här..Man ska inte hålla på med allt detta när man är trött...

Sömn, det blir det iaf ingen idag...Är inte jätte trött heller, men kommer ju vara det imorrn efter att inte sovit idag...Fast troligt är väl att jag somnar tidigt ikväll när jag sitter här i min ensamhet.

Kram kram


Skönt att helgen är över

Nu jobbar jag 3 nätter i rad först om 3 veckor=) Skönt.
Fast natten som var va jag otroligt pigg, tyvärr är jag super pigg även nu...Skulle ju behöva sova lit egentligen.
Men först ska jag iaf ha tag på kunskapstorget, har ju inte fått mina betyg än å börjar bli rätt trött på+ att vänta. 2½ månad sen jag var klar å de har fortfarande inte kommit...Tro man är aningens sur lixom.

Johan har nu åkt iväg för att jobba.
Det blev iaf att vi köpte hem lite färskt bröd å mumsade på till frukost=) Mysigt värre=)

Händer inte så mkt och det börjar nu bli dax att ringa det där samtalet.
Kram på er.


RSS 2.0